torsdag 28 juni 2012

Strömnäs får klara sig utan sin skyttekung

Det kom knappast som en överraskning. Men nu står det klart. Strömnäs stora målspruta Simon Karlsson lämnar laget. Den förra säsongen vann han skytteligan i division 1. Och detta i ett lag som inte lyckades vinna en enda match.

* * *

Tjenare Simon. Efter den här säsongen måste du ju kunna räkna in dig som Sveriges pendlarkung. Hur orkar man?
- Det krävs kanske en norrlännings tålamod. Men sanningen är ju att alla i Strömnäs har pendlat ungefär lika mycket. Jag slapp ju resan ner till Stockholm och de övriga resan hem till Pite. Men det är klart, en jävla massa resande blev det trots allt -- en enkel till Nya Zeeland om man slår ihop allt. De var ju att inte träna tillsammans med laget som var det svåraste.


Hur blir det för dig nästa säsong, nu när Strömnäs klivit ned i den stoltaste serien av dem alla, norrtvåan?
- Jag ska lira med Silwing/Troja i division 1.


Hur tror du att Strömnäs kommer stå sig i tvåan?
- Om de får behålla spelare från den gångna säsongen samt bättre fysträning och en liten injektion av samarbetet med Norrfjärden borde de klara sig bra.


Vad ser du som den stora skillnaden mellan att spela i ettan och tvåan?
- Många av de saker du lyckades med i tvåan håller inte i ettan, vilket vi bittert fick erfara när vi endast mäktade med tre poäng den gångna säsongen. Kvalitén och fysiken på spelarna är de största skillnaderna.


Du har ju som bekant varit en ryktenas man. Hur många klubbar har tagit kontakt med dig efter den här säsongen egentligen?
- Nja, det var väl några stycken i stockholmstrakten med omnejd. Jag var tydligen inte less på att pendla, så jag provspelade med Nypan (IFK Nyköping, division 1 norra, reds. anm.) samt hade kontakt med "Switte" och Lidingö. Plus lite lösa förfrågningar som dök upp när man träffade diverse handbollsfolk nere i stooorschtaaan...


Om du får tippa, vilka kommer topp-5 i norrtvåan?
- Har sjukt dålig koll på vilka lag som spelar i norrtvåan nästa säsong och inte hjälpte det att googla. Så utan att egentligen veta eller för den skull komma med något vettigt säger jag att Vassunda tar klivet upp. Ni verkar ha något på gång, trea ifjol och någon ny talang på väg in -- har tjuvkikat på er blogg. Brännan bör också ligga topp-5, tillsammans med Sollentuna. Hoppas såklart även på Strömnäs. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar