söndag 24 juni 2012

Mycket på gång i "Härnta"

De håller sig mycket i bakgrunden och gör inte mer än sporadiska inhopp på transfermarknaden, men tro för den skull inte att härnösandshandbollen har gått på sommarlov. Just nu jobbas det nämligen för fullt med att få alla bitar på plats när det gäller den nystart och rekonstruktion av Brännans IF Handboll som vi tidigare har kunnat berätta om. Handbollssektionen har som bekant brutit sig ur huvudföreningen och i onsdags bildades den nya föreningen. Utåt sett kommer det antagligen inte att märkas någon större skillnad, men klart är i alla fall att Brännans IF Handboll bytts ut mot Brännans HF och att ett nytt klubbemblem ska utarbetas. Ytterligare lite om föreningsbildandet kan ni läsa i den här rätt sparsmakade artikeln (notis är kanske en mer rättvisande benämning).

När vi ändå är inne på de orangea kan vi passa på att notera att det mesta talar för att Brännans HF (nu blev det rätt från början) kommer att ha ett utvecklingslag i norrtrean nästa säsong. "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" har förgäves sökt Brännans sportchef Tobias Wikström för en kommentar, men vet sedan tidigare att det under en längre tid har funnits en strävan från föreningens sida att etablera ett u-lag. Detta för att undvika en situation liknande den man ställdes inför förra säsongen. Då medförde den hårda konkurrensen om platserna i a-laget att flera spelare knappt fick någon speltid alls under hela säsongen. Ett u-lag har därför setts som en nödvändighet (den U21-serie som finns där uppe verkar ju inte vara i vassaste laget), men ekonomiska överväganden har gjort att uppstarten av ett sådant har fått stå tillbaka. Nu tycks man ha fått ihop pengarna som det kostar att bedriva ett lag i Sveriges mest nationella division 3-serie. Räkna således med Brännans HF U i norrtrean till hösten och det innebär ju att Sveriges sämsta division 3-serie faktiskt blir lite mindre sämst. HK Haga storsatsar, Brännan kommer ha ett bra division 3-lag och Norrfjärden kan nog koka ihop något bra tack vare samarbetet med Strömnäs GIF. Att säga att det är precis vad norrlandshandbollen behöver är kanske att ta i, men det är helt klart ett steg i rätt riktning för att bredda och spetsa till handbollen på landets övre halva. Klart är också att norrtrean är mer uppmärksammad än någonsin och all PR är ju bra PR, så...

* * *

Vad de där extradomarna utmed kortsidorna gör kan man ju verkligen fråga sig.

* * *

Linjemännen däremot förtjänar en rejäl skopa beröm. Trots hela EM:s mest otacksamma jobb (visserligen i knivskarp konkurrens med vakterna som måste sitta med ryggen vänd mot planen och stirra på en och samma läktarsektion i 90 minuter plus tillägg) är deras felprocent rysligt låg. I någon sändning sades det att de statistiskt sett fattar rätt beslut 99 gånger av 100. Är det tillräckligt med ett "hatten av"?

4 kommentarer:

  1. Ryktet går att Sikeå begär sig ner i division 3 norra eftersom HK Haga rycker i alla spelare med storslagna löften. Än är inte sista ordet sagt i den här frågan. Brännan försöker värva Roger Övermark som tränare. Ring och kolla om ni inte tror mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Urdragningen har som sagt varit klar i åtminstone en vecka och vi har vetat om det ett tag, men med hänsyn till Sikeå valde vi att avvakta lite innan vi släppte nyheten. Precis som i fallet med Justesen alltså.

      Radera
  2. Ryktet i de norra förorterna säger att Viktor Justesen återigen kommer göra den sk. förbjudna övergången och skriva på för ksk ännu en gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är det definitivt; han har kritat på för KSK. Vi har vetat om det här ett tag, men med hänsyn till de inblandade parterna valde vi att avvakta lite innan vi släppte nyheten.

      Radera