lördag 28 januari 2012

Falukorv till Sjöberg

Är uppriktigt sagt lite osäker på i vilken ända man ska börja. Därför får ni här en liten checklista.
  • Vi var med från start - icke
  • Oscar Gill är en bra spelare när han får ta tre steg, men en riktigt bra spelare när han tillåts ta fyra eller fler - check
  • Vi spelar inte bra, men tillräckligt bra för att slå Sundsvall - check
  • Det är svårt att vinna när man spelar 7 mot 9 i 60 minuter - check
  • Första halvlek är säsongens bästa - icke
  • Brännan ska få sota för det här - check
  • Vi har bra bredd i spelet och kommer till lägen genom ett vägvinnande kollektivt spel - icke
  • Rytmen i anfallsspelet ger en gåshud - icke
  • Vi spelar faktiskt bra försvarsspel i andra halvlek - check
  • Vi höjer oss efter paus - check
  • Falukorv är ett superbt matchens lirare-pris (i synnerhet när man inte kommer hem förrän om ett drygt dygn)... - nja
  • ...men det är tanken som räknas - check

Dessvärre kommer vi helt fel in i matchen och hamnar omgående i ett femmålsunderläge. Om det var inställningen till uppgiften, bussresan eller något annat som spökade vet jag inte, men helt klart är i alla fall att matchinledningen var allt annat än godkänd. Efter halva första halvlek gör vi ett antal byten och kliver ut och punktmarkerar Oscar Gill och Mattias Nordholm, som så långt hade dominerat spelet på banan fullständigt. Grabbarna på banan stoppar blödningen och spelar oavgjort med Sundsvall resterande del av halvleken. I halvtid leder hemmalaget med 15-10, men känslan är likväl att vi har alla möjligheter att vända matchen.

I andra halvlek fortsätter vi med dubbelpunkten och närmar oss sakta men säkert i målprotokollet. Anfallsspelet är bara marginellt bättre, men vi är mer kliniska i avsluten än i första. Dock kommer vi aldrig närmare än två bollar och i slutet gör vi några desperata försök att nå en kvittering. Sundsvall kan emellertid reda ut stormen och det blir aldrig någon riktig nerv i slutminuterna. Slutresultatet skrivs till 28-26 och hoppet om en framskjuten placering lever därmed för Sundsvall.

För vår del gäller att vi missade chansen att göra ett litet ryck i tabelltoppen. Dock får vi chans till revansch redan imorgon, och skönt är väl det. Klockan 10.30 avgår bussen mot Öbacka SC och inför en förhoppningsvis stor publik är det Brännan som står för motståndet. Tabellen är minst sagt raffinerad och vi står i nuläget på samma poäng som härnösandslaget. Vinnaren i morgondagens match kopplar således ett litet grepp om andraplatsen. Vi siktar på att göra om bedriften från förra norrlandsresan, vilket i sådana fall skulle innebära att vi efter en mindre lyckad insats under lördagen åstadkommer en hellyckad prestation i söndagens match. Ska vi upprepa den bedriften krävs det emellertid att vi höjer oss i samtliga delar av spelet. Sundsvall är inget dåligt lag, men Brännan har högre kapacitet.

I skrivande stund känns det som att tabellen kan se ut nästan hur som helst efter helgen. Jag väljer därför att kommentera den och seriens fortsättning efter morgondagens matcher. Klart är i alla fall att Hornskroken går en tuff helg till mötes. Jakobsberg "stal" två poäng av bodensarna idag och imorgon väntar en riktigt tuff uppgift i Skärholmshallen.

Målskyttar:

Sundsvall HK: Oscar Gill 7 (2), Mattias Nordholm 5, Olle Fandén 5, Jon Melin 3, Oscar Vedin 3, Fredrik Landström 3, Filip Westin 1 och Isak Sjödin 1.

Vassunda IF: Aristedes Sanchez 7, Gabriel Sjöberg 7 (1), Aldrin Zekaj 5, David Mihajlovic 4 (3), Oskar Ageborg 1, Oskar Liljebris 1 och Robin Wahlgren 1.

Utvisningar:

Sundsvall HK: 4 x 2 min

Vassunda IF: 3 x 2 min

Resultat division 2 norra omg. 15:

Sundsvall HK - Vassunda IF 28 - 26
Jakobsbergs GoIF - Hornskrokens IF 28 - 27
Brännans IF - Vassunda IF söndag
HK Cliff - Hornskrokens IF söndag
Kiruna HK - AIK 4/2
Malmbergets AIF - AIK 5/2

* * *

Dessvärre kom det inte upp någon statistik idag, då datorn har befunnit sig på akuten där Camile har undersökts för ett skadat finger. Enligt läkaren rör det sig om en rejäl stukning och det är i nuläget osäkert om han kommer till spel imorgon eller inte.

* * *

Det är en upplevelse att titta på "Gladiatorerna" i Aris sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar