måndag 9 januari 2012

Kopparcupen 2012

I helgen har Vassundas framtid visat upp sig i Falun. Föreningen ställde upp med sammanlagt nio lag i åldrarna 97-01 och årets föreningsgemensamma cup blev som alltid en social fullträff. Genom åren har Vassunda även skördat en hel del sportsliga framgångar och den här upplagan av Kopparcupen blev inget undantag. Fantastiskt kul att se vilken fin ungdomsverksamhet vi har. Bra jobbat alla tränare och ledare! Keep up the good work!

Främst placering av alla nådde P-00 som i den stenhårda konkurrensen tog sig till final, en final som för övrigt blev en heluppländsk uppgörelse sedan Enköpings HF besegrat Hammarby IF HF i en minst sagt rafflande semifinal.

Grabbarna tog sig via en seger och två oavgjorda vidare till kvartsfinal där man besegrade Bollstanäs med 8-6. I semifinalen bjöd killarna på ett enastående aggressivt och följsamt 3-2-1-försvar (kan det bli vackrare?) i kombination med ett mördande effektivt fas 2-spel där rörlighet, fart och finess konfunderade ett tappert kämpande Hallstahammar. Vinst med 12-8 och i finalen väntade nämnda Enköping. Det blev som väntat jämnt och efter en målsnål tillställning stod slutligen Enköping som segrare. Alltid surt att förlora när man är så nära, men ni har gjort det jättebra och tagit er till final i konkurrens med erkänt starka ungdomsföreningar som Tyresö IF, VästeråsIrsta HF, Hammarby IF HF och Borlänge HK. Stort Grattis!

I övrigt blev det framskjutna placeringar för P-97, P-98 och F-97, som alla nådde semifinal i respektive a-slutspel.

Ska också passa på att slå ett slag för Kopparcupen, som verkligen är en turnering värd att besöka. Mottagandet är alltid varmt och hjärtligt och cupmakarna levererar alltid på topp. Sedan gör det ju inget att de förmodligen har landets bästa inomhusanläggning i Lugnet (med tillhörande FaluKuriren Arena). Vid sidan av Heden i centrala Göteborg har jag inte upplevt något bättre.

* * *

Från helgen kan det också noteras att damerna förlorade knappt mot serieledande Strand. Hade varit trevliga bonuspoäng i jakten på förnyat kontrakt. Nu blir det nya tag borta mot Westermalm nästa lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar