lördag 21 januari 2012

Norrtvåan står sig

I uppländska handbollskretsar har det knappast undgått någon att Rimbo och Skånela igår spelade oavgjort (27-27) i vad som ska ha varit en minst sagt gastkramande tillställning. Själv hade jag inte möjlighet att vara på plats, men 951 personer hade sökt sig till "Valvet" i Rimbo och fick där se norrtvåans exporter glänsa.

Trots att spelare som Jimmy Karlsson, U21-landslagsmannen Viktor Östlund och Tollbring-bröderna befann sig på planen var det Tomas Hagman -- som så sent som för en dryg månad sedan spelade i AIK -- som stal huvudrollen. Åtta mål, varav tre på straff, blev det för högernian som med drygt 30 sekunder kvar av matchen ordnade ett straffkast för sitt Skånela. Hagman själv fick ledas av planen efter detta och fick således inte möjlighet att bli riktig matchvinnare. Skånela missade sedan straffen och det oavgjorda resultatet var ett faktum.

Roligheterna tar emellertid inte slut här. Ordinarie högersexan i Skånela Kim Bäckman hade enligt uppgift en mindre lyckad afton och när han efter drygt 30 minuters spel drog på sig sin tredje tvåminutare öppnade det upp för spänstfenomenet Patrik Unroth. Unroth -- som föregående säsong var en starkt bidragande orsak till Jakobsbergs lyckade debutsäsong i division 2 norra -- mäktade med tre mål.

När vi ändå är inne på spelare som har kommit från spel i lägre divisioner kan det nämnas att Filip Persson (förra säsongen i Vallentuna HK, division 3 ÖN) stod för fyra av Skånelas mål.

I Rimbo stod Jerry Tollbring, Endrit Abdullahi och Johan Lundgren för sju mål tillsammans. Alla tre var förra säsongen med i matcherna mot oss i division 3.

Imponerande av dessa spelare att göra så pass bra ifrån sig och ett gott betyg till norrtvåan, som annars har fått utstå en del kritik. Nästa gång vi visar att serien är att räkna med är i kvalet till divison 1, där lagen från division 2 norra i första kvalomgången ställs mot lag från division 2 östra. Mer om kvalproceduren kommer när det närmar sig kvalspel. Innan dess är det som bekant en hel del viktiga matcher som ska klaras av.

1 kommentar: