torsdag 12 januari 2012

Sjöberg tippar (div. 4ÖÖ omg. 13)

Fem nya matcher till helgen, där det på förhand mest intressanta mötet går av stapeln i Hudiksvall. I övrigt är det lite småspännande att samtliga matcher avgörs inom loppet av två timmar på lördag eftermiddag/kväll.

Enköpings HF B - Bålsta IF, lördag 16:15 Enköping IH A-hall

Derby mellan sammarbetsklubbarna. Bålsta är fast förankrade i botten medan Enköping huserar i tabellens mitt. Enköping är i grunden bättre och får man dessutom med ett par spelare från A-lagets match blir det en betryggande hemmaseger. Efter förra veckans debacle borta mot Lagunda kan man vara säker på att det är ett heltaggat Enköping som vill visa upp en helt annan sida av sig själva inför hemmapubliken.

Mitt tips: 28 - 22

* * *

Strands IF - HK 71 B, lördag 16:30 Hudiksvalls IH

Omgångens mest intressanta match där HK 71 B verkligen kommer att få bekänna färg; Strand borta är aldrig enkelt. HK 71 får säkerligen med sig en stark trupp med tanke på att klubbens A-lag spelar match redan på fredag, men frågan är om det räcker. Tror att den här matchen blir något av ett vägskäl för HK 71, som vid seger visar att de vill och ska vara med i kampen om förstaplatsen. Blir det förlust däremot har man två poäng plus målskillnad (= en poäng) att ta igen på Ceres och det har jag svårt att se att man gör. Ödesmatch helt enkelt.

HK 71 har mer att spela för medan Strand kan spela helt avslappnat. Jag säger att det förra avgör och tippar bortaseger.

Mitt tips: 26 - 28

* * *

Sala HF - Lagunda Allmänna IK, lördag 17:00 Sala Idrottshall

Sala imponerade senast när man klart besegrade Upplands Tuna IK medan Lagunda tog en överraskande seger mot Enköpings HF B. Det är således två lag med stärkt självförtroende som greppar vaxbollen. Dock är Sala betydligt bättre och det mesta talar för en klar bortaseger. Lagunda får glädjas åt att bara halva lördagkvällen går om intet.

Mitt tips: 32 - 21

* * *

Avesta Brovallen HF - HK Ceres, lördag 18:00 Kopparhallen

HK Ceres ångar på i toppen och känner nog att man har nästa års division 3-biljett som i en liten ask. Mot ett av seriens bottenlag bommar man inte. Klar bortaseger, där den stora frågan är om Ceres kommer upp i 50 eller rent av 60 gjorda mål.

Mitt tips: 24 - 52

* * *

Vassunda HK - Upplands Tuna IK, lördag 18:00 Alsikehallen

U-lagets situation liknar i mångt och mycket HK 71:s; för att ha en chans på seriesegern behöver vi troligtvis gå rent genom resten av serien. Betydelsen av seger och hemmaplan innebär seger och två nödvändiga poäng. UTIK har två skickliga spelare i Borg (M9) och Isaksson (H9), men mot vår bredd har man inte mycket att sätta emot. Bra försvars- och målvaktsspel ger mycket kontringar och UTIK:s tunna trupp får slita ont i 60 minuter.

Mitt tips: 35 - 22

2 kommentarer:

  1. Får man tippa eller ? :)

    Enköping-Bålsta 30-21
    Strands-HK71 27-24
    Sala-Lagunda 32-22
    Avesta-Ceres 19-37
    Vassunda IF-Upplands Tuna 32-23

    SvaraRadera
  2. Tippa på du. Alla tips är bra tips!

    Känns som att du är rätt ute i de flesta matcherna, men nog mäktar Ceres med mer än 37 baljor mot ABHF.;)

    SvaraRadera