torsdag 19 januari 2012

Sjöberg tippar (div. 4ÖÖ omg. 14)

Fem nya matcher i helgens omgång, som är den fjortonde i ordningen. Först ut är HK 71 B som tar emot Films SK medan Upplands Tuna IK och Avesta Brovallen HF får äran att fullborda omgången på måndag kväll.

HK 71 B - Films SK, lördag 15:45 Stenhagens Kulturcentrum

Förra helgens norrlandstripp medförde ett rejält bottennapp mot Strands IF. Enligt uppgift tvingades man den gången utnyttja klubbens samarbetsavtal med USIF och på den vägen låna in ett gäng A-pojksspelare. Film kan definitivt ställa till det för alla lag i serien - på hemmaplan. Bortaspelet har visserligen varit över förväntan så här långt (4 poäng av 10 möjliga), men mot serietrean spelar det ingen roll. Ställer HK 71 upp med ett någorlunda ordinarie lag på banan - vilket jag utgår ifrån - stannar poängen i Uppsala.

Mitt tips: 28 - 24

* * *

HK Ceres - Strands IF, lördag 16:15 Norrtälje Sportcentrum

Avgör Ceres serien nu? Mycket talar för att man vid vinst redan kan börja planera för spel i division 3 kommande säsong. Strand är det enda av lagen som återstår för Ceres del som har potential att ge norrtäljegrabbarna en match. Det visade man inte minst i Hudiksvall, där Ceres kom undan med en uddamålsseger (22-21). Dock ska man ta med i beräkningen att denna match spelas i Norrtälje och att Strand allt som oftast är ett betydligt beskedligare motstånd när de lämnar Nedre Norrland. Dessutom kan man väl tänka sig att Ceres höjer sig ytterligare ett snäpp inför hemmapubliken i Sportcentrum. Hemmaplan och det faktum att Ceres har mer att spela för avgör till hemmalagets fördel.

Mitt tips: 32 - 22

* * *

Bålsta IF - Sala HF, lördag 16:30 Gransäterskolan

Bålsta sladdar alltjämt i botten medan Sala har krigat till sig 8 poäng på 11 spelade matcher. Sannolikt en ganska tät och inte alltför upphetsande tillställning, där dagsform avgör. Knapp fördel Sala, men hemmaplan kan få betydelse.

Mitt tips: 22 - 25

* * *

Lagunda Allmänna IK - Vassunda HK, söndag 16:00 Örsundsbro Sporthall

Söndagsmatch mot seriejumbon är vad som väntar u-laget. För vår del gäller det att vi tar med oss första halvlek från matchen mot UTIK och bevisar för oss själva att vi kan hålla den nivån hela matchen. Vi är bättre än LAIK på alla punkter och håller vi oss till matchplanen i 60 minuter kan det nog märkas i matchprotokollet.

Mitt tips: 18 - 38

* * *

Upplands Tuna IK - Avesta Brovallen HF, måndag 19:50 Almunge Sporthall

Upplands Tuna dras med en skada på nyckelspelare Isaksson (H9) och det spelet man visade upp i Alsikehallen förra lördagen imponerade inte direkt. Ett tungt ansvar vilar på Borgs (M9) axlar, men det krävs också att någon annan i laget kliver upp en nivå och producerar på toppen av sin förmåga. Annars riskerar det att sluta med förlust mot ABHF, som säkerligen kan inhämta förstärkning från a-laget. Tror att det föreligger lite skrällvarning i den här matchen och tippar därför bortaseger.

Mitt tips: 25 - 27

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar