lördag 14 januari 2012

Så slutar div. 4ÖÖ

Rubriken antyder kanske att det här inlägget gör anspråk på att vara något slags facit. Så är naturligtvis inte fallet, men här kommer i alla fall det som jag tror blir sluttabellen. Efter lagets namn, inom parentes, finner ni lagets nuvarande placering.

1. HK Ceres (1)

Visserligen är tabelltoppen oerhört jämn med tre lag på 18 poäng, men i mina ögon ska det ändå till en rejäl genomklappning för att norrtäljekillarna ska tappa serieledningen. Nu när man har spelat 1-1 i matcher mot oss har man ett tacksamt spelschema kvar med HK 71 B och Strands IF på hemmaplan. Övriga motståndare räknar jag med att man avfärdar förhållandevis enkelt. Ceres enastående målskillnad avgör till lagets fördel.

2. Vassunda HK (2)

Vi har alla möjligheter i världen att gå rent genom resten av serien, men för att nå seriesegern krävs också att Ceres tappar poäng någonstans på vägen. Tyvärr står U-laget (som i de flesta klubbar) i beroendeställning till A-laget och även om stommen av spelare alltid är den samma ska man inte underskatta betydelsen av att få med någon spelare från division 2. Vi kan inte göra mycket mer än vårt jobb och så länge vi skuggar Ceres kan vi vara säkra på att de känner sig lite pressade ute vid kusten. Dessutom ska man komma ihåg att en andraplats kan visa sig oerhört betydelsefull i slutändan. Vill minnas att Upsala IF flyttades upp till trean tack vare sin andraplats förra säsongen.

3. HK 71 B (3)

Uppsalaklubben har gjort det bra under hösten och överträffat åtminstone mina förväntningar. Dock ska man komma ihåg att de har ett tufft spelschema under våren med bortamatcher mot Ceres och Vassunda. Tror att det finns en överhängande risk att HK 71 B halkar efter toppduon. Dock är avståndet för stort ned till Strand på fjärde plats för att man ska riskera att halka nedåt i tabellen. Den fina höstsäsongen ger en slutlig tredjeplats.

4. Strands IF (4)

Förvånansvärt många (och onödiga?) poängtapp har medfört att hudiksvallsgänget har distanserats av trojkan i topp. Strand har helt klart kapacitet och det är för mig en gåta att man inte har tagit fler poäng (13 hittills). Fjärdeplatsen ska man bara greja.

5. Films SK (6)

Tappade efter förra veckans oavgjorda match mot Strand femteplatsen till Enköpings HF B. Dock är jag tämligen övertygad om att man snart tar tillbaka den och då ser man också till att stanna där. Hemma i minimala sporthallen i Österbybruk är man svårspelade och där har man även chans att pressa topptrion. Lyckas man höja bortaspelet kan man till och med vara med och bråka om fjärdeplatsen.

6. Enköpings HF B (5)

Ett lag som så här långt har blandat och gett, varför en mittenplacering känns rimlig. Blev inte imponerad av det de visade upp i Alsikehallen, men precis som oss har de möjlighet att spetsa till laget med spelare från högre divisioner. Med tanke på det smått ostimulerande tabelläget tror jag emellertid inte att man väljer att "flytta ned" spelare. Särskilt inte eftersom A-laget går en tuff kamp mot Skånelas U-lag (HF SIF) om seriesegern i division 3ÖN. Flyttar man några spelare handlar det snarast om sådana som inte får så mycket speltid i A-laget.

7. Upplands Tuna IK (7)

Upplands Tuna är svårplacerade, men med tanke på att man trots allt har Borg (M9) och Isaksson (H9) att tillgå tycker jag att de ska kunna hålla undan för lagen nedanför. Ska också passa på att utfärda ett litet tips till Christer "Borgen" Borg. Vill ni vara helt säkra på att undvika de fyra bottenplaceringarna och dessutom ha en liten chans att utmana uppåt i tabellen gör ni nog bäst i att sluta spela hemmamatcher "borta". Flytta in i Hall 2000 igen och ta upp spelet med vaxbollarna, då går ingen motståndare säker.

8. Avesta Brovallen HF (9)

Vaxhall till hemmaborg eller möjlighet att förstärka "uppifrån"? Jag säger att det senare fäller avgörandet, men det här är tveklöst den mest svårtippade tabellplaceringen. ABHF har högre kapacitet och bör klara av det här.

9. Sala HF (8)

Se föregående punkt.

10. Bålsta IF (10)

Hopplöst efter lagen ovanför, men bättre än Lagunda. Bålsta blir nästjumbo.

11. Lagunda Allmänna IK (11)

LAIK tog sina första poäng senast (kul!), men så många fler lär det inte bli. Laget räcker inte till och blir jumbo. Kanske dags att fundera på en övergång till Stockholms division 5-serie.

Som framgår kunde jag inte bjuda på några större överraskningar, vilket jag helt och hållet skyller på serien som under hösten har placerat lagen i tydliga "fack". Att det blir så är inte så konstigt och det är något man får leva med i de lägre divisionerna Dock är det roligt att kampen om förstaplatsen i högsta grad lever och, kom ihåg, vi ger oss aldrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar