lördag 14 januari 2012

Inför AIK - Vassunda

Ni har redan fått respektive tränares syn på morgondagens match och dessutom har Johannes Reicke (V9 i AIK) hunnit med att säga några ord. Man hade kunnat tro att det skulle ta stopp där, men icke. Här kommer nämligen en kortare analys av förutsättningarna inför match.

Årets viktigaste match, igen. Senast det begav sig kom vi undan med ett höstlöv i matchens absolut sista sekund. Sådant flyt kan vi inte räkna med den här gången, utan nu gäller det att spela sig till segern.

AIK gjorde det svårt för oss senast med ett minst sagt tålmodigt anfallsspel och ett aggressivt och kompakt försvarsspel. Nu har de hemmaplan och det mår de knappast sämre av. Räkna således med ett AIK som kliver ut på banan med ett enda mål i sikte, seger och fortsatt kvalkänning.

För vår del gäller att vi får tillbaka tre spelare från förra helgens match mot Lidingö, vilket så klart är positivt. Får vi till försvarsspelet i stil med Lidingömatchen är mycket vunnet och om vi dessutom kan straffa AIK i kontringsspelet ser det lovande ut. Försvars-, målvakts- och kontringsspel blir som alltid nycklar. Sedan skadar det ju inte om vi kan förhindra nämnde Reicke från att göra 11 mål igen.

Dessa bitar utgjorde dock inga större problem hemma mot AIK. Istället var det fas 3-spelet som strulade. Här har vi gjort vår analys och förhoppningsvis vaggas vi inte in i AIK:s gåtempo. Det gäller att hålla bolltempot uppe och att snabbt flytta bollen för att sedan dyka i de luckor som uppstår. I tillägg till detta skulle jag vilja se att vi vågar skjuta lite utifrån för att på så vis skapa luckor för våra linjespelare bakom utrusande AIK-försvarare. Vi har kanske seriens bästa distansskytte och nu gäller det att vi plockar fram det. Lidingömatchen lovade gott i det hänseendet.

Till sist. Vi slog Lidingö, men handbollen är inte alltid logisk (ganska sällan för att vara mer exakt) och den segern spelar ingen roll när vi kliver in på planen imorgon. Det är ny match och nya förutsättningar och det är bara att förbereda sig för kamp över 60 minuter.

Älska läget!

1 kommentar:

  1. Lidingö vann planenligt mot Jakobsberg. 29-15 blev det till slut.

    SvaraRadera