söndag 15 januari 2012

Summering omgång 13

Lidingö - Jakobsberg

Lidingö tar revanch för förra veckans käftsmäll man åkte på mot Vassunda. 2 nya poäng och den redan eminenta målskillnaden blev inte direkt sämre. Seriesegern är klar, så enkelt är det. För Jakobsberg fortsätter kräftgången, och vill man undvika kval nedåt i tabellen måste segrarna börja ticka in. Men nästa vecka blir det inga poäng då heller.

Slutresultat 29 - 15

***

Sikeå - Kiruna

Jumbon mot nästjumbon. Sikeå tog planenligt hem segern hemma i Jenningshallen. 41-28 vittnar om en kontringsrik match. Jag misstänker utan att varken varit på plats eller läst rapporter att anledningen till att Kiruna faktiskt gör 28 mål är att Sikeås anfall är duktigt korta och tillåter Kiruna till massvis av anfall.
Tokklar seger för Sikeå som greppar det sista halmstrået. Men det räcker väl ändå inte? Kiruna däremot kan börja försäsongsträna inför trean redan nu.

Slutresultat 41-28

***

Hornskroken - Sundsvall

Måstematch för båda lagen. Vid förlust är båda lagen i praktiken avhakade i kampen om kvalplatserna till ettan.
Idag var Hornskroken bevisligen det bättre laget och siffrorna blev näst intill exakt omvända från förra mötet från förra helgen. Nu ligger Kroken 3 poäng från kvalplats uppåt tillsammans med nämnda Sundsvall och AIK. Dock ska tas i beaktning att Sundsvall har en match mer spelad.

Slutresultat 30-23

***

Malmberget - Brännan

Som jag skrev tidigare trodde jag verkligen på Malmberget. Men när man (åter igen!) inte kan få fram ett slagkraftigt lag så blir det som det blev. Brännan malde ner Malmberget till köttfärs genom sin köttkvarn. Detta trots att Emil Westerlind brutit handen och inte kumde spela. I och med den här segern knappade man in en poäng på Vassunda och ligger nu på samma poäng. Kan bli intressant i Öbacka om två veckor!

Slutresultat 13-29

***

AIK - Vassunda

Publikrik match! Det satt säkert uppemot 30(TRETTIO!) personer på läktaren. Inte undra på att supporterpolisen fick jobba för sin lön idag.
Matchen då? Ett totalt sömnpiller där AIK drar ned på tempot och Vassunda går in i fällan(igen!). Vassunda ska vara väldigt glada över att ha fått en poäng i den här matchen. Jag undrar, var vi värda den?

Slutresultat 23-23

***

HK Cliff - Kungsängen

Utan att ha varit på plats har jag svårt att tänka mig att denna match var det minsta roligare för publiken att titta på än den föregående. Cliff tråkar ned Kungsängen som faktiskt på senare tid visat upp fina resultat.
Livsviktiga poäng för Cliff i bottenträsket. Kungsängen är helt plötsligt ett lag som kan börja snegla nedåt i tabellen.

Slutresultat 21-17

***********************

Jag såg mästerfotograf Anders Lundström på läktaren idag, så förhoppningsvis kan vi få upp lite bilder från matchen under veckan.

***

Imorgon kommer tipset att redovisas.

***

Rykten gör gällande att Dövinkel kommer trycka upp brutalt övergrymma Dövinkel T-Shirts till vinnaren i varje veckas omgång. Man vet aldrig.


Over and Out

2 kommentarer:

  1. Det var ingen rolig match alls! Ref kommer senare under kvällen! Snöplig förlust , Vi bommar enormt mkt frammåt! Själv har jag en räddningsprocenten på 47,5 men det räckte inte idag!
    Skribenten/ Djalmar

    SvaraRadera
  2. Matchref finns nu på hemsidan!
    Väl mött/Ksk Djalmar

    SvaraRadera