fredag 27 januari 2012

Segerlund: "Lite för försiktiga"

Vi fortsätter statistikserien och den här gång synar vi seriens "busar". Sammanlagt 451 utvisningar har delats ut och det genomsnittliga antalet utvisningar per lag och match ligger på 3,4. Det är svårt att sätta in de siffrorna i en större kontext när man inte riktigt har något att jämföra med, men det kan däremot vara kul att se de inbördes skillnaderna lagen emellan. Därför får ni utöver den individuella statistiken -- inkluderande samtliga spelare med nio utvisningar eller fler -- även utvisningsstatistiken lag för lag.


Utvisningar division 2 norra




Utöver det som anslås ovan kan ett par saker noteras. Kvartetten Daniel Björnfot (Kiruna HK), Simon Gröning (Sundsvall HK), Milan Hussain (HK Cliff) och Per Wall (Kungsängens SK) har två saker gemensamt. De är alla målvakter och har alla dragit på sig utvisningar under hösten. Milan är värst med två utvisningar och han har dessutom hunnit med att göra mål. I övrigt är Roger Övermark (Sikeå SK) ensam om att som tränare ha fått direktrött kort. I bortamatchen mot Kiruna (förlust 24-25) spelade Roger och han fick då syna domarens röda.


När man tittar på lagstatistiken ställer man sig gärna frågan hur det är möjligt att som Malmberget snitta mindre än två utvisningar per match. "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" sökte svaret med hjälp av Jonas "Segis" Segerlund, högersexa i MAIF.


Ni i Malmberget har överlägset minst antal utvisningar av lagen i serien, 21 stycken totalt och mindre än två i snitt per match. Hornskroken är närmast följande lag med 30 utvisningar. Har du några spontana kommentarer kring det?


- Ja, det är ju tydligt att vi är för snälla bakåt.


Är det någon eller ett par detaljer i försvarsspelet som du skulle vilja lyfta fram med tanke på statistiken?


- Det är väl mest att vi är lite för försiktiga. Vi har tappat Flyckt (Alexander, reds. anm.), som var viktig i försvaret och drog på sig en del utvisningar.


Just det och han blir borta resterande del av säsongen vad jag förstår.


- Till mitten av mars åtminstone, så om det blir kval kan han kanske spela. Men då har han ju inte tränat på ett halvår.


Om vi tittar lite på säsongen i stort då. Hur nöjd är du med den?


- Vi började bra med seger mot "Kroken", men sedan tog ju Sikeå ned oss lite på jorden. Vi har tyvärr en för tunn trupp och är inte hela startsexan med får vi det tufft.


Vi tillhör ju dem som har varit lite konfunderade över era resultat, men så vitt jag har förstått det hela ska ni ha alla spelare tillgängliga framöver. Stämmer det?


- Förhoppningsvis blir det så. Sjöström (Johan, reds. anm.) har bytt jobb och jobbar numera dagtid och inga helger. Simon (Jonasson reds. anm.), som har varit skadad, har börjat träna lite lätt och från och med nästa vecka ska han kunna gå för fullt. Då är det bara M6-positionen som är lite svår att lösa.


Ja, och nu är det väl Victor Olofsson som spelar M6.


- Ja, han blev placerad där senast vi var i Stockholm och har blivit kvar sedan dess.


Då får jag tacka för att du tog dig tid att svara på frågorna och önska dig och övriga laget lycka till framöver. Fortsätt skriva om handbollen i Malmberget! Det uppskattas.


- Det ska jag göra. Vi ses i Vassunda... Eller ja, Knivsta.

* * *

Domarparet som jag berömde i ett tidigare inlägg bestod av Charlie Yvander och Magnus Bergman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar