måndag 9 januari 2012

Veckans dövinkel

Ibland är det skönt när man känner igen sig och därför tänkte jag dra igång ett stående inslag här på bloggen. Varje måndag kommer något så diffust som "Veckans dövinkel" att finnas uppe för läsning. Vilken den exakta innebörden av begreppet blir får tiden utvisa, men den här veckan håller vi oss strikt vid ordalydelsen.

Veckans dövinkel tillfaller ingen mindre än bloggkollega Gladh, som i matchen mot Lidingö stod för en tumskruv värdig Håvard Tvedten.

Så här i efterhand önskar man naturligtvis att aktionen hade fastnat på film, men i brist på tekniska upptagningar gör jag här ett försök att sätta ord på bedriften.

Vi spelade 5 mot 6 och hade svårt att komma till avslut när David på M9 slår en diagonalpassning till Gladh på H6. Läget är minst sagt dåligt, men efter lite avvaktan väljer Gladh att ta läget. Minns bara att jag hann tänka att nu kommer tumskruven. Sagt och gjort, från banans absolut sämsta vinkel skickar högerhänte Gladh bollen i golvet och vidare upp i bortre krysset. En makalös skruv och Boqvist i målet kan bara titta på. Kan inte klandra Lidingö-målvakten heller. Han gör det enda rätta och står kvar intill stolpen med båda fötterna i golvet.

Inte lika rafflande när man kör tumskruvar i referatform, men vi som var där fick ett minne vi sent ska glömma. En absolut kandidat till årets mål.

Det Tvedten gör från sjumeterslinjen, det gör Gladh från H6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar