tisdag 17 januari 2012

Gladh funderar - REV

Läser på Aftonbladet idag att H 43 tvingas dra sig ur Elitserien.
Till att börja med kan vi konstatera det tragiska, här är det enkom ekonomi och inte det sportsliga som får avgöra. Det är riktigt tråkigt måste jag säga. Det är trist att oavsett vad man presterar på plan så är det gubbarna i kostym som får avgöra vilken division man får spela.

Men jag undrar om det inte på sikt kan vara bra för Lundhandbollen.

Hur tänker du nu? Undrar ni.
Pengar! Med ett elitlag "ute" ur bilden finns det helt andra förutsättningar för stadens nu i så fall enda Elitserielag (i handboll iaf) att kunna jaga ihop ännu mer sponsorpengar och därigenom kunna bygga en mycket stadigare elitverksamhet. Tyvärr kanske det var tvunget att "offras" ett av elitserielagen i lund för att kunna få ett av dem till den absoluta toppen i landet. Jag kan ha fel, och brukar ofta ha så, men i det här fallet kanske jag inte är totalt ute och cyklar. Vem vet?

Men samtidigt är det givetvis bra med två lokalkonkurrenter, för inget höjer intresset mer än ett riktigt bra utbud. Konkurrensen kanske tvärtom bidrar till mer sponsorintäkter för de båda?

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här, men kände för att slänga iväg lite tankar i ämnet.

Läser också i samma artikel att Redbergslid och Hammarby riskerar att gå samma öde tillmötes. Här skulle det bli katastrofala konsekvenser. Det här är två (före detta?) storklubbar med massvis av SM-Guld på senare år. Dessa lag MÅSTE finnas kvar i elitserien.

***

Sverige - Tjeckien ikväll. Jag är livrädd för den matchen. Jicha är ju lite för bra för att man ska kunna känna sig trygg här.

***

Tillägg nedan

SHF har fått en del samtal från media med frågan. "Vad händer nu i seriesystemet då ett lag begär sig ner?"

Svaret är att, eftersom H 43 fullföljer serien, så blir de med "automatik" placerade som lag 14 i årets grundserie. Det betyder också att det lag som hamnar sist då serien är färdigspelad istället får en kvalplats, då som lag 13.


Roger över

1 kommentar:

  1. Om inte annat är ju H 43 en klubb med traditioner. H 43 i allsvenskan, hur låter det på en skala?

    För övrigt måste urdragningen medföra att två lag direktuppflyttas från allsvenskan den här säsongen. Eller väljer förbundet att inte omedelbart degradera jumbon (i nuläget Tumba)? Mer än guldläge för Skånela om det första gäller.

    Spännande utveckling lär följa.

    SvaraRadera