torsdag 26 januari 2012

Sjöberg tippar (div. 4ÖÖ omg. 15)

Nya matcher i handbollsfyran till helgen och återigen sträcker sig omgången från lördag till måndag. Tipset ser ut som följer.

Avesta Brovallen HF - Lagunda Allmänna IK, lördag 12:45 Kopparhallen

ABHF åkte på en oväntat klar förlust borta mot UTIK förra helgen, vilket medförde att man nu innehar tredjeplatsen från slutet. Lagunda å sin sida förstärkte (tillfälligt?) inför matchen mot oss förra helgen och fick in de värdefulla Hagman-bröderna. Likväl är man seriens svagaste lag och borta i Avesta blir det inga poäng. ABHF tar en skön seger efter en tung period med tre raka förluster.

Mitt tips: 32 - 19

* * *

Films SK - HK Ceres, söndag 14:00 Österbybruks Sporthall

Brukets småvirtuosa krigare mot Norrtäljes tornadohandbollare. Normalt sett är det ingen enkel uppgift att spela i Österbybruk, men ärligt talat ser jag inte vad som ska hindra Ceres från att ta en storseger. Laget radar upp storsegrar och målfabrikationen är enastående. Med tanke på att jag vet hur lätt det är att man går ned sig lite när man har en stor ledning är jag oerhört imponerad över att man i match efter match trummar på och öser in mål. Just nu talar mycket för att det är lagets målskillnad (+243) som kommer att fälla avgörandet, då det inte är någon som helst omöjlighet att såväl vi som Ceres går rent resterande matcher. Mot Film slarvar man inte och på de små ytorna lär lagen byta anfall ofta, något som knappast renderar i många mål.

Mitt tips: 26 - 45

* * *

Strands IF - Upplands Tuna IK, söndag 15:00 Hudiksvalls Idrottshall

UTIK gör förvånansvärt bra ifrån sig trots avsaknaden av storskytten Isaksson (H9) och den senaste segern mot ABHF imponerade. På söndag styr "Borgen" och hans mannar mot Hudiksvall och då väntar helt andra bullar. Strand är hemmastarka och efter förra helgens smärtsamma nederlag i Norrtälje är man säkert taggade till tänderna. Hemmaplan, större kunnande, bredare trupp, revanschlusta, ja, näsan allt talar till hemmalagets fördel. Borgen får trolla ordentligt med fingrarna om det ska bli några poäng med hem till byn.

Mitt tips: 34 - 20

* * *

Sala HF - Enköpings HF B, söndag 16:00 Sala Idrottshall

Helgens på förhand mest svårtippade match. Sala har visat att de kan ställa till det för motståndarna och med vax på bollen går ingen säker. Mycket hänger på om Enköping får med sig förstärkning från a-laget. Får man det är man överlag skickligare och det bör räcka.

Mitt tips: 25 - 30

* * *

Vassunda HK - Bålsta IF, måndag 19:20 Alsikehallen

Måndagsmatch för u-laget då a-laget åker till Sundsvall och Härnösand i helgen. Självklart är vi skyhöga favoriter, men i bortamötet blev det onödigt jämnt och det krävdes att Andreas Ericson (M6) klev ut på vänsternio för att det skulle bli seger. Den här gången tror jag att vi visar från början varför vi har idel segrar hemma i Alsikehallen. Vi vinner komfortabelt.

Mitt tips: 36 - 22

* * *

Kan inte låta bli att nämna Makedoniens insats i EM-handbollen. Vilken fighting spirit! Semifinalchansen försvann 45 minuter innan matchstart, ända gick de ut på planen och slet som om det inte fanns någon morgondag. Visserligen stod Serbien på andra planhalvan (tändvätska så det räcker och blir över kan jag tänka), men det var ändå helt underbart att se. Tänk om de riktigt bra länderna hade haft samma attityd i alla lägen.

* * *

Serbien - Kroatien i Belgrad imorgon kväll. Kommentarer överflödiga.

2 kommentarer:

  1. Serbien - Kroatien kommer spelas utan Kroatiskt stöd på läktarna.. iaf om Serbernas polis får igenom sin vilja.

    SvaraRadera
  2. David Joelsson VIF28 januari 2012 kl. 21:19

    Avesta Brovallen-Lagunda 29-19
    Film-Ceres 24-39
    Strands IF-Upplands Tuna 31-22
    Sala-Enköping 23-30
    Vassunda IF-Bålsta 39-20

    SvaraRadera