tisdag 24 januari 2012

Skytteligatoppen div. 2N - halvtid

Då var det dags. Efter en längre brottningsmatch med höstens matchprotokoll och inte minst Excel är den slutligen här, skytteligan för division 2 norra. Samtliga klubbar i serien är representerade på topp 20-listan och mest framträdande är Malmbergets AIF, som har inte mindre än tre spelare på densamma.

Klicka på bilden för att lättare kunna läsa.


Bra att veta vid läsning av tabellen:



  • De spelare som blivit "ringade" har noterats som spelande i matchen i fråga. De gånger sekretariatet har slarvat med att notera vilka spelare som har fått speltid har jag konsekvent utgått ifrån att samtliga på matchprotokollet angivna spelare också har äntrat planen.


  • I de fall då två eller flera spelare har noterats för samma antal mål har företräde i skytteligan givits den spelare som har det bästa målsnittet (det vill säga den spelare som har spelat färst matcher).


  • I händelse av att spelarna i fråga även har spelat samma antal matcher har företräde givits den spelare som har gjort flest spelmål.


  • Notera att matchen mellan Malmbergets AIF och Sundsvall HK den 4 december 2011 inte är inräknad, då den formellt räknas till omgång 14.


  • Observera även att Hornskrokens IF och Sundsvall i statistiken är noterade för en match mindre än övriga lag. Detta till följd av att den på grund av busväder flyttade matchen lagen emellan spelades först efter nyår.
* * *

Hoppas på att mot slutet av veckan få matchprotokollen från de hittills genomförda omgångarna efter nyår. Baserat på det jag har sätt och kunnat läsa mig till tror jag att det inom loppet av dessa tre omgångar har skett en del förändringar i skytteligatoppen.

* * *

Mer intressant statistik är på ingång.

7 kommentarer:

  1. Magnifikt jobb! Nu slipper ju jag=)

    SvaraRadera
  2. När o var hittade du den ? asså när uppdaterades den ? :)

    SvaraRadera
  3. Tack Tobbe och trevligt att du gillar statistiken! För oss var det en självklarhet att fortsätta det arbete du har påbörjat. Vi kunde ju inte låta din fantastiska insats gå till spillo.

    Kan redan nu avslöja att en hel del intressant (och i många avseenden också annorlunda och nydanande statistik) väntar på publicering. Hoppas det ska falla i smaken.

    JR24, statistiken måste man sammanställa på egen hand genom att räkna samman siffrorna på matchprotokollen. Den går således att uppdatera kontinuerligt efter varje genomförd omgång.

    SvaraRadera
  4. Okej:) för med tanke på att brorsan inte lirar med oss längre och vi har gjort hyffsat med mål vi andra så bör han inte vara med där hehe, ja har räknat till att jag gjort exempelvis 61 mål och 7 på straff:p
    Men sen så har ju inte alla våra matcher stått på hemsidan heller men :p

    SvaraRadera
  5. Jonte. Det var som sagt ihopräknat fram till och med omgång 11. Efter det är inte med ännu, men det kommer. (SJÖBERG! FIXA)

    SvaraRadera
  6. Precis som Gladh påtalar är det så att statistiken ovan bara gäller för höstsäsongen. Dock hoppas jag på att så snabbt som möjligt kunna publicera en helt aktuell skytteliga, men jag är beroende av förbundets handläggning av protokollen och i nuläget släpar de efter lite.

    Du behöver således inte vara orolig för att dina mål har fallit bort under processen.

    SvaraRadera
  7. Jag förstår;) man blir nyfiken bara hehe:p

    SvaraRadera