måndag 30 januari 2012

U-laget bygger ny segersvit

Måndagkväll i Alsikehallen, men den vanliga träningen var utbytt mot inte mindre än två matcher. P-99 inledde matchandet mot Bollstanäs och som vanligt var det grym energi på planen när killarna är i farten. Samma energi är kanske inte att vänta när det vankas match i herrfyran, men de 38 personerna i publiken fick åtminstone se ett hemmalag som satte högsta fart från början. Tio gjorda mål på lika många minuter från vår sida medförde att resten av matchen blev en ren transportsträcka.

Dagens motståndare Bålsta IF kom utan föreningens yngre förmågor, som så vitt jag förstod det hela spelade match i juniorserien. Bortalagets organisation i hemlöpet var kanske inte alltid av bästa märke och när vi efter tio minuters spel ställde om till ett 3-3-försvar kunde vi snabbt gå ifrån i målprotokollet. Gång på gång stressade vi motståndarna till enkla misstag och i kontringen flög vi som vanligt fram. 2 mot 0- och 3 mot 1-lägen var snarare regel än undantag under andra halvan av första halvlek och paussiffrorna skrevs till 25-8.

Andra halvlek börjar ungefär som det brukar göra i u-lagets matcher. Skärpan och koncentrationen var på intet vis hundraprocentig och samtidigt började deras inhoppande målvakt rada upp parader ute vid stolparna. Intressant råämne det där och med lite skolning och ett bättre försvar framför sig tror jag att det i den killen finns något av en dold diamant. Hur som helst stämmer inte vårt spel och efter fem minuters spel i andra halvlek slänger P-O in time out-kortet. Direktiven från coachduo Öhman/Skatt är glasklara och när spelet sedan blåses igång igen återupptar vi spelet från första halvlek. Trots fem mållösa minuter direkt i upptakten av andra akten glider vi ifrån till slutresultatet 43-18.

Återigen kan man konstatera att skillnaderna mellan seriens topp- och bottenlag är enorma. Bålsta kämpar på hela matchen och står för ett par fina nummer, men sett över 60 minuter är man inte i närheten av att räcka till. Hade vi inte slappnat av i slutet och tillåtit några enkla mål från bortalaget hade segermarginalen varit ännu större.

Efter förlusten i seriefinalen mot Ceres har u-laget nu tre raka segrar och målsättningen är givetvis att förlänga den sviten serien ut. Dock har vi i de tre senaste omgångarna mött jumbon, nästjumbon och ett försvagat Upplands Tuna IK utan vax på bollen. Nästa helg väntar tuffare motstånd då vi far till Enköping för match mot Enköpings HF B.

Målskyttar:

Vassunda HK: Eric Engström 8, Oskar Liljebris 6, Andreas Gladh 6, Gabriel Sjöberg 5, Daniel Algulin 4, Simon Ström 4, Ludvig Andersson 4, Robert Söder 4, David Joelsson 1 och Jacob Wennström 1.

Bålsta IF: William Svensson 6, Niklas Gustavsson 4, Thomas Hellberg 3, Jens Karlsson 2, Johan Snecker 2 och Per Lampinen 1.

* * *

Känns som att nästa helgs u-lagsmatch mot Enköpings HF B riskerar att hamna lite i skymundan av helgens stora begivenhet, seriefinalen i division 3 östsvenska norra mellan seriesuveränerna Enköpings HF och HF SIF.

* * *

Vi tilldömdes inga straffar och noterades inte för några utvisningar. En varning var allt. Det säger kanske någonting om matchbilden; Bålsta var inte tillräckligt nära i situationerna för att ens ådra sig ett och annat straffkast.

* * *

Samtliga utespelare i hemmalaget letade sig in i målprotokollet. Kul!

* * *

Robert Söder kan ha slagit nytt "stadionrekord" i källarskott. Halvvägs upp i taket var bollen när den nådde nätet bakom mål och det var som P-O konstaterade: " Skottet gick inte ens framåt".