tisdag 10 januari 2012

Sjöberg summerar (div. 2N omg. 12)

Tabellen fortsätter att vara superjämn och i helgen bjöds vi på en hel del överraskande resultat. Det enda laget som helt höll för favoritskapet var Brännan, som tillsammans med Kungsängen och oss själva i Vassunda får räknas till helgens stora vinnare.

Hornskrokens IF - Sikeå SK, lördag 13:00 Hildursborg

Slutresultat: 39 - 26

Mitt tips: 30 - 25

Gladhs tips: 31 - 21

En planenlig hemmaseger där matchen utvecklades i precis den riktning som jag förutspådde (skönt att för en gångs skull ha rätt i sin utsago). Sikeå var med någorlunda i paus, men i andra halvlek gick Boden-tåget och kvar på perrongen stod bortalaget. Inte mycket att orda om mer än att det var en nödvändig seger för "Kroken" och att detta inte är matcherna Sikeå ska vinna. Det kommer viktigare historier hemma i Jenningshallen, där jag tror att ett på gränsen till desperat spelande Sikeå kan hota så gott som alla lag i serien.

* * *

Brännans IF - Sundsvall HK, lördag 13:00 Öbacka SC

Slutresultat: 24 - 21

Mitt tips: 32 - 23

Gladhs tips: 33 - 25

Oscar Gill kom till spel, men Sundsvall räckte ändå inte riktigt till. Brännan är stabila hemma i Öbacka och tog en nödvändig seger. Laget ligger nu på tredje plats och med tanke på de förväntningar man satte på sig själva inför säsongen är allt annat än kvalspel ett misslyckande. Med ramvikfostrade Claesson tillbaka i laget spetsar man till den redan breda truppen och får jag gissa blir antalet poängtapp lätträknade för Brännan i vår. Viss oro finns nog ändå hos tränarparet Jansson/Sandin sedan Emil Westerlind tvingats bryta matchen med en befarad handskada. Återstår att se om den håller honom borta från spel, men det är onekligen en svårersättlig spelare som behärskar de flesta delarna i spelet.

Beträffande Sundsvall kan sägas att det är starkt att inte släppa iväg motståndarna med tanke på den mycket tunna trupp man befogar över. Min åsikt är likväl att Sundsvall måste få in ytterligare några spelare (särskilt K6 och M6) av hög division 2-klass för att på allvar kunna hota över en hel säsong. Tills vidare får man nöja sig med att störa topplagen i enskilda matcher, i synnerhet på hemmaplan.

* * *

Kiruna HK - Malmbergets AIF, lördag 16:00 Kiruna Sporthall

Slutresultat: 23 - 23

Mitt tips: 25 - 35

Gladhs tips: 23 - 31

Vad som händer med Malmberget övergår mitt förstånd; laget fullkomligen radar upp onödiga poängtapp. Senast i raden är lördagens oavgjorda möte med lokalkonkurrenten i norr. Visst Kiruna växer säkert mer och mer in i division 2-kostymen, men min bild av Malmberget (som uppenbarligen är felaktig) är att det är ett lag för övre halvan. Ärligt talat är Malmberget vid sidan av Lidingö och AIK det bästa laget vi mött i år och med den niometersuppställningen (Jonasson, Johansson, Sjöström) kan jag inte för mitt liv begripa hur de har kunnat tappa poäng mot Kiruna. Har försökt läsa mig till om några spelare saknades, men det framgår dessvärre inte av "Segis" annars utmärkta matchreferat. Jag utgår från att samtliga spelade och matchen (och MAIF) får således förbli en gåta.

Kiruna då. Något nytt kontrakt blir det nog inte, men laget presterar, vad det verkar, bättre och bättre, vilket är nog så viktigt inför framtiden. All erfarenhet Kiruna kan absorbera kommer att hjälpa det unga laget framöver. Med några års erfarenhet och träning kan vi nog vara säkra på att lagen i division 2 norra åter får anledning att besöka "Windy City". Är för övrigt övertygad om att Kiruna kommer att ställa till det för fler lag på hemmaplan. Hornskroken, dags att se upp?

* * *

Vassunda IF - Lidingö, lördag 17:00 Alsikehallen

Slutresultat: 28 - 16

Mitt tips: 26 - 25

Gladhs tips: 25 - 24

Tänker inte stå för någon längre utläggning om matchen med tanke på att en sådan finns att läsa här. Det som kan konstateras är dock att det var två oerhört värdefulla poäng, inte minst med tanke på att vi är väl medvetna om att vi har ett tufft spelschema framöver.

När det gäller Lidingö har diskussionerna gått varma om vilken reaktion vi ska vänta oss av ö-laget. Enligt mitt sätt att se på saken finns det två alternativ. Antingen är man mån om att visa att detta bara var en engångsföreteelse och så går man rent genom resten av serien, eller så börjar man tvivla på sin förmåga och av bara farten står man där med ytterligare noteringar i förlustkolumnen. Det troliga är väl att det förstnämnda inträffar och det blir nog inte särskilt roligt att heta Jakobsberg i Gångsätrahallen på lördag. Ur vassundaperspektiv är det första alternativet antagligen att föredra med tanke på att det i sådana fall innebär att vi har två "bonuspoäng" på övriga lag. För inte kan väl Lidingö tappa ett sexpoängsförsprång på bara tio matcher?

* * *

Kungsängens SK - AIK Handboll, lördag 18:00 Ekhammarhallen

Slutresultat: 26 - 25

Mitt tips: 23 - 26

Gladhs tips: 24 - 29

Tungt poängtapp för AIK i kampen om kval och tillika en imponerande insats av Kungsängen som är på gång. Fortsätter laget så här blir det åtminstone en mittenplacering. Slutresultatet 26 -25 i hemmalagets favör är för övrigt knappast ett resultat som klingar skönt i AIK-öron. Förlusten till trots är AIK i högsta grad med och slåss i toppen och vi kan säkerligen vänta oss ett supertaggat hemmalag i Råsta Park på söndag. Kungsängen å sin sida har Cliff att möta på bortaplan. Vinner man då är även de med i kampen om de båda kvalplatserna. Räkna som alltid med ett hett möte i Skärholmshallen på söndag eftermiddag.

* * *

Sundsvall HK - Hornskrokens IF, söndag 13:00 Skönsbergs Sporthall

Slutresultat: 30 - 22

Mitt tips: 24 - 27

Gladhs tips: 27 - 32

En match där lagen hade lite olika utgångspunkter; Sundsvall kom från förlust i västernorrlandsderbyt med Brännan medan Kroken kom från en övertygande förlust mot Sikeå. Fördel för ett kvalsuget (?) Kroken kunde tänkas, men när matchen blåstes igång tog hemmalaget kommandot omgående. Siffrorna talar sitt tydliga språk och Kroken hade nog en hel del att fundera på under hemresan. Vid sidan av Malmberget måste jag säga att Kroken är ett av seriens mest förunderliga lag. Laget spelar överlag en fin, fartfylld handboll där man är mån om att uttnyttja hela banan, men emellanåt kommer det obegripliga bottennapp. Senast var det Sikeå borta och nu storförlust mot Sundsvall. Detta efter att man kört över Sikeå på hemmaplan dagen innan. "Varannanmatchsyndromet" tycks gälla för bodensarna, som måste hitta stabiliteten om det inte ska bli en placering i tabellens mitt.

Imponerande av Sundsvall att trots att man sliter oerhört på Gill och Nordholm komma igen efter förlusten i Härnösand på lördagen och besegra Kroken. Sundsvall är nu upp på fjärde plats (dock med en match mer spelad och en målskillnad som ligger dem i fatet) och så länge de har häng på topplagen kommer de inte att ge sig i första taget.

* * *

Jakobsbergs GoIF - HK Cliff, tisdag 20:30 Viksjö Sporthall

Slutresultat: 23 -16

Mitt tips: 22 - 18

Gladhs tips: 23 - 23

Så till kvällens drabbning i Viksjö centrum. Ännu en målsnål historia när Cliff är i farten och äntligen en match där man sånär prickar rätt i sitt tips. Att matchen var betydelsefull för båda lagen står utom allt tvivel och särkilt för Jakobsberg gällde det att inte släppa iväg lagen ovanför. Så blev inte fallet, utan Jakobsberg gjorde den redan hyperjämna tabellen ännu jämnare. Viktigt mentalt också för Jakobsberg, som nästa helg möter Lidingö borta.

* * *

Mer än så blir det inte för stunden, men redan imorgon trillar nya tips in så fortsätt hålla koll på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar