torsdag 5 januari 2012

Sjöberg tippar (div. 2N omg. 12)

Då var det dags att sätta tänderna i 2012 års första tips. Den überjämna tabellen är något haltande och i tipset medföljer även en hängmatch från omgång 12.

Hornskrokens IF - Sikeå SK, lördag 13:00 Hildursborg

Sikeå SK gick emot förhandstipsen senast och tycks vara lite på uppgång. Så vitt jag har förstått det har några nygamla spelare tillkommit och räkna därför med att Sikeå kommer att ställa till det för flertalet lag, i synnerhet hemma i Robertsfors. Hornskroken kommer dock inte tillåta att scenariot från förra matchen lagen emellan upprepas och därför blir det i slutändan en betryggande seger. Sikeå är med i paus, men kring minut 40 sätter Hornskroken in det avgörande rycket. Hornskroken är jämnare och Sikeås ända hopp står till att Hansson fullkomligt spikar igen kassen.

Mitt tips: 30 - 25

* * *

Brännans IF - Sundsvall HK, lördag 13:00 Öbacka SC

Stekhett västernorrlandsderby, men frågan är hur hett det blir. Helgens riktigt stora fråga är om Oscar Gill är spelduglig efter skadan han ådrog sig senast det begav sig. Brännan vinner oavsett då de är det bättre laget, men utan Gill i matchtruppen riskerar det här att bli en riktigt tråkig historia för Sundsvall. Brännan som har fått in Claesson känner kvalvittring och sumpar inga poäng i onödan. Full fart från början och mycket talar för att det är avgjort innan paus.

Mitt tips: 32 - 23

* * *

Kiruna HK - Malmbergets AIF, lördag 16:00 Kiruna Sporthall

Oväntat jämt senast, men då ska man komma ihåg att Jonasson och Sjöström saknades på niometer i bortalaget. Kiruna växer mer och mer in i division 2-kostymen, men mot ett Malmberget med full trupp hjälper inte det.

Mitt tips: 25 - 35

* * *

Vassunda IF - Lidingö SK, lördag 17:00 Alsikehallen

Sjukdomar, avstängningar och seriesuveränen står för motståndet. Förutsättningarna kunde ha varit bättre. Det enda som på pappret talar för oss är favören av hemmaplan. Detta och just det faktum att vi ser uträknade ut ska vi utnyttja och vi kommer att kämpa till sista blodsdroppen. Lidingö, som (om man nu kan säga så om ett lag som ännu inte tappat poäng) inte har imponerat i bortaspelet, kommer att få jobba för segern. Hjärtat säger hemmaseger och då får det bli så.

Mitt tips: 26 - 25

* * *

Kungsängens SK - AIK handboll, lördag 18:00 Ekhammarhallen

Skrälläge? Kungsängens har efter en minst sagt knackig inledning lyft spelet och klättrat upp på marginellt säkrare mark. Kungsängen är ett dugligt hemmalag och här har man, om inte AIK passar sig, chans till bonuspoäng i jakten på nytt kontrakt. Tror dock att AIK reder ut det hela efter att tränare Bodén tydligt poängterat vikten av rätt inställning. För inte finns väl tankarna på nästa veckas match mot Vassunda? , AIK är bättre och vinner planenligt.

Mitt tips: 23 - 26

* * *

Sundsvall HK - Horskrokens IF, söndag 13:00 Skönsbergs Sporthall

Hängmatch från omgång 10 och därav två lag som spelar match även på lördagen, något som säkert kommer sätta sina spår. Hornskroken ska dessutom avverka ett antal mil i buss. Likväl rycker jag att Hornskroken besitter en högre kvalitet och saknas Oscar Gill är det ingen tvekan om var poängen hamnar. Troligtvis en ganska jämn kamp där skönspelet lär bli lidande till förmån för kamp. Hornskroken är i grunden bättre och då spelare det ingen roll att Sundsvall har hemmaplan. Fyra poäng till "Kroken" som på allvar blandar sig i kampen om kvalbiljetterna efter den här helgen.

Mitt tips: 24 - 27

* * *

Jakobsbergs GoIF - HK Cliff, tisdag 20:30 Viksjö Sporthall

Omgångens sista match mellan lagen som lyckades med bedriften att spela 17-17 (!). Egentligen borde man väl tippa oavgjort när Cliff är i farten, men Jakobsberg är i grunden bättre och behovet av poäng gör att man knyter till säcken. Imponerande dock av Cliff att fortsätta ta poäng trots avstängningar och annat elände. Här räcker man inte till.

Mitt tips: 22 - 18

* * *

Det var veckans tips i division 2, men redan senare under dagen kommer ett tips inför helgens omgång i division 4ÖÖ. Rekommenderar även att ta en titt på Gladhs tips. Uppföljning av helgens matcher kommer efter att Jakobsberg och Cliff har spelat färdigt i nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar