lördag 21 januari 2012

Två friska!

Lördageftermiddag i Alsikehallen och till tonerna av den nya vassundalåten blev det en förhållandevis bekväm resa mot två poäng. Vi visar redan från start att det kommer att kosta för Jakobsberg om de vill vara med i matchen och ganska omgående ger vårt försvars- och målvaktsspel möjligheter att straffa järfällagänget i såväl första- som andrafas.

I det uppställda spelet skördar Aristedes "Aris" Sanchez inledningsvis stora framgång med ett effektivt skytte. Dock går vi ned oss lite under en period mellan minut 10 och 20 och frångår det kollektiva spelet med snabba bollförflyttningar. Likväl kan vi tack vare det kompakta försvarsspelet dryga ut försprånget och när sedan fas 3-spelet börjar stämma igen glider vi ifrån ytterligare. Paussiffror 18-10 i vår favör.

Andra halvlek tar vid där den första slutade och första 15 släpper vi in 2 (!) mål. Känslan är att det kan bli ytterligare en seger med uppåt 20 bollar, men dessvärre lyckas vi inte riktigt hålla stilen hela vägen ut. Offensivt kliver vi inte "dit" i situationerna som tidigare under matchen och defensivt är vi inte fullt så alerta. Dock bör det tilläggas att vi under den här perioden drabbas av flertalet utvisningar, som givetvis påverkar tryggheten i försvarsspelet och försvårar arbetet på offensiv planhalva. Resultattavlan förkunnar slutresultatet 35-23.

Summa summarum, det blev en "dag på jobbet". Även om vi vet att vi har fler växlar att dra på, så är det oerhört skönt att vi trycker plattan i mattan från första sekund och visar var skåpet ska stå. Bra killar! Vi visar också att vi har en fin bredd i truppen med åtminstone två bra spelare på varje position. Det är få lag förunnat och defintivt något vi ska dra nytta av nu när skador och slitage får allt större inverkan på spelartrupperna.

Någonting bör också sägas om Jakobsberg. Först och främst ska man ha en stor eloge för att man krigar hela vägen in i kaklet. Sedan står det utom allt tvivel att det är ett lag utan självförtroende. "Jakan" har utan tvekan flertalet bra spelare, men spelet blev på tok för individuellt och mittcentrerat, utan tillstymmelse till kantspel. När lagets nyckelspelare dessutom bara presterar i perioder av matchen och de kliver fram en i taget blir det stereotypt och lättläst. Jag vidhåller trots allt att Jakobsberg är lite för bra för att tvingas till kval eller än värre direktdegradering, men då måste man börja vinna lite för att stärka självförtroendet. Nu närmast väntar två raka hemmamatcher mot Hornskroken respektive Sikeå och åtminstone två poäng av fyra i dessa möten känns som en nödvändighet för att laget ska hålla sig flyttande.

Lite spelarkritik brukar alltid uppskattas och först och främst måste jag lyfta fram vårt eviga intervjuobjekt till målvakt, Simon Bergström. Under de 44 minuter han spelar räddar han osannolika 19 av 31 skott, vilket ger honom en räddningsprocent på drygt 61. Strålande bra! Dessutom har han ett antal utsökta kontringspassningar som vi kantspringare får äran att förvalta. Även Aris förtjänar ett omnämnande, då han går från klarhet till klarhet i det offensiva spelet. Defensivt var han som vanligt bra.

I övrigt var det -- hur tråkigt det än låter -- återigen en gedigen laginsats och vi visar ännu en gång att vi är farliga över hela banan.

Nästa helg väntar en högintressant handbollshelg när vi sätter oss i bussen och styr norröver för matcher mot Sundsvall och Brännan. Serien blir bara mer och mer spännande.

Målskyttar:

Vassunda IF: Aristedes Sanchez 8, Gabriel Sjöberg 8 (2), Aldrin Zekaj 5 (1), Thomas Göthe-Andersson 5 (1), Simon Ström 4, David Mihajlovic 2, Magnus Gladh 1, Oskar Ageborg 1 och Oskar Liljebris 1.

Jakobsbergs GoIF: Oskar Karlsson 6, Daniel Sjöström 4 (3), Fredrik Lundh 4, Viktor Justesen 4, Johan Ståby 1, Mattias Bergström 1, Mikael Frögeli 1, Pär Wrang 1 och Sebastian Feuk 1.

Utvisningar:

Vassunda IF: 6 x 2 min

Jakobsbergs GoIF: 4 x 2 min (varav ett direktrött)

Resultat division 2 norra omg. 14:

Sikeå SK - Brännans IF 22 - 26
Vassunda IF - Jakobsbergs GoIF 35 - 23
Lidingö SK - Kungsängens SK 33 - 26
HK Cliff - AIK Handboll söndag
Kiruna HK - Hornskrokens IF söndag

* * *

Info om hur ni kan ta del av nästa helgs matcher kommer i nästa vecka.

* * *

Redan imorgon är vi på språng igen, då u-laget åker till Örsundsbro för match mot Lagunda.

* * *

Damernas a-lag tog en meriterande seger när man ikväll hemmabesegrade tabelltvåan HF SIF med 28-19. Stort grattis tjejer!

* * *

Arbetar för fullt med att sammanställa skytteligan för första halvan av säsongen och den kommer att publiceras inom kort.

* * *

Vill till sist passa på att tacka Daniel "Algot" Algulin för ditt arbete i "radiobåset". Genom din insats och dina (ljud)tekniska färdigheter är du i högsta grad en bidragande orsak till att vi nu tar handbollsbloggandet till en ny nivå.

3 kommentarer:

  1. http://m.laget.se/KSKHERR/35631-nyhetsarkiv-item-2062623.html
    Matchref finns nu på hemsidan
    Med vänlig hälsning, Djalmar

    SvaraRadera
  2. min fråga är, vem var jakans nyckelspelare?

    SvaraRadera
  3. Jag tänker i första hand på Fredrik Lundh och Viktor Justesen. Justesen är enligt min mening en bra tvåvägsspelare i alla lag i norrtvåan och Justesen har en fin bössa. Problemet igår var bara att Jakobsbergspelarna jobbade för mycket individuellt och då får man inte ut maximalt av spelare som exempelvis Lundh. Spelare av den typen kräver ett kollektivt spel. Det är ju bara att titta på Bielecki i Polen, om man nu får dra den något skeva parallellen.

    Till saken hör också att Lundh av ännu oklar anledning tillbringade en hel del tid på bänken.

    SvaraRadera