lördag 14 januari 2012

Vassunda HK - Upplands Tuna

Klockan slår 18:00. Domarna tittar på klockan, plockar upp pipan och trycker i för full hals. Matchen är igång. Vassunda startar i anfall bollen går till Sjöberg som växlar upp Oscar Liljebris på högernio. Oscar passar tillbaka till Sjöberg. Sjöberg slår en lång jappepassning mot vänsternioposition där Andreas Gladh kommer i full fart. Men bollen kommer aldrig fram. Den studsar på en Upplands Tuna-spelare. Men bollen går rakt upp i luften. Vassundas linjespelare Andreas Ericson får upp en näve och snor bollen, stillastående med en Tunaspelare framför sig skjuter han bollen i mål.
Här någonstans tar spänningen i matchen slut, efter 4 minuter leder Vassunda med 6-0.

Vassunda fullkomligt springer sönder Upplands Tuna i första halvlek. Det är inte ens roligt.

Halvtidsresultet talar för sig själv. 24-5.

Men så startar andra halvlek. Vad som sägs i paus har jag ingen aning om, men jag misstänker att snacket går ungefär så här: Bra gubbar! Nu går vi och gör 50 mål på dem!
Så blir inte fallet. Spelet stagnerar med massvis av tekniska fel som resultat. När Vassunda ändå försöker få lite fart på eländet så kommer målen som ett brev på posten. Tyvärr händer detta alldeles för sällan.
Det här är något som tyvärr sker för ofta. Efter en redig överkörning i första halvlek så klarar man inte av att mobilisera krafter för en likadan halvlek till.

Det här är tyvärr något som kan bli kostsamt i längden.
Ceres gör i nästan alla matcher av den här typen 50-60 mål. Och målskillnad är något som Vassunda verkligen behöver.

Åter till matchen. 35-13 slutar den. Eric Engström blir målbäst i Vassunda med 8 fullträffar. I övrigt måste jag (trots att det tar emot) ge ett plus till bloggkollega Sjöbergs första 15 min. Simon Bergströms utkast i första halvlek. Oscar Liljebris måste också få ett plus, han jobbar stenhårt hela matchen.

***

Det märks att spelet i division 4 blir väldigt familjärt då båda lagen tilltalar domarna med förnamn. Domarna svarar då givetvis med förnamn tillbaka.

***

För er som såg attackbollen i Gladiatorerna ikväll. Akta er för Phoenix!

***

I division 2 handbollen idag har fyra matcher spelats.

***

Gladh och Sjöberg får väl krypa till korset då vi båda tippat Malmberget som vinnare mot Brännan idag. 13-29 blev det till Härnösandsborna och den halvlånga bussresan hem känns nog helt OK.

***

Kroken tog revanch på Sundsvall efter förra veckans förlust. 30-23 slutade matchen till Bodensarna.

***

Lidingö var tydligen gruvligt laddade efter förra veckans förlust mot oss. De slaktade Jakobsberg med 29-15.

***

I bottenmötet mellan Sikeå och Kiruna greppade Sikeå det sista halmstrået för att slippa direktnedflyttning. 41-28 blev det i en målrik match.

***

Förra Vassundaspelaren Fredrik Blanck hängde 11 mål för sitt Ricoh mot Silwing Troja idag.

***

Väl mött! Glöm inte bort att kolla liverapporteringen av AIK - Vassunda imorgon 12:00

3 kommentarer:

  1. En trevlig och välskriven blogg, vi tackar för en trots allt trevlig match och önskar er lycka till i fortsättningen. Jag såg er placerings prognos och den känns väl ok, två saker bara, tyvärr har vi inte tillgång till Isaksson (H9) pga skada denna säsong och matchen i Fyrishov var ett påtvingat undantag!

    SvaraRadera
  2. Nope...det var inte vad som sas i halvlek. Det som sas var att vi skulle jobba för att hålla tempot och skärpan uppe sista 30 min. Som du och många med dig såg var det "si-så-där" med det. Timeouten togs f.ö. för en liten påminnelse om det :)
    Å andra sidan...valet av att välja en ev. vinst med 30-35 bollar mot att balansera speltid med att prova olika uppställningar och varianter är ett lätt val för mig. Inte ens om vi hade haft möjlighet att slåss med Ceres om målskillnad så hade vi (läs jag) ändrat strategin. För mig känns det övertygande att jobba med ett utvecklingslag på det viset vilket förhoppningsvis...och sannolikt...kommer att ge resultat i ett längre perspektiv.
    I just det sammanhanget hoppas jag att det var fler än vi i laget som uppmärksammade varianten vi körde i utvisningsspelet (när vi var i numerärt överläge)...!? Efter att ha testat den för första gången i den här matchen (utan att ha tränat på den innan) så satt den vid 3:e eller 4:e försöket, d.v.s. då vi fick in timingen. Då satt den dessutom som en "smäck" :) Det kallar jag utveckling och "betalningen" kommer förhoppningsvis framöver i form av goa poäng :)

    SvaraRadera
  3. Kan ju bara bekräfta det P-O säger. Något resultatmål diskuterades inte överhuvudtaget och det enda vi tryckte på var att behålla skärpan i 60 minuter. Förstår att det rimmar illa med spelet i andra halvlek, men det är faktiskt sant. Nog om det. Det blev två kassaskåpssäkra poäng och hoppet om förstaplatsen lever i allra högsta grad. Alla fick gott om speltid och det är stärkande inför framtiden.

    Borgen, kul att du hittat in på bloggen. Tråkigt det där med Isaksson, hans bössa går inte av för hackor. Är säker på att ni gett oss en betydligt tuffare match om han hade varit disponibel.

    Beträffande matchen i Fyrishov förstod jag att det var en engångsföreteelse, men jag har sett att ni även spelar vissa hemmamatcher i Almunge. Vet förstås inte om det är en "klisterhall", men för oss som tar klister för givet är det värsta mardrömmen att komma till en hall där det bara tillåts vax.

    Lycka till framöver och motbevisa mig gärna genom att klättra i tabellen!

    SvaraRadera