fredag 20 januari 2012

Inför Vassunda - Jakobsberg

Efter förra helgens oavgjorda möte med AIK tar vi denna helg emot Jakobsbergs GoIF hemma i Alsikehallen. Förutsättningarna inför matchen är -- som alltid när det gäller årets norrtvåa -- glasklara och det är bara vinst som räknas.

Jakobsberg har haft en resultatmässigt sett förhållandevis tung säsong, men laget förtjänar definitivt en viss respekt. Förra säsongen klarade man sig som nykomlingar kvar i serien och förhoppningen var säkert att man i år skulle etablera sig ytterligare. Dock blir det inte alltid som man har tänkt sig och andra året i en serie beskrivs ju inte sällan som det svåraste. I tillägg till detta lämnade inför säsongen en av lagets mer tongivande spelare Patrik Unroth (H6) för spel i allsvenskan och Skånela. Det avbräcket är knappast hela förklaringen till lagets tråkiga tabellplacering, men samtidigt kan man inte bortse ifrån att Jakobsberg i och med Unroths flytt gick miste om drygt 100 mål. Utöver dessa mål har det även inneburit att den redan hårt belastade niometersuppställningen har fått ytterligare krav och förväntningar placerade på sina axlar. Redan innan Unroths flytt var kantspelet i svagaste laget. Uppsättningen på niometer däremot håller god klass och i synnerhet distansskyttet har vållat stora problem för flertalet lag i serien.

Mot ovan angivna bakgrund gäller det för vår del att vi får träff bakåt och klarar av att hålla höjden i försvaret samtidigt som vi är kompakta längs med heldragen gul linje. Offensivt gäller det att snabbt transportera boll för att få förflyttning på det fysiska och relativt välväxta motståndarförsvaret.

Som vanligt hoppas vi på ett massivt publikstöd och den som tar sig till Alsikehallen imorgon kan med all säkerhet vänta sig en fartfylld tillställning med två lag som båda vill spela tempofylld handboll.

Till på köpet är matchen imorgon något av en milstolpe, då vi för första gången radiosänder en tillställning av detta slag. Ta chansen att på plats bevittna detta historiska ögonblick!

Väl mött i Alsikehallen, så ser vi tillsammans till att ta Vassunda två poäng närmare division 1!

* * *

Direkt efter herrmatchen följer ett lokalderby när damerna tar emot HF SIF. Missa heller inte chansen att se föreningens framtid spela; hela lördagen är klubbens yngre förmågor igång. En riktig superlördag helt enkelt.

* * *

Lite avkasttider:

Vassunda IF - Jakobsberg GoIF 17:20 (Herrar div. 2N)

Vassunda IF - HF SIF 19:00 (Damer div. 2ÖN)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar