Idel hemmasegrar

Då var ännu en helg till ända. Denna helg spelades som bekant fyra matcher i division 2 norra. För vår del blev helgen något utav ett fiasko, vi hade hoppats på minst två poäng men fick sätta oss i bussen nollade.

***

Sundsvall - Vassunda 28-26

Efter seger med 20 bollar mot Sundsvall sist kan man tro att det var underskattning. Så var inte fallet! Vi hängde helt enkelt inte med Sundsvall i början av matchen och efter säsongens kanske sämsta halvlek såg det hopplöst ut. Vi visar dock i andra halvlek upp en helt annan inställning. Vi hinner dock aldrig ikapp. En jättejobbig förlust för oss, men oerhört viktiga poäng för Sundsvall som annars hade fått börja kika nedåt i tabellen på allvar.

***

Jakobsberg - Hornskroken 28-27

Utan att ha varit på plats förstår jag att det här måste ha varit en riktig nagelbitare för samtliga i hallen. Jakobsberg plockar hem två vackra platinapoäng till sin kamp om ljusare mark i tabellen. Det var nog nästan ett måste. För Krokens del innebar förlusten att morgondagens kamp mot Cliff blev mer än en match om fjärdeplatsen.

***

Brännan - Vassunda 30-26

En match om andraplatsen i tabellen. Brännan bjöd upp till fest med en häftig inramning med 400-600(det beror vem man ska tro på) personer på läktaren. I högtalarna ljöd Vassundalåten under coach Lindbergs pep-talk. Matchen startar med att vi byter mål fram till 4-4. Sen tar firma Westerlind/Claesson över showen och det blev aldrig riktig nerv i matchen igen. Surt men rättvist.

***

Cliff - Hornskroken 21-19

Säga vad man vill om Cliff. Men det blir alltid jämna matcher när man är i farten. Nu har jag ingen aning om hur målen föll, men jag kan inte låta bli att imponeras av detta Cliff. Vinner en jämn match igen och helt plötsligt har man möjlighet att vid seger i nästa omgång gå upp på samma poäng som serietrean Vassunda. För Krokens del så blir varje match livsviktig nu. Vill man undvika kval krävs poäng.

***

Nu får vi hoppas att Vassunda HK gör sitt i division 4 matchen mot Bålsta ikväll.