tisdag 31 januari 2012

Inför USM steg 4 med Göran Bergkvist (rev.)

Juniorerna och a-ungdomarna har redan spelat färdigt steg 4 och nu till helgen är det dags för de yngsta USM-deltagarna att göra upp om platserna till steg 5. Vassunda är representerat genom P-97, som tar plats i en av de två grupperna som avgörs i Kungälv. "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" besökte lagets träning och tog en pratstund med Göran Bergkvist, en av lagets två tränare.


Bara dagar kvar nu. Hur är känslan i truppen?


- Det känns bra. Vi har fått tillbaka tre spelare från skador och resor, så nu är alla tillgängliga igen. Till skillnad från steg 1 och 3, då vi fick klara oss utan några spelare.


Härligt att höra! Ni är nu bland de 32 bästa lagen i landet i årskullen. Var det något ni hade räknat med? Med vilken målsättning gick ni in i turneringen?


- Från början var målsättningen steg 3, men när vi tog oss vidare dit blev den nya målsättningen steg 4. Jag personligen hade hela tiden steg 4 som målsättning, men det sa jag aldrig till killarna. Nu när vi är här och har uppnått målsättningen är allt bonus.


Skönt att bara kunna gå ut och köra. Ni är hittills obesegrade i USM och stod som gruppsegrare i både steg 1 och steg 3. Vad talar för att ni behåller den sviten även över nästa helg?


- Inte mycket. Kommer vi till playoff* är vi riktigt nöjda. På pappret är vi inte bland de åtta bästa lagen i landet, men med lite flyt är det inte omöjligt att ta sig till en direkt avgörande match och då kan allting hända. Vi har visat tidigare att vi kan spela jämnt med de allra bästa och Kungälv (som är i den andra gruppen med spelplats Kungälv och är något av favoriter inför helgen, reds. anm.) förlorade vi mot med bara några bollar när vi mötte dem i Partille Cup.


Pappret ska man inte alltid stirra sig blind på. Skuru IK, HK S-hof och Torsby IF står för motståndet i gruppen och åtminstone Skuru och Torsby har ni bra koll på från serie- och cupspel. Känslan är att gruppen på förhand är väldigt jämn, men om du ändå ska utse någon favorit, vilka blir det då?


- Torsby, vi förlorade mot dem med 3-4 bollar senast vi möttes, men då hade vi en utespelare i mål.


Låter lovande. Har ni förberett er på något särskilt sätt?


- Vi har tränat mycket på hur vi ska löpa i kontringen och så har vi nött in ytterligare ett alternativ i försvarsspelet. I övrigt jobbar vi på som vanligt.


Vilka delar i spelet måste fungera för att det ska gå bra i helgen?


- Kontringsspelet och i synnerhet fas 2-spelet. Där är vi bra.


Du nämnde tidigare att ni har haft vissa skadebekymmer. Hur är läget i truppen nu?


- Det ska nog inte vara någon fara. Jag är oroligare för att Tobbe och Gabbe inte ska vara i form efter deras skadefrånvaro. Gabbe är viktig för oss på sin vänstersexposition. Hans spel ger oss ytterligare en dimension. Utöver honom är Malik otroligt nyttig när han får skyttet att stämma.


Jo, han har onekligen en bössa utöver det vanliga. Om du avslutningsvis ska våga dig på att tippa vilka lag från grupperna i Kungälv som tar sig vidare till steg 5, vilka blir det då?


- Kungälv och Kärra.


Med Vassunda som utmanare får man hoppas. I övrigt återstår inte mycket mer än att tacka Göran för att han ställde upp på intervjun samt att önska hela laget ett stort lycka till i helgen. Sätt Vassunda på kartan!

*Efter det inledande gruppspelet ställs ettan i grupp A mot tvåan i grupp B och vice versa. Vinnarna i dessa båda matcher når steg 5 i Norrköping.

* * *

Även Knivstabygden har tagit pulsen på laget inför avfärden på lördag. Artikeln som stod att läsa i dagens papperstidning finns även att läsa i elektronisk form här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar