söndag 8 januari 2012

Plötsligt händer det...

Det finns segrar och så finns det segrar. Vinsten igår hänförde sig definitivt till den senare kategorin.

Förutsättningarna inför match var på intet vis optimala. Avstängningar, lika många vänsterhänta i truppen som isbjörnar på Antarktis och seriesuveränen Lidingö SK på andra planhalvan. Detta gjorde att känslan var att det skulle bli tufft, även om vi befann oss i vår hemmaborg och har vetskap om att vi är väldigt svårslagna i Alsikehallen.

Inledningsvis i matchen är det också den förra känslan som tar överhanden, när Lidingö tidigt kopplar ett litet grepp om matchen. Dock tillät vi inte motståndarna att sticka iväg för mycket i målprotokollet och när klockan tickar upp mot 20 spelade minuter är det helt jämt. Så långt i matchen är det ingen tvekan om att Lidingö håller i taktpinnen och vi är laget som får slita mest för målen. Efter den inledande tredjedelen händer emellertid något och matchbilden svänger över till vår fördel. I försvaret får vi ordentlig träff och Lidingös systematiska spel går allt mer i stå. Detta bäddar för kontringar (man tackar) i så väl fas 1 och fas 2. De gånger vi tvingas till uppställt spel håller vi oss till den innan match fastlagda planen att vara konsekventa och ta avslut som övriga laget är beredda på. Allt för att stoppa Lidingös kontringar. Vi glider ifrån och efter en väl avvägd luftpassning från David på M9 får jag själv äran att spika halvtidsresultatet till 16-11.

I paus trycker ledarstaben på att vi ska fortsätta hålla oss till matchplanen samtidigt som vi inte får luras att tro att matchen är färdig. Det vänder snabbt i handboll och särskilt när Lidingö spelar kan det gå väldigt fort (minns bara matchen i Gångsätrahallen). Vi vet att första 10 minuterna i andra halvlek kommer att aha stor betydelse för utgången av matchen och det är därför så fruktansvärt skönt när vi direkt i halvlekens inledning gör 3-0 och utökar försprånget till 8 bollars ledning. Lidingö ser allt mer uppgivet ut och reserande del av matchen blir faktiskt en defilering mot segern.

* * *

Lidingö åker på sin första förlust, men än viktigare var de två poäng vi "stjäl" i kampen om kval till ettan. De kan bli oerhört värdefulla i slutändan. Allra helst som såväl Hornskroken som AIK tappade poäng i helgen.

* * *

Lidingö noteras för 16 (!) mål offensivt.

* * *

Lidingö noteras för 28 (!) insläppta mål.

* * *

Boqvist i målet byttes ut efter att han inte fått fatt i bollarna!

* * *

Lite spelarkritik:

• Camile storspelar åter i målet, vilket i kombination med vår Berlinmur till försvar skapar utmärkta kontringslägen.

• Kontrings- och kantspelet, som var mer eller mindre obefintliga inslag i vårt spel senast det begav sig var åter på plats. 11 mål från kanterna blev det till slut.

• I de vänsterhäntas frånvaro tjänstgör bloggkollega Gladh förtjänstfullt på högerkanten och noteras för 4 spektakulära fullträffar.

• Aristedes "Aris" Sanchez gör sin klart bästa offensiva insats för säsongen. Sju mål för hans del.

I övrigt var det som vanligt kollektivet och det ramstarka försvaret som lade grunden till segern. Nu suger vi på den här karamellen ett tag och sedan är det nya tag på träningarna i veckan. Nästa helg väntar åter en riktigt tuff Batalj då AIK står för motståndet i Råsta Park. Bara viktiga matcher nu.