torsdag 5 januari 2012

Sjöberg tippar (div. 4ÖÖ omg. 12)

Även division 4ÖÖ startar upp vårsäsongen med omgång 12 och i helgen spelas 5 matcher. Tipset för dessa ser ut som följer.

HK Ceres - Vassunda HK, lördag 12:45 Norrtälje Sportcentrum

Ska vårt kära u-lag skapa en liten lucka nedåt i tabellen eller kommer Ceres att överta serieledningen i kraft av bättre målskillnad? Förhoppningsvis inträffar det förra, men matchen känns på förhand oerhört oviss. För vår del är mycket vunnet om vi får stopp på Jesper Lidberg och är konsekventa i vårt uppställda anfallspel. Jag lutar mig mot historiken, som skvallrar om att vi traditionellt sett har haft lätt i Sportcentrum, och säger att det blir bortaseger.

Mitt tips: 25 -28

* * *

Films SK - Strands IF, lördag 14:00 Österbybruks Sph

En batalj i mittens rike, som sett till respektive lags laguppställning borde innebära en klar seger för bortalaget. Handbollen är emellertid inte alltid så enkel (och tur är väl det) och till Österbybruks minimala sporthall, med strutar lika rejält tilltagna som den kongolesiska snöbudgeten (inget man imponerar på kantspelare med), åker man inte bara och "hämtar hem" poäng. Tror likväl att Strand tack vare större kunnande åker hem med två poäng.

Mitt tips: 29 - 32

* * *

HK 71 B - Avesta Brovallen HF, söndag 13:15 Sävjaskolan

Ännu en bedrövlig sporthall (marginellt större kanter än i Österbybruk, men möglande omklädningsrum i tillägg). Matchen då? Jo, den har nog större möjligheter att bli jämn än vad tabellen ger uttryck för. ABHF vann när lagen möttes i Avesta innan seriens vändning och matchen kolliderar dessutom olyckligtvis för hemmalagets del med a-lagets match.

Mitt tips: 30 -27

* * *

Upplands Tuna IK - Sala HF, söndag 13:30 Fyrishov B

En vaxuppgörelse* där det mest spännande inte är resultatet, utan det faktum att matchen spelas i Fyrishov. Hur blev det så? Är det månne för att dessa båda kombatanter någon gång ska få göra upp på riktigt med klister på bollen? Hur som helst tror jag att UTIK tar hem segern. De har fler offensiva hot än Sala, som i mångt och mycket lever på sin M9. Sagt och gjort, två pinnar till Borgen och Gåvsta.

Mitt tips: 32 - 17

* * *

Lagunda Allmänna IK - Enköpings HF B, söndag 16:00 Örsundsbro Sporthall

LAIK har det jobbigt och mot u-laget till nästa års nykomling i division 2 (för så blir det nog) har de inte mycket att sätta emot. En komfortabel bortaseger får avsluta omgång 12.

Mitt tips: 18 - 34

* * *

Uppföljning från matcherna kommer i nästa vecka.

* * *

*För de som inte kommer från närområdet kan det noteras att UTIK och Sala HF båda spelar i hallar där endast vax är tillåtet på bollen. Bara det är incitament nog att ta steget upp i division 3.

1 kommentar:

  1. Här kommer svaret på varför Upplands Tuna mötte Sala HF i Fyrishov

    "Upplands Tuna skulle flytta sin match eftersom dom blev av med sin halltid i hall 2000 pga. Att kommunen avbokat dem för annat arrangemang med kort varsel. För att kunna göra matchflytten inom de regelverk som finns för matchflyttar bestämdes att den matchen skulle spelas i fyrishov. Att det fanns en ledig tid i fyrishov beror på en tidigare matchflytt som gjort."

    SvaraRadera