fredag 27 januari 2012

Norrland nästa!

Uppladdningen i Härnösand tycks vara i full gång, men för vår del gäller det att bromsa bandet lite. Det må låta hur tråkigt och klyschigt som helst, men den här helgen gäller det verkligen att ta en match i taget. För oavsett hur upphaussad och inspirerande söndagens match mot Brännan än må vara kvartstår faktum: det går inte att få mer än två poäng oavsett match och motståndare. Kan vi ha det i åtanke ökar chanserna till en bra prestation mot Sundsvall och då, först då, kan vi kliva in i Öbacka-tältet med vetskapen att Brännan har all press på sig. Då, först då, kan vi tala om en inspirerande uppgift inför den förväntade storpubliken (för visst blir det väl en sådan).

De tabellmässiga förutsättningarna är som så att vi för närvarande innehar andraplatsen på samma antal poäng (19) som tredjeplacerade Brännan. Närmast bakom oss återfinns Hornskroken på 16 poäng, HK Cliff på 15 poäng samt AIK och Sundsvall, båda 14 poäng. Den här helgen är således inte bara ett slag i kriget om andraplatsen. Det handlar även om att hålla bakomvarande lag på behörigt avstånd.

Tabelläget innebär också att Sundsvalls sista (?) chans till kval uppåt är imorgon, så räkna med ett heltaggat hemmalag. För vår del gäller det att inte upprepa misstaget från lapplandsresan i oktober. Då hade vi visserligen raka motsatsen till optimala uppladdningsmöjligheter, eftersom vi anlände till sporthallen i Malmberget med mindre än en timme kvar till match. Spelet blev därefter kan man säga. Den här gången är -- förutsatt att inget oförutsett inträffar -- tidsmarginalerna bättre och vi har ordentligt med tid på plats innan match. Likväl gäller det verkligen att var och en tar personligt ansvar för att just "jag" är redo när herrar Viklund och Westerlind blåser till spel. Lyckas vi med den biten är mycket vunnet.

Rent spelmässigt är vi helt på det klara med vad som krävs och förväntas av oss. Senast det begav sig var det stenhårda, följsamma och kompakta försvarsspelet i kombination med flygande kontringar och ett lika flyfotat anfallsspel segervapen. Vi har seriens högsta högstanivå (Lidingö inräknat), nu gäller det bara att plocka fram den.

Den som väntade sig smaskig läsning inför matchen mot Brännan blir antagligen besviken, men jag tänker inte gå händelserna i förväg. Dock kan ni efter morgondagens match vänta er ett utförligt referat och såväl tränarnas som mina tankar inför söndagens match. Dessutom är det ju ett antal timmar som ska avverkas i bussen, så ett något annorlunda och omdiskuterat nedslag i statistikdjungeln är att vänta. En toppenlördag för er läsare helt enkelt.

3 kommentarer:

  1. "Högsta högstanivån (Lidingö inräknat)? Eller kanske ett enstaka tillfälle då ni hade maxflyt.... Man ska kanske inte slå sig för mycket på bröstet om man redan nu förlorat fem matcher i denna serie.

    SvaraRadera
  2. Skulle vilja påstå att segersiffrorna i matchen mot Lidingö talar sitt tydliga språk. Bortsett från inledningen var vi det klart bättre laget och Lidingö hade mer än svårt att tränga igenom vårt kompakta försvar. Lidingö är seriens bästa lag och värdiga seriesegrare, men det innebär inte nödvändigtvis att man har den högsta högstanivån.

    När allting stämmer för vår del är vi fruktansvärt svårslagna och det kan låta lite kaxigt, men jag är övertygad om att vi i våra bästa stunder håller måttet i division 1.

    SvaraRadera
  3. Anonym, du kan ju för övrigt läsa Andreas Jansson tankar inför morgondagens match. Tycker du att vi är för partiska i vår bedömning har du där en utomstående betraktare, som menar att vi besitter den högsta nivån av samtliga lag i norrtvåan.

    SvaraRadera