onsdag 4 januari 2012

Frontfigurer div. 2N

Såg i kommentarsfältet att det funderades över vilka spelare som eventuellt har stuckit ut i årets serie. Här kommer därför en sammanställning över de spelare i respektive lag som har imponerat mest på mig så här långt.

1. Lidingö SK

Rikard Petersson - Här hade man självklart kunnat tänka sig Anders Boqvist i målet eller någon av Nordman-bröderna, men jag väljer här den spelare som har varit bäst i de båda matcher jag har sett Lidingö spela. Petersson är navet i det offensiva spelet där han från sin M9-position dirigerar det väloljade lagmaskineriet. Samtidigt är han viktig som center i lagets 3-2-1-försvar. En tvåvägsspelare av yppersta division 2-klass som dessutom gör en del mål.

2. Vassunda IF

Aldrin Zekaj - Ett svårt val med tanke på att det framför allt har varit laget Vassunda som har arbetat till sig en kvalplats. Måste jag välja någon blir det ändå "Dini", som den här säsongen har visat varför han har meriter från europacupspel mm. Har klivit fram och blivit en notorisk målskytt samtidigt som han är en riktigt bra försvarsspelare. Han behärskar spelet över hela banan, något som inte minst Sundsvall och Brännan har fått erfara. Hade han inte drabbats av ett olyckligt rätt kort mot Lidingö tror jag nog att han hade varit uppe i 10 strutar den matchen också. De femton minuter han spelade stod han för fyra mål.

3. Brännans IF

Emil Westerlind - Den ända spelaren vid sidan av den sent inhoppande William Lagerwall som fick någonting uträttat mot oss. När övriga spelare stångade sig blodiga mot den vinröda muren var Emil den som stod för lite mål utifrån samtidigt som han spelade fram sina lagkamrater. Har bara sett Brännan en gång i år vilket gör det lite svårt att göra någon perfekt bedömning. Spelet mot oss och den framskjutna placeringen i skytteligatoppen ger honom platsen på min lista.

4. AIK

Dan Keto - M6 som även är bra på niometer (bara en sån sak). Vid sidan av elvamålsskytten Johannes Reicke den spelare vi hade klart svårast att hantera. Riktigt vass framåt och rysligt bra bakåt är han AIK handboll personifierad. När Hagman dessutom lämnat (tillfälligt eller inte?) för Skånela blir Keto än viktigare i jakten på en topplacering.

5. Sundsvalls HK

Oscar Gill - Sundsvall flög högt på försäsongen och allra högst flög Oscar Gill. Sundsvall har mattats liksom Oscar, men man kan likväl inte komma ifrån att han är otroligt viktig för sitt lag. Om jag får gissa tror jag att Sundsvall skulle bli ett bottenlag utan honom. Även om Oscar inte har matchat förväntningarna (åtminstone inte mina), så är han en given kandidat till seriens MVP.

6. HK Cliff

Ett minst sagt profillöst lag (åtminstone handbollsmässigt) som vet hur en oavgjord match ska spelas. Ska jag ändå försöka mig på att utse någon faller valet på målvakten som stod mot oss. Liten, men reaktionssnabb som få läste han fullkomligt sönder vårt skytte och vi fick lämna Skärholmen med endast 18 mål gjorda.

7. Malmbergets AIF

Simon Jonasson - V9 som likt sina kollegor gjorde vad de ville mot oss uppe i norr (aldrig sett sådan utdelning). Här är det ingen tvekan om att vi har att göra med en riktigt bra spelare, som jag tror har förutsättningarna för spel på högre nivåer. Han har skottet, genombrottet, ett inte oävet spelsinne och är bra i försvar. Dessutom en riktigt vass straffskytt. En hel Jonasson är en förutsättning för att Malmberget ska kunna vara riktigt säkra på att undvika kval och nedflyttning.

8. Kungsängens SK

Dan Höglund - Ännu ett förhållandevis profillöst lag (ja, jag vet att Ingvar har kommit igång igen), där en av ynglingarna i sällskapet är den mest intressanta. Höglund blev utsedd till H9 i förra årets all star-lag, men fick en ganska tuff inledning på den här säsongen. Formen tycks dock vara i antågande och det behövs för att Kungsängen ska undvika tråkigare placeringar.

9. Hornskrokens IF

Mattias Söder - Ett trevligt spelande lag som innehåller en rad sevärda spelare. Valet hade tveklöst kunnat falla på pilsnabbe och från sjumeterslinjen säkre Johan Gross eller elegante spelföraren Fredrik Ström, men eftersom det handlar om spelare som imponerat kan jag inte blunda för lagets pivotspelare Mattias Söder. I vår oerhört onödiga förlust mot "Kroken" hade han närmast lekstuga och att döma av de filmer som ligger uppe på nätet har han fortsatt hålla en god nivå. Hornskroken har blandat och gett, men Mattias Söder har hösten igenom varit pålitlig.

10. Jakobsbergs GoIF

Jonas Hård - Har sett "Jakan" två gånger i år och båda gångerna har jag imponerats av deras kreative M9. I ett i övrigt ganska stereotypt spelande Jakobsberg är Hård en definitiv höjdpunkt för den neutrala åskådaren.

11. Sikeå SK

Marcus Öhlund - Visst, han har fritt patronbälte och hade skytteligan baserats på skottprocent hade han inte varit i topp. Likväl imponerar den kvicke niometersspelaren och kan han bara få lite bättre uppbackning av sina medspelare kan han lyfta ytterligare.

12. Kiruna HK

Daniel Isaksson - Kiruna går tungt, men den här killen är på väg mot något av ett genombrott. Kantspelare är ofta beroende av bra medspelare och av det följer naturligt att kantspelare i bättre lag har större möjligheter att glänsa. Unge herr Isaksson bryr sig inte om sådant, utan gör mål ändå och smyger med i skytteligan. Bäste Kirunaspelare mot oss och enligt rapporterna från lapplandsderbyt i december var han bäst även då. Mycket lovande spelare som har förutsättningarna att pröva sina vingar i någon annan klubb när Kiruna lämnar för spel i division 3 (för visst blir det väl så).

Snipp, snapp, slut så var genomgången slut och det kan konstateras att fördelningen sett till positionstillhörighet ser ut som följer.

MV - 1

9M - 8

M6 - 2

K6 - 1

Endast en kantspelare tar plats på listan och visst är det inte utan att man som kantspelare fäller en liten tår inombords. Det positiva är att det kommer en vår där vi kantspelare får chansen att visa oss från vår bästa sida. Till dess väljer jag att ta detta som en inteckning för att vi i Vassunda har stått för ett enastående bra försvarsspel i zon 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar