söndag 22 januari 2012

Gladh summerar omgång 14 (Div.2 Norra)

Då var omgång 14 färdigspelad. Efter en Lördag med planenliga segrar undrade man om Söndagen skulle fortsätta enligt samma mönster. Så blev det inte!

***

Sikeå - Brännan 22-26

Sikeå bjöd upp till kamp, och enligt de direktrapporterna jag läste så var det en riktigt jämn match. Brännan kom till start utan flertalet spelare. Till exempel så har Emil Westerlind sedan tidigare en handskada som stoppar honom från spel ett tag framöver. Även comebackande Marcus Claesson stannade hemma av (för mig) okänd anledning. I matchen som då som sagt var jämn visade Brännan var skåpet skulle stå sista fem minuterna eller hur det nu var. Stark seger utan dessa namn.

***

Lidingö - Kungsängen 33-26

Seriens dominant åkte tydligen på patrull i första halvlek, där Kungsängen verkligen var med i matchen enligt de rapporter jag läst. I andra halvlek gjorde Lidingö 14-4 den första kvarten och dödade matchen. Dock är det imponerande av Kungsängen att smälla in 26 bollar på Lidingö. Det är bara vi i Vassunda som gjort fler.
För Kungsängen fortsätter kampen för att undvika kvalplats nedåt i seriesystemet medan Lidingö kan börja fila på segerbanketten för seriesegern de kommer att vinna. IMPONERANDE!

***

Vassunda - Jakobsberg 35-23

Det var som både jag och Sjöberg förutspådde. Vi tog tag i taktpinnen från start och kunde ganska enkelt bärga två nya viktiga poäng i kampen om en av de två så åtråvärda kvalplatserna till division 1. Ledningen med 8 strutar i halvtid kunde lätt ha blivit 20 om vi inte började slappna av sista kvarten med slarviga avslut och allmänt slött spel. Jakobsberg kommer att få det tufft för att hålla sig kvar i tvåan tyvärr.

***

Cliff - AIK 22-20

Tidigare seriefyran AIK behövde verkligen 2 poäng i den här matchen för att inte tappa alltför mycket mark till lagen ovan i tabellen. Tydligen tog man tag i taktpinnen och ledde med 6-7 bollar. Men Cliff visade moral och inte bara kom ikapp - man gick även förbi och vann tillslut med 2 otroligt viktiga mål. I och med detta klev man förbi AIK i tabellen och ligger nu femma.

***

Kiruna - Hornskroken 26-39

Ojojoj vad Kiruna har det tungt. Inte för att man ens vid seger hade haft någon realistisk chans att behålla division 2 platsen men det måste vara jobbigt att motivera sig att pulsa sig ner till träningarna i 30(?) minusgrader och en(?) meter snö när man inte märker resultat i form av poäng och segrar. Det var en planenlig vinst för Hornskroken som gör det man ska trots sen bortamatch uppe i Lappland. Bussresan hem måste nog kännas rätt bra.

***

Imorgon kommer resultatet av "Dövinkeltipset"

***

Det ryktas även om att Vassundas matcher mot Sundsvall och Brännan kan bli lite halvt superviktiga.



/Roger över roger ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar