fredag 9 mars 2012

AIK nära drömvärvning

AIK missade i och med förra helgens förlust mot Brännan chansen att nå den hett eftertraktade tredjeplatsen. Därmed är arbetet med att uppbåda ett slagkraftigt lag inför nästa säsong i full gång -- och nu kan man ha hittat en första guldklimp. Vänstersexan Dan Larsson, för tillfället hemmahörandes i Borlänge HK och division 3 ÖN, ryktas nämligen vara på ingång. Larsson (född 1991) som efter en magisk fjolårssäsong sades vara på väg till elitserielaget Alingsås HK.

Personligen vågar jag påstå att värvningen, förutsatt att man får den i hamn, är den bästa på flera säsonger i norrtvåan. Borlänge -- som den här säsongen har fallit tillbaka lite efter diverse inre stridigheter och spelarflykt -- var en av våra huvudkonkurrenter om seriesegern i division 3 förra säsongen och en starkt bidragande orsak till det stavades just Dan Larsson. Utan att ha någon statistik på det hela är jag tämligen övertygad om att han noterades för över 10 gjorda mål i mer än hälften av matcherna förra säsongen. Larsson har en spänst utöver det vanliga och i kontringsspelet (från sin vänstertvåposition i Borlänge) är han mördande effektiv. Larsson är bra en mot en, när han kommer inåt i banan och nedifrån struten. AIK är således nära att lägga fingrarna på en i alla avseenden komplett vänstersexa och hade det blivit flytt till Alingsås är jag övertygad om att han på bara en eller ett par säsonger på allvar hade utmanat Charlie Sjöstrand om startplatsen på vänstersex.

Det återstår så klart att se vad detta landar i, men blir värvningen verklighet kan vi räkna med ett riktigt starkt AIK nästa säsong. Larsson kan vara precis den "goalgetter" ett AIK i måltorka behöver.



Dan Larsson redo att stoppa en stegande David Mihajlovic i fjolårssäsongens vårmöte mellan Vassunda IF och Borlänge HK i Alsikehallen. Foto: Anders Lundström.

6 kommentarer:

  1. Drömvärvningarna är comeback av Hagman(Skånela) och Alex "kobran" Lindholm(Rehabar korsbandet)

    Dan Larsson och övriga eventuella spelare blir en bonus.

    Varningen för AIK 2012/2013 dela jag ju ut redan för en vecka sedan!

    / Björn Bodén, AIK

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, och nu börjar åtminstone jag förstå varför. Självklart skulle Hagman vara ett fint tillskott, men om Skånela tar sig upp i elitserien -- vilket inte är helt otroligt nu när de har återfått guldläget i kampen med OV Helsingborg -- känns det väl inte särskilt troligt att Hagman återvänder till AIK. Eller har jag fel?

      När det gäller Lindholm, så förstår jag att det har varit ett avbräck för er nu när han inte har varit med den här säsongen, men jag vill nog påstå att Larsson är bättre. Skulle han välja spel i norrtvåan skulle han förmodligen (han fightas nog med Claesson om den platsen) vara seriens bästa spelare och det vet jag inte om jag vill påstå att Lindholm har varit tidigare säsonger. Även om han är en mycket duktig spelare.

      Nu vet jag inte vilken koll du har på Dan (jag förmodar att någon i AIK:s organisation har sett honom spela med tanke på att det uppenbarligen finns ett intresse), men jag får väl önska er lycka till med kontrakteringen av killen. Han skulle bli en otrolig tillgång för er.

      Radera
    2. Lindholm är ett jätte avbräck då han är spelartypen vi verkligen saknat denna säsong.

      Andrafas med Lindholm i fart och skott är 5-10 "enkla" mål per match. Som det har varit iår efter att Hagman försvann har vi behövt kriga/grisa in varje mål.

      Håller med Anonym nedan att Erik Melin är seriens bästa v6:a tillsammans med Gabriel Sjöberg.

      / Björn Bodén

      Radera
  2. Det AIK saknar är bättre skytte samt en vänsterhänt högersexa, deras nuvarande v6a är bäst i serien när han väl spelar, samt att dom har Sjöstedt som inte ens varit med på slutet.

    Men visst är det en intressant värvning.

    SvaraRadera
  3. Intressant på många sätt,, men för att få allt att funka så krävs de ju att de finns gott om folk på samtliga positioner vilket inte alltid varit fallet, att ha fler vänsterhänta spelare är ju trots allt en dröm för en tränare då dessa växer inte på trän .och de är ju ett lagspel och de är inte att förglömma,,,/marchkusmin aik

    SvaraRadera
  4. Kan nog säkerställa att Larsson gjorde mer än 10 mål i hälften av matcherna, då speakern i slutet av matchen Borlänge - Skånela i år ropade ut att Larsson gjort över 400 seriemål under de två senaste div.3 säsongerna..
    För övrigt är nog det möjliga valet av AIK mer hjärta än hjärna då hans pappa är förre spelaren och tränaren i AIK Fotboll, Peter Larsson.. /Bitter Dalahandbollssupporter

    SvaraRadera