fredag 16 mars 2012

Inför Vassunda - Cliff

Helgen är här och äntligen har det blivit dags att avgöra division 2 norra säsongen 2011/12 en gång för alla. För motståndet står HK Cliff och det är en motståndare med råg i ryggen som gästar gympasalen imorgon eftermiddag. Tre raka segrar har skärholmsgänget och som grädden på moset bortabesegrade man förra helgen självaste Lidingö SK.

Det är dock inte bara en bra motståndare som står på andra planhalvan imorgon, det är också ett riktigt krigargäng med en cliffanda som aldrig tycks sina. Ränderna går inte ur den klubben. Efter diverse incidenter i veckan kan vi nog också räkna med ett Cliff som har ännu lättare än vanligt att hitta tändvätska. Å andra sidan skulle det vara bra märkligt om det behövs en pajkastande blogg för att man ska tagga till. En kvalplats i potten torde vara incitament nog kan man tycka.

Vad är det då för motstånd vi kan vänta oss? Helt klart är att Cliff är ett lag som alltid krigar till sista sekund, men laget har också spelmässiga kvaliteter. I Korab Selmanaj har man en klassmålvakt och försvaret är allt som oftast vattentätt. Ett facit med 20 insläppta mål eller färre i 11 matcher av 21 hittills är inte annat än oerhört imponerande. Ska man hitta någon svaghet är det i sådana fall anfallsspelet som inte riktigt har hållt den nivå man kan förvänta sig av ett lag i toppen. Detta har också medfört att Cliff under stora delar av säsongen har återfunnits på den nedre halvan av tabellen, men tack vare ett gynnsamt spelschema och god form har man nu lyckats klättra till femteplatsen med chans på en kvalplats.

För vår del gäller det således att ta med oss försvarsspelet från den andra halvleken i matchen mot Kungsängen (10 insläppta då). Kan vi förhindra att Cliff gör mer än 20 mål ska vi bara klara av att gå segrande ur striden. Dock kommer det att krävas ett rörligt anfallspel där vi har snabba bollförflyttningar och breda satsningar. Allt detta var bristvara i premiärmatchen i Skärholmen. Känslan är emellertid att anfallsspelet vårt är klasser bättre nu än den gången. Cliffs något okonventionella försvarsspel har vållat många lag i serien stora problem och ett sätt att kringgå detta blir naturligtvis att få bra tryck inte minst i fas 2-spelet. Där är vi riktigt tunga, men det krävs att vi är konsekventa och bibehåller kontringsspelet över 60 minuter och inte bara trycker på i perioder.

Sist men inte minst ska vi komma ihåg att vi är ett otroligt starkt hemmalag. Vid sidan av Kungsängen har vi kört över såväl Lidingö som Brännan och Sundsvall. Varför skulle vi då inte kunna besegra HK Cliff.

Vi har under veckan haft vissa bekymmer med spelare som har gått krassliga, men det är förhoppningsvis inget som stör när domarna blåser till spel imorgon. ett glädjande besked nådde också senioransvariges inkorg under eftermiddagen. Avstängningen på David Mihajlovic är tillfälligt upphävd och han är således tillgänglig för spel imorgon. Vad som händer därefter återstår att se.

Vi hoppas naturligtvis på en fanatisk publik som likt förra helgen sluter upp och hejar fram oss mot kvalplats. 16:00 imorgon kastar vi av och framburna av vår underbara publik kan jag lova att Cliff ska vara fruktansvärt bra för att besegra oss.

Serielunken (om det någonsin har funnits någon sådan i norrtvåan) är som bortblåst och nu är det skarpt läge. Alla livlinor är förverkade och efter helgen finns det inga fler omgångar som kan rädda oss.

Älska läget!

3 kommentarer:

  1. Var är liverapporteringen?

    Andreas

    SvaraRadera
  2. 2 frågor:P

    1. hur kan en avstängning bli tillfälligt upphävd inför en avgörande match? :S

    2. borde inte spelaren som blev tilldelad direkt röttkort i den sista match minuten förra matchen också vara avstängd?
    Eller fick han inte direkt rött? Fick för mig det när jag läste liverapporteringen...

    Hoppas det blir en spännande match med allt vad det innebär :D

    SvaraRadera
  3. 1. Avstängningen var konstaterat felaktig (gjordes av SDF och inte SHF vilket gäller div 2).
    2. Direktrött innebär inte automatisk avstängning.

    SvaraRadera