onsdag 14 mars 2012

Skånelabladet visar sig från sin bästa sida

Denna vecka fick Vassunda IF herrar faktiskt ett litet utrymme i papperstidningen som letar sig ned i Sigtuna/Knivstaområdet. Fantastiskt roligt.

Nu är det tyvärr så att inte ett ord de filade ner i blaskan stämmer. Tror faktiskt att det enda som stämde var slutresultatet.

Artikeln finns i sin helhet att läsa här:


***


Då undrar ni förstås vad som är galet.

Det börjar redan i ingressen. Där står följande:

"Gästande Kungsängen kvitterade med tre sekunder kvar. Därmed måste Vassunda vinna den sista matchen mot Cliff hemma i Alsikehallen för att nå division 1-kval." Inte en bokstav rätt här. Kungsängen kvitterade då definitivt inte med tre sekunder kvar. Och vi måste heller inte vinna den sista matchen mot Cliff. Kryss räcker!

"I slutminuten ledde Vassunda med 29-28 och trodde att de gjorde 30-28, men bara den ena domaren visade mål, den andra dömde övertramp. Kungsängen fick bollen och tryckte in kvitteringen 29-29 med tre sekunder kvar att spela." Kort sagt, det står egentligen 29-29 i matchen och vi får ett läge ifrån mittsex som vi sätter. Dock blir det bortdömt. Sen blir det INGA fler mål.
"Och han har även andra problem att brottas med. Spelmotorn David Mihajlovic är förmodligen avstängd efter en incident i slutet av bortamatchen mot AIK för en månad sedan." Nog är detta ett problem. Det håller jag med om. Men matchen spelades den 17e Januari. Två månader sedan alltså.


***


Nu ska jag inte hålla på och älta småsaker längre. Men jag tror att det här med telefon/SMS kanske inte är det ultimata när det kommer till att skriva tidningsartiklar. Samtliga saker som är fel är ju dessutom jättelätta att ta reda på fakta i. Kolla handboll.info eller Dövinkel...

...bara ett tips.


***


Detta svar fick jag när jag kommenterade att det var fel. All heder till Anders Olsson som svarar.

Något har gått fel
Kan bara beklaga om det inte stämmer. Anteckningarna från ringintervjun med Urban Lindberg måste vara fel. Antingen mindes han tokigt eller så har jag noterat helt galet under vårt samtal. Oavsett vilket så är det djupt beklagligt.
 
***
 
 
Försök att vara på plats när vi spelar match om ni vill skriva om oss. Ni behöver inte skicka hela redaktionen till Vikngahallen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar