onsdag 28 mars 2012

Sämst när det gäller

Nio bollar. Så mycket bättre är uppenbarligen östra serien jämfört med den norra. Det är knappast någon tröst för Brännan, men härnösandslaget stod åtminstone upp i större delen av matchen. Det är mer än vad man kan säga om oss. Det finns förluster och så finns det förluster. Dagens torsk var defintivt av de senare slaget. Vi förlorar mot ett (åtminstone för dagen) betydligt bättre handbollslag och det är egentligen inte mycket att säga om, men att vika ned sig på det viset vi gör inför vår fantastiska hemmapublik får en att må riktigt dåligt faktiskt. I 50 minuter uppträder vi absolut inte som ett lag som har i kvalet till division 1 att göra. Då var ändå de inledande tio minuterna förhållandevis lovande. Trots fumligt, orörligt och fantasilöst anfallsspel var vi defintivt med så väl spel- som resultatmässigt och känslan var att om vi bara kunde komma upp i normal nivå, så skulle det också kunna gå vägen. Det blev precis tvärtom. Vi gör säsongens sämsta insats på hemmaplan och när man då möter ett riktigt duktigt och rutinerat lag får man sota för det direkt.

Försvarsspelet var inte alls i paritet med det vi är vana vid och anfalssmässigt, ja, 21 gjorda mål säger nog det mesta. Visst, Gauthiod har en riktigt duktig målvakt i Mikael Bergström, men ska sanningen fram spelar vi oss inte till särskilt många bra lägen i matchen. Istället blev vi stressade och hamnade i tidsnöd, vilket gjorde att vi får ta halvdana skott i lägen, som knappast bekymrar målvakter av Bergströms kaliber.

Till andra halvlek gör vi ett litet försök att förändra matchbilden, men även om punktmarkeringarna sabbade rytmen i Gauthiods anfallsspel, så var det inte tillräckligt för att kunna häämta ikapp underläget. Resultatmässigt innebar det dock en viss framgång, då vi förlorar andra halvlek med tre bollar, att jämföra med sex måls differens i första akten. Om det sedan berodde på det ändrade försvarsspelet från vår sida eller om det kom sig av att Gauthiod gick ned sig en aning vågar jag inte svara på.

Bedrövelsen till trots fanns det ändå några glädjeämnen i dagens match. Oskar Liljebris gör ett bra jobb såväl offensivt som defensivt i 60 minuter och belönas mycket välförtjänt med priset som bäste spelare i hemmalaget. Robert Högberg gjorde comeback idag och som han gjorde det. Få hade nog kunnat tro att han har varit borta från spel sedan slutet av november. Fyra mål på 30 minuter blev resultatet för honom och med tanke på att vi som lag gör 21 mål är det väldigt bra. Dessutom tillför han som alltid härlig energi. Problemet var bara att han var ganska ensam om det idag.

Till sist vill jag tacka vår underbara publik. Jag vet inte exakt hur många som hade hittat ned till hallen idag, men det var inte färre än i matcherna mot Kungsängen och Cliff. Ni gör ett fantastiskt jobb på läktarplats och man skäms som en hund när vi inte förmår prestera bättre och istället väljer att lägga energin på varandras och domarnas misstag. Ska man uppträda så här kan man åtminstone se till att göra det på bortaplan. Hur som helst har det varit otroligt roligt att spela handboll med den inramningen som vi har fått uppleva de senaste hemmamatcherna och jag hoppas att ni alla, vårt uppträdande till trots, hittar ned till hallen även nästa gång det är dags för hemmamatch.

Slutresultat: 21 - 30 (8 - 14)

Målskyttar:

Vassunda IF: Gabriel Sjöberg 5 (1), Robert Högberg 4, Oskar Liljebris 4, Aldrin Zekaj 3, Aristedes Sanchez 2, Magnus Gladh 1, David Mihajlovic 1 (1) och Simon Ström 1.

IF Gauthiod: Henrik Persson 7, Staffan Sundström 6, Viktor Landegren 5, Erik Lönnemar 3, Hannes Vestberg 3 (2), Johan Olsson 2, Pelle Danielsson 1, Oliver Lövgren 1 (1), Ola Roos och Grim Rosendahl 1.

Utvisningar:

Vassunda IF: 2 x 2 min

IF Gauthiod: 1 x 2 min

* * *

Ny match på lördag och man ska komma ihåg att det bara är halvtid ännu. Inte för att det lär bli lättare på bortaplan, men det ska trots allt spelas om det och större under har skett. Fördelen är ju att vi kan kliva in i Västertorpshallen helt utan någon som helst press. Det sa vi å andra sidan inför dagens match också. Jaja, strunt samma, på lördag är det ny match och då ska vi visa upp en mycket bättre sida av oss själva.

9 kommentarer:

  1. Vi i publiken vill tack er grabbar för en fantastisk säsong med massor av spännande matcher! Så många nya-unga har klivit fram och visat vad ni går för. Vi hoppas att ni tar detta kval som ytterligare erfarenhet att dra nytta av till nästa säsong. För visst väntar det en ny säsong runt hördet! Vi i publiken ser redan fram mot den!! BLS

    SvaraRadera
  2. Har ni redan gett upp ??!! Pinsamt...börja om i 5:an om det ska vara så, tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thomas Silenius29 mars 2012 kl. 18:10

      Jo, det där inlägget känns ju seriöst!! Anonym är man också, modigt.

      Klart som fan att dom inte har gett upp, men man får ju förstå att det just nu känns bittert. Blir ju tufft för grabbarna att ta igen 9-måls underläge, men tror nog att killarna kommer kämpa ända in i kaklet! Kör på killar!!

      Radera
    2. Jag vet inte riktigt var i texten du tolkar in att vi har gett upp. Visserligen andas inlägget bedrövelse, men allt annant vore ju konstigt med tanke på att det skrevs mindre än två timmar efter debaclet.

      Nä, vi har absolut inte gett upp. Det positiva med att det var så dåligt är att det knappast kan bli sämre och är det någon sport i vilken man kan stå för mirakelvändningar så är det handboll.

      Radera
  3. Ska dom köra 2 punkt direkt tro?

    SvaraRadera
  4. Mer offensiv försvarsuppställning, mer stolpe in, och mer skärpa så är det en helt annan match. Räknade 4 tveksamma övertramp, 2 bortdömda straffar, och 10-talet missade skott från kanten

    SvaraRadera
  5. Håller med ovantsående inlägg-- denna gång SKA ni ha marginalerna på er sida. Samt ett snabbare spel-- inget släpande ute på plan! De piggaste för dagen ska spela-- allt annat är icke-professionellt!
    BLS

    SvaraRadera
  6. Förresten- tag bort om annonsen om ondagens kvalmatch och lägg in den nya, dvs plats, tid, hall-- för supportrarnas skull!

    SvaraRadera
  7. Matchen på lördag- att ni har marginalerna på er sida- snabba fötter och skärpa- ingen på plan som såsar och drar ner tempot!!! Då tar ni er vidare- tänk på Lidingömatchen!

    SvaraRadera