tisdag 13 mars 2012

Sjöberg tippar (div. 2N omg. 22)

Då ska det slutligen avgöras. 21 omgångar är färdigspelade, men fortfarande har fem lag allt att spela för. Vilket lag kniper tredjeplatsen och vilket lag tar chansen att kvala sig kvar i division 2? Svaren har vi vid 17:30-tiden på lördag eftermiddag. Den här veckan gäller (av högst förklarliga skäl) nämligen gemensam matchstart kl 16:00.

Vassunda IF - HK Cliff, lördag 16:00 Alsikehallen

Nu är livlinorna ett minne blott och efter förspelet som har kommenterats flitigt här under förmiddagen är det väl bara att vänta sig ett riktigt taggat bortalag, som kommer att kriga till sista blodsdroppen. Vi hoppas återigen på ett massivt publikstöd och den här gången ska ingenting få stoppa oss. Senast var vi ett diskutabelt domslut (ingenting vi lägger någon vikt vid längre) ifrån att fixa den där tredjeplatsen, men den här gången ska vi inte låta oss utelämnas till så små marginaler. Fanatiskt påhejade av vår fantastiska hemmapublik ser vi till att HK Cliff och Kungsängen får ta säsongsuppehåll tidigare än önskat.

Mitt tips: 27 - 23

* * *

Kiruna HK - Brännans IF, lördag 16:00 Kiruna Sporthall

Brännan får avsluta seriespelet med en lååååång bussresa och möte med seriens nordligaste lag. När man nu med all säkerhet har fixat andraplatsen kan jag inte tänka mig annat än att man ger speltid åt spelare som har fått spendera mycket tid på bänken och läktaren tidigare under säsongen (allt annat vore väl att betrakta som ett under av kortsiktigt tänkande) och det kan naturligtvis påverka spelet och resultatet. Dock är man nog oerhört mån om att åstadkomma en topprestation och Brännan har en bred trupp, varför man inte behöver vara orolig för ett riktigt debacle bara för att man roterar lite i truppen.

Kiruna har inte mer än äran att spela för och i sin sista division 2-match på ett bra tag (får man förmoda) vill man säkerligen bjuda hemmapublik på en fin insats. Dock är Brännan alldeles för bra och trycker bortalaget bara på gasen kommer Kiruna få det jobbigt att hinna med.

Mitt tips: 23 - 38

* * *

Hornskrokens IF - Malmbergets AIF, lördag 16:00 Hildursborg

Hornskroken gav, en minst sagt tunn matchtrupp till trots, Brännan en match i Öbacka förra helgen. Nu väntar en -- sett till motståndarnas spelarmaterial -- betydligt enklare uppgift, men å andra sidan har Malmberget allt att spela för. Räkna således med ett bortalag som säljer sig dyrt. Frågan är dock om det räcker.

Hornskroken är ett betydligt bättre handbollslag och hemma i Hildursborg är man svårspelade. Nä, inte mycket talar för Malmberget och risken att laget spelar division 3-handboll nästa säsong är överhängande.

Mitt tips: 31 - 24

* * *

Sikeå SK - Sundsvall, lördag 16:00 Jenningshallen

Sikeå greppade det sista halmstrået i och med segern i Malmberget förra helgen och nu på lördag är förutsättningarna lika glasklara: endast seger räknas (jag vet, oavgjort kan räcka beroende på utgången i Boden). Dock tror jag att det är med stor tillförsikt Sikeå ser på matchen mot Sundsvall. Laget är inne i en fin trend och Sundsvall skrämmer knappast.

Sundsvall är på sin höjd marginellt bättre än Sikeå i nuläget och inställningen till uppgiften talar helt och hållet till hemmalagets fördel. Sikeå tar chansen och passerar Malmberget i tabellen.

Mitt tips: 26 - 24

* * *

Lidingö SK - AIK Handboll, lördag 16:00 Gångsätrahallen

Två lag som tycks ha lite svårt att hitta den rätta motivationen så här i slutskedet av säsongen. Inte så konstigt kanske, men likväl ett faktum. Till den här matchen får AIK tillbaka försvarsgeneral Dan Keto, vars frånvaro knappast kan överskattas. Med honom på planen lyfter AIK ett par nivåer och då kommer Lidingö få vara ordentligt på sin vakt om det ska bli några poäng. Hemmalaget fortsätter säkerligen matcha för framtiden (helt riktigt enligt min mening) och det kan så klart påverka lagets slagstyrka i just den här matchen. Dock utgår jag ifrån att man är mån om att avsluta säsongen på ett snyggt sätt. En riktigt jämn match är att vänta och jag sticker ut hakan lite och tippar AIK-seger.

Mitt tips: 23 - 24

* * *

Kungsängen SK - Jakobsbergs GoIF, lördag 16:00 Ekhammarhallen

Kungsängen grämer sig säkerligen över att man -- trots ett målmässigt överläge under stora delar av matchen -- inte lyckades knyta till säcken i Alsikehallen. Likväl har man fortfarande chansen till kval, men det förutsätter seger i sista omgången (samt att resultatet i Alsikehallen går norrortarnas väg), som bjuder på en match av derbykaraktär mot ett formstarkt Jakobsberg.

Även om segersviten bröts förra helgen är även Kungsängen inne i ett fint stim och hemma i Ekhammarhallen ska det mycket till för att man ska tappa poäng mot lagen på nedre halvan. Kungsängen gör jobbet och ger sig själva chansen att nå det eftertraktade kvalspelet. Vi har emellertid all anledning att räkna med ett bortalag som inte viker ned sig i första taget. Därmed blir det ingen överkörning, utan bara en klar seger.

Mitt tips: 33 - 25

5 kommentarer:

  1. Riktigt kul omgång där flera lag har något att spela för...HEJA CLIFF!!!

    Vassunda-Cliff 21-23
    Kiruna-Brännan 19-33
    Kroken-Malmberget 27-21
    Sikeå-Sundsvall 26-22
    Lidingö-AIK 28-22
    Kungsängen-Jakan 32-25

    Tyvärr för Vassunda, Cliff och Malmberget kommer resultaten inte gå deras väg.

    SvaraRadera
  2. Skönt att seriesegern är bärgad. Hade inte pallat för en avgörande match mot AIK. Det kan gå hur som helst i den matchen. Men som sagt, dålig motivation från båda lagen kan göra den till en transportsträcka i väntan på slutsignalen. //Mia från Ön

    SvaraRadera
  3. David Joelsson VIF13 mars 2012 kl. 21:48

    VIF-HK Cliff 29-21
    Kiruna-Brännan 21-34
    Hornskroken-Malmberget 31-20
    Sikeå-Sundsvall 25-27
    Lidingö-AIK 29-22
    Kungsängen-Jakobsberg 31-23

    SvaraRadera
  4. VIF-HK Cliff 27-24
    Kiruna-Brännan 23-38
    Hornskroken-Malmberget 28-20
    Sikeå-Sundsvall 28-22
    Lidingö-AIK 31-30
    Kungsängen-Jakobsberg 29-25

    SvaraRadera
  5. VIF-HK Cliff 26-20
    Kiruna-Brännan 26-32
    Hornskroken-Malmberget 25-26
    Sikeå-Sundsvall 27-25
    Lidingö-AIK 27-22
    Kungsängen-Jakobsberg 34-22

    SvaraRadera