tisdag 27 mars 2012

Tung uppförsbacke för Brännan

Brännans IF har berg att bestiga efter den första matchen i första rundan i kvalet till division 1. I en länge ganska jämn match avslutade hemmalaget Mantorp formidabelt och gick ifrån till en slutlig niomålsseger, 33-24.

Matchen började precis som väntat i ett högt tempo där Brännan var det lag som inledningsvis behärskade det böljande spelet bäst. De spelskickliga, rappa och skolade mantorpspelarna kom dock in i spelet och efter att lagen bytt mål med varandra under större delen av första halvlek lyckades hemmalaget rycka åt sig en tremålsledning i paus. Så långt en riktigt trevlig tillställning och underläget till trots var det positiva tongånger som ljöd från den tillresta brännaklacken.

Andra halvleks inledning gav heller inte bortalaget anledning att misströsta. Tre snabba mål gav oavgjort ett par minuter in i andra akten, men där någonstans tog det roliga slut. Mantorp som dittills haft vissa problem med Brännans övergångsspel valde mot alla gängse regler att lyfta försvaret ytterligare, vilket visade sig vara ett genidrag. Med sitt halvplanspressliknande försvarsspel tvingade man fram misstag på misstag hos bortalaget, vars anfallsspel gick helt i stå. Samtidigt hittade Mantorp ett sannslöst flyt i offensiven och under en period kändes det som att det räckte för hemmaspelarna att titta på motståndarmålet för att det skulle blinka till på resultattavlan.

Precis som väntat kretsade det mesta av hemmalagets anfallsspel kring Emil Karlsson, men i andra halvlek började helt plötsligt övriga spelare prestera och när så sker är Mantorp uppenbarligen ett bra lag. Skillnaden var i det avseendet enorm från förra helgens möte med Gauthiod och den konspiratoriskt lagda kan knappast undgå att undra om Mantorp inte mörkade den gången. De visste ju att vi var på plats och filmade. Genialt i sådana fall får man väl säga. Mindre klokt var det nog att överlämna den där rullen med matchen på till Brännan i lördags kväll.

Hur som helst prickade Mantorp formen perfekt och har man inte tappat den fullständigt till nästa helg (eller fått hybris) kommer det att krävas en insats utöver det vanliga för att Brännan ska kunna vända det här. Större under har dock skett, men då måste man börja med att få med kanterna i spelet. Fyra kantavslut på 60 minuter är inte tillräckligt bra. Sedan krävs det naturligtvis att westerlindbröderna och Claesson presterar på topp i 60 minuter och inte bara sporadiskt. Den sistnämnde var visserligen het i första halvlek, då han bland annat briljerade med ett flertal fantastiska framspelningar, men sista 30 minuterna var han mer eller mindre osynlig. Det har inte Brännan råd med. Ett positivt utropstecken var dock Niklas Johansson som med sin aldrig sinande energi tycks kunna försätta berg. Riktigt så bra gick det kanske inte, men i ett uddlöst bortalag var han ett av få glädjeämnen. Hans namne i Mantorp var inte helt dålig han heller. Rapp i steget, bra blick och en genomblöt handled. Mumma för en handbollsälskare helt enkelt.

Målskyttar:

Mantorps IF HF: Emil Karlsson 7, Niklas Johansson 4, Magnus Karlsson 4, Jakob Nilsson, Patrik Pettersson 4, Jacob Holmberg 3, Daniel Jern 2, David Karlsson 2, Johan Blomqvist 1 och Sebastian Strand 1.

Brännans IF: Niklas Johansson 6, Emil Westerlind 6, Marcus Claesson 5, Oscar Westerlid 2, Mathias Andersson 1, Joakim Bäcklund 1, William Lagerwall 1, Daniel Sjödin 1 och Jonathan Tjernberg 1.

* * *

Det kan bli en mycket intressant skyttefest när Mantorps Emil Karlsson ställs mot skytteligatrean i division 1 norra Erik Sten (Täby HBK). För inte kan väl Brännan vända detta?

* * *

Med risk för att bli tjatig. När ringer RP (linköpingslaget i division 1 norra) och ber Karlsson sätta sig på bussen till grannkommunen?

4 kommentarer:

  1. Att ha sett Mantorps match mot Gauthiod har ingenting med torsken att göra! Hade vi legat under från start pga underskattning hade det varit en annan sak men nu spelade vi ju bra fram tills 40 min så tyvärr kan vi inte skylla på filmen heller!

    SvaraRadera
  2. Absolut, någon underskattning var det inte tal om.

    SvaraRadera
  3. Mantorp Supporter28 mars 2012 kl. 15:44

    Matchen mot Gauthiod var Mantorps första hemmaförlust under säsongen och den matchen speglar inte Mantorp som de brukar vara..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anade att det var en av lagets sämre matcher. Inte minst när man fick se sista 20 i söndags. Det spel de visade upp då var mycket gog division 1-klass och om de kan hålla i det kvalet ut är jag övertygad om att Mantorp spelar i ettan nästa säsong. Täby kan få det rejält svettigt.

      Radera