söndag 11 mars 2012

Spännande på flera håll

U-laget har åter varit i farten, men eftermiddagens utflykt till norduppländska Österbybruk slutade i moll. Films SK vann med klara 31-22 och därmed gick vi miste om att säkra andraplatsen den här helgen också. Surt sa räven, men det borgar å andra sidan för ett riktigt laddat möte i Alsikehallen nästa lördag, då HK 71 B (USIF:s A-pojkar får man förmoda) kommer på besök. Vinnaren i den matchen tar andraplatsen och vi får därför två på varandra brutalt viktiga matcher.

Att a-lagets match mot Cliff är minst sagt viktig står nog klart vid det här laget, men även en andrplats för u-laget kan visa sig mycket värdefull. I vanliga fall är det bara tabellettan i division 4 ÖÖ som flyttas upp en division, men lite beroende på geografiska förhållanden kan den standarden rubbas.

Detta hände under föregående säsong när såväl tabellettan Fjärdhundra SK som Upsala IF fick ta klivet upp i division 3. Nu ligger dessa båda lag på nedflyttningsplats i division 3 ÖN och om det tabelläget kvarstår efter den sista omgången är det logiska att dessa båda lag tar plats i just division 4 ÖÖ till nästa säsong och ersätts av ettan (HK Ceres) och tvåan (Vassunda HK/HK 71 B) i nämnda serie.

Av den anledningen är nästa helgs match oerhört betydelsefull. Dock har vi inte allt i våra egna händer. En omgång återstår i division 3 ÖN och i den sista omgången gästar Fjärdhundra Lidingö för att möta deras u-lag. Likt de flesta u-lag har HF Lidingölaget vissa bekymmer med att få ihop en lika slagkraftig trupp som vanligt när möjligheten att flytta spelare mellan a- och u-lag går förlorad de sista omgångarna. Detta innebär att Fjärdhundra vid förlust för Ludvika (närmast över nedflyttningsstrecket och med bortamatch mot HK 71 nästa helg) klättrar upp ovanför strecket och då blir frågan vilken serie Ludvika placeras i. Mycket att ta hänsyn till blir det. Ytterligare en faktor som kan komma att spela in är att HK 71 B knappast får gå upp eftersom a-laget spelar i division 3. Dock är det vissa föreningsrekonstruktioner på gång inom uppsalahandbollen (vi lär få anledning att återkomma till det), varför det är svårt att veta vilka förutsättningarna inför nästa säsong verkligen blir.

* * *

HK Ceres är sedan ett par omgångar klart för division 3-spel och i dagens serieepilog passade man på att besegra Enköping med 60-19. Ska bli intressant att se vad norrtäljelaget kan uträtta i en högre serie. En mittenplacering känns rimlig och med tanke på hur svårt nykomlingarna i division 3 har haft det de senaste åren får det ses som starkt om man lyckas med det.

* * *

Det är inte bara Lidingö som är klara för division 1 nästa säsong. Idag blev det definitivt klart att HK GP (Guif:s utvecklingslag) tar första platsen i den östra division 2-serien. I praktiken var det klart redan förra helgen, men nu har eftervarande lag inte ens en teoretisk chans att komma ikapp. HK GP vann för övrigt med förkrossande 46-20 hemma i sporthallen mot Handens SK.

På tal om division 2 östra, så rör det på sig runt kvalstrecken. Det är redan nu klart att IF Gauthiod och Mantorps IF HF kommer att få kvala uppåt, men efter att det senare laget idag åkt på en förlust borta mot HK Lif Blå (Lindesbergs utvecklingslag) övertog det förra laget andraplatsen. Än mer spännande blir det när man betänker att dessa båda lag möts i sista omgången i erkänt kokheta Klämmestorphallen. Ett riktigt hett möte (i dubbel bemärkelse) är således att vänta.

Jag kan tänka mig att Brännan som kvalklart lag följer den utvecklingen med spänning. Vad vet jag, men nog känns det som att härnösandslaget gärna besparar sig en förlängd sträcka till Mantorp en onsdagkväll (första kvalmatchen spelas då -- om inga matchflyttar genomförs -- och för Brännans del sker det på bortaplan) när det ändå tar sina timmar att åka ned till Stockholm. Sedan finns det ju en handbollsmässig sida av saken. Det ena laget kanske passar bättre än det andra och kanske har Jansson och Sandin redan sin bestämda uppfattning om vilket lag de vill möta. Spännande blir det hur som helst nästa söndag. Hela helgen blir förresten rätt häftig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar