fredag 23 mars 2012

Vassundait förväntad huvudrollsinnehavare när USIF jagar skräll

Svenska handbollförbundet lanserade inför den här säsongen en intressant nysatsning med ett stort USM-finalspel där de sex åldersklasserna spelar på samma ort. Idag kl 12:00 drar det igång i Norrköping och Vassunda IF kan stoltsera med att vi är representerade. Visserligen är inget av våra ungdomslag är på plats, men väl en vassundaspelare. Philip Skatt (född 1995) och hans USIF kliver idag in i finalspelet och "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" passade på att ta pulsen på den så rosade niometersspelaren bara timmar före första avkast.

USIF har av förklarliga skäl hamnat lite i skymundan av de stora elefanterna, men en spelare nämns i förhandsdiskussionerna. Philip Skatt lyfts fram som den självklare nyckelspelaren för USIF:s del och man kan inte annat än instämma. En hel hög med matchens lirare-tröjor har det blivit i takt med att laget har avverkat de olika stegen på väg mot finalspelet och trots punktmarkeringar och annan specialbehandling har han stundtals varit ostoppbar. Förhoppningsvis fortsätter det så även den här helgen.

Tjena Philip! Fick höra från far din att du har gått och blivit sjuk.

- Det stämmer, jag har ådragit mig en förkylning, men det är förhoppningsvis inget som stoppar mig från spel.

Det låter sig höras. Bortsett från din förkylning, hur här känslan i laget med bara timmar kvar till match?

- Det är självklart lite spännt, men vi har ingen press på oss utan kan bara gå ut och köra. Det ska vi också göra, så får vi se hur långt det räcker helt enkelt.

Har förberedelserna fungerat bra? Några skador eller annat som stör?

- Det är lite förkylningar och sedan har vår linjespelare gått och skadat sig. I övrigt är vi fullt lag och det har sett riktigt bra ut på träningarna den senaste tiden.

Ni slår ju minst sagt ur underläge och bara det faktum att ni är i steg 5 är en jätteframgång i sig med tanke på hur svältfött Uppsala är på handbollsframgångar. Väl på plats, vad talar för att ni kan utmana de allra bästa lagen?

- Kanske att motståndarna av någon anledning underskattar oss. De har säkert sett våra resultat i serien och när man ser dem blir man inte jätterädd och kanske kan det leda till underskattning. Vi har inte direkt imponerat i seriespelet. Självklart krävs det också att vi presterar på topp om vi ska kunna skrälla i någon match.

Redan i första matchen möter ni den kanske största förhandsfavoriten IFK Ystad HK. Vad talar för att ni har en chans att hota dem?

- Egentligen inte så mycket, men spelar vi på topp och de inte riktigt är på tårna och underskattar oss finns det alltid en chans. De är ju tippade att spela final, så det blir självklart tufft.

Därefter väntar Guif och Redbergslid. Anrika föreningar med mängder av framgångar det där. Hur bra koll har ni på motståndarna?

- Redbergslid har vi mött tidigare i år och då förlorade vi med 9 mål, men spelar vi på topp har vi alla chanser att hota dem. Guif är bland de fem bästa i landet, så Redbergslid tror jag att vi har bäst chans mot.

Du har själv uppmärksammats en hel del under säsongen, bland annat av Henrik Signell (assisterande tränare i Sävehofs elitserieherrar och från och med i höst huvudansvarig för klubbens damer, reds. anm.) som har talat mycket positivt om dig, och stundtals har du mer eller mindre burit lag på dina egna axlar. Hur mycket tänker du på pressen att du måste prestera för att laget ska lyckas och hur mycket påverkar uppmärksamheten?

- Det är klart att jag känner en viss press på mig, men jag försöker lägga det åt sidan och bara köra mitt race. Mer kan jag inte göra och det har ju fungerat hittills. Egentligen är det inte så märkvärdigt. När man spelar skjuter man undan sånt där och bara kör.

Låter bra det. Utöver dig själv, vilka andra spelare i laget får en nyckelroll för att ni ska lyckas?

- Niometerslinan är jätteviktig och den måste prestera sin bästa handboll om det ska gå bra. Kommer jag själv, Simon (Forslund), Anton (Nygren) och Anders (Arvidson) igång kan det gå riktigt bra.

Till sist, vilka tar hem guldet i A-pojksklassen?

- Det blir nog något av skånelagen som förväntat. Jag tippar på Lugi, som har ett riktigt bra lag.

Okej, tack Philip för pratstunden och kör järnet nu. Vi håller tummarna för dig och USIF. Glöm inte bort att älska läget! Steg 5 spelas inte alla dagar i veckan.

- Det ska jag inte glömma, tack själv!

* * *

USIF går in i turneringen kl 13:00 idag och på plats finns vår tränare, tillika Philips pappa, P-O Skatt. Förhoppningsvis kan vi få lite rapporter den vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar