onsdag 7 mars 2012

Sjöberg tippar (div. 2N omg. 21)

Efter en slumrande veckostart ökar vi nu takten inför vad som sett till division 2 norra är säsongens viktigaste handbollshelg. Supermötet i Alsikehallen är förstås en given höjdpunkt, men också i norra Norrland spelas det en helt avgörande match när Sikeå gästar "världens vackraste sporthall" för möte med Malmberget. Noteras bör också att samtliga matcher i helgens omgång spelas under lördagen. En riktig superlördag väntar med andra ord. Frågan är bara vilka lag som tycker den är super även på lördag kväll.

Jakobsbergs GoIF - AIK Handboll, lördag 13:45 Viksjö Sporthall

Vi inleder genomgången med ett betydelselöst möte, där frågan väl framförallt är hur sugna AIK-spelarna är efter att i söndags ha blivit bortspelade från allt vad kval heter. Jakobsberg har möjligtvis lite mer att spela för då det gäller att få med sig en god känsla in i stundande kvalspel. Dessutom har man hemmaplan och det gör att man undlåter att bara ställa in skorna på banan.

AIK har klart högst kapacitet av de båda lagen och klarar man av att ladda om (och kanske se det som en möjlighet till lite revansch) bör man också avgå med segern. Publikens förhoppningar om en bra match står och faller med att prestigen lagen emellan ska få spelarna att tända till, men det mesta talar nog för en relativt avslagen tillställning utan riktig nerv.

Mitt tips: 23 - 26

* * *

Lidingö SK - HK Cliff, lördag 15:00 Gångsätrahallen

Lidingö säkrade seriesegern förra helgen och med det följde också en mindre lyckad insats mot Hornskroken. En upprepning av matchen i Boden kommer knappast på tal här och hemma i Gångsätrahallen är man mån om att visa sig från sin bästa sida. Man kan bara hoppas att laget får den publikuppslutning de verkligen förtjänar.

För Cliffs del är det bara seger som gäller om det överhuvudtaget ska kunna bli kvalspel till ettan. Kanske är det så att Cliff har mer att spela för i det avseendet, men det spelar ingen roll. Lidingö är bättre på alla punkter och jag kan inte tänka mig att ö-laget släpper iväg några poäng när man nu har chansen att förbli obesegrade på hemmaplan. Lidingö vinner och ger publiken valuta för entrépengen.

Mitt tips: 31 - 20

* * *

Sundsvall HK - Kiruna HK, lördag 15:00 Skönbergs Sporthall

Det här blir lördagen då Sundsvall ser till att definitivt säkra kontraktet. Kirunas poängutsikter är obefintliga och med höstens möte (knapp Sundsvallseger med 35-31 då) lagen emellan i åtanke är det svårt att se hur Sundsvall ens ska kunna underskatta gästerna. Sundsvall trycker plattan i mattan från första sekund och glider ifrån till en bekväm ledning redan i halvtid. Något avstannande vinner man sedan med betryggande siffror.

Mitt tips: 39 - 22

* * *

Brännans IF - Hornskrokens IF, lördag 16:00 Öbacka SC

Supportermatch på bästa matchtid och allt under 600 åskådare ska tydligen vara en besvikelse. En dag ska vi i Vassunda också ha det så. För övrigt måste jag säga att jag är lite avundsjuk på Hornskroken som år efter år får uppleva detta spektakel.

Matchen då? Brännan är som sagt klara för kval, men fortfarande återstår det att säkra andraplatsen, som jag är helt övertygad om att man vill åt. Inte för att det kanske spelar så stor roll i första kvalrunda, men jag gissar att Brännan gärna undviker Sollentuna i den andra(förutsatt att man tar sig dit).

Suget efter andraplatsen samt ett stärkt självförtroende efter att man övervunnit "spöket" AIK gör att Brännan ger sig in i mötet redo att ta både två och tre blåmärken. Sedan var det något med publikstödet...

Hornskroken å sin sida har sett oförskämt starka ut på slutet och jag kan bara tänka mig hur mycket bodensarna grämer sig över att man inte har funnit stabiliteten sett över 20 omgångar. "Kroken" har kvalitén att störa Brännan, men ska man inta Öbacka krävs det nog en prestation utöver det vanliga.

Vill för övrigt säga att jag tror på en riktigt trevlig och underhållande handbollsmatch mellan två spelskickliga lag. Ur den synvinkeln känns det också helt rätt att den blir årets sponsormatch i Öbacka.

Mitt tips: 33 - 26

* * *

Malmbergets AIF - Sikeå SK, lördag 16:00 Malmbergets Sporthall

Ångest, ångest och åter ångest. Det lag som kan trycka bort de tankarna bäst och gilla läget har stora chanser att få med sig båda poängen. Detta då jag som det ser ut nu anser lagen vara jämbördiga.

Just styrkeförhållandet lagen emellan är annars intressant. Under hösten rådde det ingen tvekan om att Malmberget var det klart starkaste laget av de två, men i takt med att Sikeå har höjt sig (de yngre har växt in i division 2-kostymen på ett bättre sätt och förstärkningar i form av tidigare "hjältar" har spetsat till truppen) och Malmberget har gått in i en djup svacka med självförtroende som främsta bristvara har pendeln svängt och frågan är om det inte är Sikeå (det prekära tabelläget till trots) som går in i matchen med högst huvud. Matchen känns helt oviss, men hemmaplan samt att det någon gång måste vända för Malmberget talar för hemmaseger.

Mitt tips: 29 - 26

* * *

Vassunda IF - Kungsängens SK, lördag 18:30 Alsikehallen

20 omgångar är avverkade och vi får en "finalmatch". Kungsängen har gått som tåget och jag måste säga att det man presterade mot Brännan i lördags långa stunder var riktigt bra. När man tittar på Kungsängens resultatrad bör man emellertid ha i åtanke att många av matcherna har varit i Ekhammarhallen. Där är KSK starka, men nu gäller det att visa att man kan spela bra även utanför sin öststatshall. Kungsängen har säkerligen fina minnesbilder från kvalmatcherna förra våren, men jag vill redan nu passa på att påminna våra motståndare om att vi vann den första matchen i Alsikehallen med 37-27. Vi vet att vi är bra i Alsikehallen och framburna av en förhoppningsvis mycket stor, högljudd och enögd publik ska Kungsängen vara riktigt bra för att besegra oss. Vi älskar läget och trycker dit norrortarna.

Mitt tips: 33 - 29

7 kommentarer:

  1. David Joelsson VIF7 mars 2012 kl. 18:44

    Jakobsberg-AIK 23-32
    Lidingö-HK Cliff 33-20
    Sundsvall-Kiruna 34-21
    Brännan-Hornskroken 31-26
    Malmberget-Sikeå 31-27
    Vassunda IF-Kungsängen SK 31-24

    SvaraRadera
  2. Jakobsberg-AIK 23-27
    Lidingö-Cliff 27-20
    Sundsvall-Kiruna 33-21
    Brännan-Kroken 30-27
    Malmberget-Sikeå 24-27
    Vassunda-Kungsängen 27-29

    SvaraRadera
  3. Jakobsberg-AIK 25-23
    Lidingö-Cliff 29-21
    Sundsvall-Kiruna 32-24
    Brännan-Kroken 27-26
    Malmberget-Sikeå 19-26
    Vassunda-Kungsängen 25-25

    Grattis Lidingö!

    //
    Roger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roger, hur går det med filmen från matchen? :)

      Radera
    2. dåligt dåligt!! Jag kan skicka ner en en skiva till dig/er alt kolla om nån annan kan lägga upp den på youtube!

      Radera
  4. Lö 2012-03-10
    13:45 Jakobsbergs GoIF - AIK 19 - 25
    15:00 Lidingö SK - HK Cliff 26-17
    15:00 Sundsvall HK - Kiruna HK 35-23
    16:00 Malmbergets AIF - Sikeå SK 26-27
    16:00 Brännans IF - Hornskrokens IF 28-29
    18:30 Vassunda IF - Kungsängens SK 31-29

    SvaraRadera