söndag 4 mars 2012

Brännan klara för kval

Brännan betvingade skräckmotståndaren AIK i Råsta Park och har nu definitivt säkrat en kvalplats till division 1. Matchen som slutade för bara några minuter sedan blev precis så spännande som man kunde förvänta sig och segern var inte klar förrän med ynka 15 sekunder kvar på matchuret. Gårdagens store man Marcus Claesson fick äran att fasställa slutresultatet 22-24 i matchen sista sekund.

Segern innebär alltså att kvalplatsen är säkrad och nästa helg har man också chans att även i teorin säkra andraplatsen (även om den de facto är klar redan nu). Vi säger grattis till Brännan och önskar härnösandsgrabbarna lycka till i det stundande kvalet.

Resultatet innebär också att vi får en drömuppgörelse mellan Vassunda och Kungsängen i Alsikehallen nästa lördag. Mer om det framöver.

9 kommentarer:

  1. Kroken - Lidingö 23-21

    SvaraRadera
  2. Angående AIK - Brännan så var 6-5 spelat avgörande. Brännan vann men AIK kryssade som bäst.

    På slutet så börjar brännans målvakt att rädda kantskotten samtidigt som vinnarskallen Claesson snor en boll och sätter dit 23-22.

    SvaraRadera
  3. Gratulerar Brännan till kvalplatsen (den är ni värda), men om ni ska gå upp måste ni lyfta er flera nivåer.

    Jämför man truppen ni hade med er idag mot den vi kunde ställa på banan så tror jag att alla spelare och ledare i denna serie skulle tippa på att ni skulle vinna med 20bollar.

    Passar på att kasta ut en varning för ett starkt AIK säsongen 2012/2013.

    / Björn Bodén, AIK handboll

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig om att Brännan måste höja sig sett till hur de har spelat den här helgen, men å andra sidan är botten i norrettan inte vad den en gång har varit och jag är övertygad om att samtliga lag på nedre halvan av division 1 norra skulle få det jobbigt i Öbacka.

      Dock är det ju så att man måste vinna åtminstone en match i Stockholm (troligtvis mot Tyrold) och det är väl det som gör att jag är lite tveksam till om Brännan lyckas kvala sig upp.

      Jag hoppas verkligen att Brännan tar sig upp. Det är bra för norrlandshandbollen och klubbar som är genomseriösa tycker jag man kan unna en uppflyttning. Sett till tänk, seriositet och föreningsstruktur (inbillar jag mig i alla fall) ligger Brännan långt före många lag i de nationellt administrerade serierna och då är det ju synd om de själva inte ska vara en del av dessa.

      Radera
    2. Hur är det med Tyrold? Har för mig att de inte ska kvala för att ingå i samarbetsavtal med Tyresö. Det innebär att Brännan "bara" behöver slå Gauthiod (eller swithiod för den som vill) eller Mantorp för att gå upp i ettan

      Radera
    3. Vi har sökt svaret på den frågan och så vitt jag har förstått det hela finns det en rad omständigheter som kan påverka vilket lag som ges företräde när division 1 norra blir ett lag fattigare.

      Skulle jag själva få gissa blir det väl så att laget med bäst poängkvot (ihopskrapade poäng dividerat med antal spelade matcher) i den norra eller östra division 2-serien och som dessutom tar sig vidare från den inledande kvalrundan som får platsen. Det skulle i sådana fall ligga väl i linje med hur man gjorde när Karlskrona (?) drog sig ur allsvenskan och man behövde fylla på med ytterligare ett lag underifrån.

      Som sagt det var bara min tanke kring det hela, men förhoppningsvis kan vi återkomma med definitiva besked när hårdbevakningen av kvalet börjar.

      Radera
  4. Är ganska säker på att lag elva i ettan får kvala istället för tyrold om de skulle tacka nej. Nu kanske Tyresö får kvala uppåt och då kommer väl tyrold också försöka kvala!

    SvaraRadera
  5. Tobbe. Såsom du tror är exakt det som står i tävlingshandboken. (kap 3.1) alltså bör det med all rimlig logik vara så som du skriver. Kan alltså bli en livlina för Täby/Strömnäs snarare än en gratisplats för t ex er. Men OM de spelar kval och vinner, men ändå drar sig ur kommer nog poängkvoten bland play-off lagen att användas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm fick inte Sollentuna inte platsen idol för att laget det mötte tackade nej och inte för att det hade bäst kvot? Är inte säker men en känsla jag har.. Hur som helst förtjänar man inte att gå upp om man inte vinner så det ska vi se till att göra!

      Radera