lördag 31 mars 2012

Säsongen över

Vi lyckades inte förlänga säsongen in i april månad, utan division 1-drömmen stannade vid just en dröm -- åtminstone för den här gången. Annat var kanske inte heller att vänta efter debaclet i onsdags, men hoppet är som bekant det sista som lämnar människan och vissa förhoppningar om en riktigt episk vändning fanns faktiskt. Idag gör vi en betydligt bättre insats än tidigare i veckan och med facit i hand känns det lite bittert att vi inte fick med oss ett bättre resultat från hemmamötet.

Vi inledde annars i ungefär samma stil som i onsdags och släppte snabbt upp söderortarna i en femmålsledning eller någonting liknande. Efter vissa korrigeringar defensivt hittade vi emellertid tillbaka till någon form av trygghet och kunde spela jämnt med Gauthiod halvleken ut. 15-10 till hemmalaget och med ett totalt underläge med 14 bollar var det naturligtvis tufft, men fast beslutna om att avsluta säsongen snyggt vänder vi snabbt till en bolls ledning och vid ställningen 21-20 i vår favör har vi ett två mot ett läge i kontring som vi slarvar bort. Sådant som händer när man minst önskar det och vips så var hemmalaget uppe i en tremålsledning. Små marginaler igen alltså. Resterande del av halvleken blev av ren akademisk art, men vi hann i alla fall med att bjuda den med stockholmsmått mätt stora publiken på några godbitar. Bland annat vad som kanske var årets kontringsmål, där bloggkollega Gladh, Simon Ström och jag själv (förlåt, glömde Simons stenhårda utkast) på närmast sovjetiskt manér klapp-klapp-spelade oss igenom det hemlöpande Gauthiod-försvaret. Som ni märker får man vara glad för det lilla.

Gauthiod var måhända inte riktigt lika mycket på tårna som i onsdags, men det ska inte förringa vår insats. Trots ett på förhand närmast hopplöst underläge sliter vi i 60 minuter med bibehållet humör och hade det inte varit för en storspelande Mikael Bergström i hemmamålet hade vi nog kunnat göra riktig match av det hela. I andra halvlek var han visserligen mer mäsnklig och vi kunde trots allt trycka in 18 bollar i kassen, men i första halvlek tog han allt och lite till. Vid sidan av Aris, som nog gjorde sin bästa insats för säsongen, hade han övertag på alla oss andra. Kan han bibehålla den nivån kvalet ut får Sollentuna någonting att bita i. Dock lär det fantastiska målvaktsspelet inte komma som någon överraskning för "Rödvargarna", då lagets tränare Janne Waltin var på plats i Västertorpshallen idag. För övrigt går ju inte Sollentunas målvakter av för hackor de heller. Vilken match i matchen det kan bli mellan Erik Mattelin och nämnde Bergström.

Nåväl, vi själva var naturligtvis tvungna att agera från start i dagens match och ingen kan säga att vi inte gjorde ett tappert försök. Trippelpunkt beordrades från start och även om utfallet kan diskuteras gjorde vi i alla fall ett ärligt försök. När vi sedermera flyttade ned i 6-0 igen gick det också betydligt bättre än i hemmamötet. Offensivt hade vi enorma problem i första halvlek och i regel tvingades vi till mindre bra avslutningslägen. Den tendensen försvann glädjande nog till stor del i andra halvlek och anförda av Robert Högberg, vars andra halvlek var magnifik, lyckades vi alltså passera Bergström med bollen 18 gånger i andra halvlek. Fyra sådana halvlekar istället för en och vi hade varit kvar i kvalet. Nu blev det inte så, utan vi får nöja oss med att vi vann säsongens sista halvlek med två bollar.

Summa summarum. Vi räckte inte till när det skulle till att avgöras, men sett till förutsättningarna har vi genomfört säsongen på ett beundransvärt sätt. Det är lätt att älta och det blir naturligtvis många "om" som passerar genom huvudet en dag som denna, men vi avslutade i alla fall snyggt. Det hade varit mycket värre att gå på uppehåll med onsdagens insats som den sista för säsongen. Det slipper vi när vi nu riktar in oss på kommande säsong.

Slutresultat: 31 - 28 (15 - 10)

Målskyttar:

IF Gauthiod: Pelle Danielsson 9 (2), Staffan Sundström 7, Henrik Persson 6, Hannes Vestberg 4, Peter Lövgren 3, Oliver Löfgren 1 och Erik Lönnemar 1.

Vassunda IF: Aristedes Sanchez 9, Robert Högberg 7, Gabriel Sjöberg 3 (1), Simon Ström 3, Magnus Gladh 2, David Mihajlovic 2, Andreas Ericson 1 och Andreas Gladh 1.

Utvisningar:

IF Gauthiod: 2 x 2 min

Vassunda IF: 3 x 2 min

* * *

Måste säga att Västertorpshallen var en riktigt upplyftande historia i jämförelse med vad man med fog hade kunnat förvänta sig. Det var inte lika mörkt och instängt som i urtypen för en öststatshall och -- håll i er nu -- golvet sviktade. Att det sedan var ungefär 3 decimeter från sidlinjen till den stenhårda väggen får man kanske ha överseende med. Det är ju inte roligt om det inte finns förbättringspotential.

* * *

Jag tror verkligen att Gauthiod har alla chanser i världen att besegra Sollentuna.

* * *

På tal om Sollentuna, så är det dags för dem att byta namn och sluta upp med de där hockeyfasonerna. Redwolfs?

* * *

Alldeles bortsett från stavningen...

* * *

Imorgon börjar det högintressanta kvalet till division 2. Enköping tar emot Sikeå och Norrfjärden tar emot Jakobsberg på bortaplan i Öjebyns sporthall. Hemmahallen håller bokstavligt talat inte måttet. Allt om kvalet hittar ni naturligtvis här på bloggen.

1 kommentar:

  1. Heder åt vassunda som körde hela matchen för vinst! //Swittefan

    SvaraRadera