fredag 16 mars 2012

Gladhs All-star team division 2 norras 2011-2012

Febersjuk och halvt döende kommer jag inte orka mig på lika vackra motiveringar som den självutnämnda ordbajsarkonungen Gabriel Sjöberg gjorde. Men ett personligt all-starlag ska även jag utnämna.


***


Det är väldigt många som har haft åsikter i denna ytterst prestigefulla utnämning, så jag ger er här chansen att utse era egna all-star team. Alla som skriver in sitt all-star team i detta kommentatorsfält under dagen kommer få sina all-star team publicerade i ett riktigt blogginlägg. Men det görs på en premiss: Jag vill ha namn och klubbtillhörighet på de som skriver kommentaren. Anonyma går därför i det här fallet bort.


***


Gladhs All-Star Team ser ut som följer:


Målvakt / Vänstersex

Simon Bergström / Gabriel Sjöberg, Vassunda IF

Motivering

Jag skulle vilja påstå att det inte går att ta ut den ena för att utelämna den andra. Därför lägger jag dessa två herrar under samma rad. Med Simons 60% i räddningsprocent blir kontringschanserna många. Något som Simon kan utnyttja på bästa sätt i och med sin quarterbackpassningar. I Brännaläger kan det möjligtvis se väldigt konstigt ut att utse Simon då han tyvärr gjorde en plattmatch i Öbacka. Det var kanske Simons enda match i år där man kan önska mer. Sjöberg å andra sidan är en kontringsspecialist ända ut i fingerspetsarna. Med en monstruös kondition är det omöjligt att göra karln trött. Att han även har ett avslutsregister utöver det vanliga gör knappast saken sämre.



* * *



Mittsex

Dan Keto, AIK Handboll

Motivering

Dan är framförallt den stora försvarsgeneralen i AIK där han tillsammans med den eviga kommentatörer -- här på bloggen -- Björn Bodén håller i trådarna i AIKs försvarsspel. Dan har inte bara visat sin styrka i anfallsspelet inne på linjen, utan kan även kliva upp på niometer och lossa bössan. I den första matchen mot oss gjorde Dan två mål när han gick upp och sköt direkt efter en linjeväxel. Detta skott håller riktigt hög klass. Hans erfarenheter ifrån spel högre upp i nivåerna syns på planen.


* * * 


Högersex

Jonathan Tjernberg, Brännans IF

Motivering

Efter ett djupt samtal med Jontes mamma uppe i Robertsfors fick vi ändra på stavningen ifrån Tjärnberg till Tjernberg. Det är tydligen väldigt invecklat det här, då det stavas olika i pass och hur man själva vill stava det (vill bara få ut det här någonstans).

Nåja, TjErnbergrs styrka är otvivelaktigt den enorma spänst han besitter. Och precis så som Sjöberg beskrev det saknar han möjligtvis en del i avslutningstekniken. Trots detta kompenceras detta utav upphoppet. Snabb spelare som kan kontra i större delar av en match.


* * *


Vänsternio

Marcus Claesson, Brännans IF

Motivering

Såsåm jag redan under nomineringarna skrev kan man räkna in Brännans säsong i två delar. En före och en efter Claessons comeback. Ifrån att ha varit ett bra lag utan spelare som riktigt sticker ut, så fick man in en spelare som inte bara faller in i kollektivet- utan även har en enorm spetskvalitet. Marcus har en brutal förmåga att få in bolljäveln i mål. Det är sällan snyggt, men otroligt effektivt. Marcus har även visat sig vara en hejare, där han i övergångsspelet hamnar inne på linjen.


* * *

Mittnio

Rikard Petersson, Lidingö SK

Motivering

I mitt tycke den absolut mest givna spelaren i ett all-star lag. Att han hamnade på tredjeplats i omröstningen visar väl egentligen att vår stora läsarskara knappast är ute på ön. Rikard har ett enormt spelsinne och är den som håller i samtliga trådar i Lidingö. Han är den stora pådrivaren i anfallsspelet och han är även hjärnan i Lidingös 3-2-1 försvar. Med sina exakta passningar sätter han sina smått galna ytternior i lägen de älskar- utsida två. Lidingö hade i min mening knappast varit ett lag för topp-tre utan Rikard Petersson.


* * *


Högernio

Emil Westerlind, Brännans IF

Motivering

Utan den hemska handskada Emil ådrog sig under säsongen hade antagligen Emil placerat sig topp-tio i skytteligan i den här divisionen. Och detta utan att egentligen ha sina stora styrkor i just skottet. Emil är den smarta spelaren i Brännan. Han har riktigt bra inspel till linjespelarna som bara behöver stå med händerna i vädret för att få riktigt bra chanser. I försvarsspelet är han även där en viktig kugge. Står rätt och syns kanske inte så mycket. Men det ska väl knappast en försvarsspelare göra?


9 kommentarer:

  1. Mv: Simon Bergström

    V6: Gabriel Sjöberg
    M6: Mattias Söder
    H6: Jonathan Tjernberg

    V9: Simon Jonasson
    M9: Rikard Petersson
    H9: Tomas Hagman

    Bara för att vara originell...
    Ska det vara motiveringar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Behövs inte, men det skadar knappast.

      Radera
  2. Mv: Boqvist, Lidingö

    V6: Sjöberg, VIF
    M6: Keto, AIK
    H6: Tjernberg, Brännan

    V9: Igge, KSK
    M9: Petersson, Lidingö
    H9: Westerlind, Brännan (hade hagman lirat kvar hade han varit given)


    Henrik Petersson
    AIK

    SvaraRadera
  3. Du har ju inte lagt ut vem som du tycker kom på V6?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå. Sitter ihop med målvakt. Detta då den ene inte varit med utan den andre.

      Radera
    2. Gross sugen på div 1 ??

      Radera
    3. Alltid sugen på nya saker, ni får höra av er!

      Radera
    4. Kul att Silly season redan är igång... Utgår från att Dövinkel kommer rapportera fullt ut vad som händer runt divisio 2 lagen!!

      Radera
    5. Givetvis kommer vi att rapportera det vi får höra. Dock blir det lite knivigare än att bevaka premier leagues silly season.

      Radera