söndag 11 mars 2012

Sjöberg summerar (div. 2N omg. 21)

De riktigt stora frågorna fick inte några svar igår, men några frågetecken har faktiskt rätats ut. Nästa omgång -- den sista -- blir hur som helst något utöver det vanliga och den här summeringen blir därför lika mycket en inblick i nästa helg.

Jakobsbergs GoIF - AIK Handboll, lördag 13:45 Viksjö Sporthall

Slutresultat: 26 - 25

Mitt tips: 23 - 26

Gladhs tips: 24 - 28

Jakobsberg inledde omgången med en liten skräll. Dock tror jag inte att man ska dra alltför stora växlar på det här resultatet. AIK kom till start utan ett par nyckelspelare och med tankarna på nästa säsong är det lätt att förstå att prestationen inte blev hundraprocentig. Likväl är segern viktig för Jakobsberg som nu får ytterligare självförtroende inför kvalet. Tre raka segrar har järfällalaget nu och känslan är att bara underskattning (av den kommande kvalmotståndaren) kan hindra "Jakan" från förnyat kontrakt. Vilket lag man får möta avgörs för övrigt i en direktavgörande match mellan Norrfjärden och Umeå nästa lördag. Just nu är det fördel Umeå, men Norrfjärden har hemmaplan och vid seger passerar man bortalaget tack vare bättre målskillnad. Den som har lagt spelschemat har onekligen regisserat detta väl. Vilken lördag det kan bli!

* * *

Sundsvall HK - Kiruna HK, lördag 15:00 Skönbergs Sporthall

Slutresultat: 30 - 25

Mitt tips: 39 - 22

Gladhs tips: 34 - 21

Sundsvall har nu definitivt säkrat kontraktet, men det satt hårt inne. Faktum var att Kiruna vid ett par tillfällen hade en tvåmålsledning i andra halvlek. Sundsvall red dock ut stormen och kan nu fundera på hur man ska kunna klättra ytterligare några pinhål i tabellen nästa säsong. Viktig i hemmalaget var Jon Melin (10 mål), som har vaknat till ordentligt på sistone och tagit sig in på topp 20-listan över bästa målskyttar i serien.

Sundsvall kan vid seger i sista omgången (och ett par andra resultat som går västernorrlänningarnas väg) klättra ytterligare två placeringar. Det är av närmast akademisk betydelse. Av större betydelse är då att man har all möjlighet i världen att påverka utgången i bottenstriden. Sundsvall möter Sikeå och blir det vinst borta i Robertsfors skickar man ned Sikeå i division 3. Jag kan tänka mig att Malmberget har vissa uppmaningar till Sundsvall om att inte ställa in skorna.

* * *

Lidingö SK - HK Cliff, lördag 15:00 Gångsätrahallen

Slutresultat: 20 - 28

Mitt tips: 31 - 20

Gladhs tips: 24 - 14

Omgångens knall, men sett till att Lidingö tydligen inte var beredda att ta jobbet var det kanske inte så överraskande. Motivation slår klass, större än så är inte skillnaderna mellan lagen i den här serien. Det som förvånar mig är att Lidingö lägger sig platt på hemmaplan. Mycket märkligt, och kanske konstigast av allt är att Cliff kom upp i 28 gjorda mål. Det är siffror man bara har åstadkommit mot Kiruna och Sikeå.

Resultatet innebär att tidigare uträknade Cliff faktiskt har chansen att nå en kvalplats. Dock krävs det förutom seger i Alsikehallen att Kungsängen tappar poäng hemma mot Jakobsberg. Större under har skett, men av de tre lagen som slåss om tredjeplatsen har Cliff det tuffaste utgångsläget.

Lidingös hemmasvit med nio raka segrar fick ett abrupt slut, men redan nästa helg ges en chans till upprättelse. Då gästar AIK och med tanke på dessa båda lags inställning det senaste har jag en känsla av att det kan bli ganska avslaget. Eller?

* * *

Brännans IF - Hornskrokens IF, lördag 16:00 Öbacka SC

Slutresultat: 29 - 24

Mitt tips: 33 - 26

Gladhs tips: 28 - 28

Brännans breda trupp skördade återigen stora framgångar mot ett för dagen brandskattat Hornskroken. Därmed säkrade Brännan andraplatsen i serien och den avslutande bortamatchen mot Kiruna innebär då ett utmärkt tillfälle för Jansson och Sandin att lufta spelare, som under säsongen har fått begränsat med speltid.

Hornskroken får ladda om inför sista omgången då de likt Sundsvall har alla chanser i världen att påverka vilket lag de helst vill ha kvar i division 2 nästa säsong.

* * *

Malmbergets AIF - Sikeå SK, lördag 16:00 Malmbergets Sporthall

Slutresultat: 22 - 25

Mitt tips: 29 - 26

Gladhs tips: 25 - 27

Ödesmatchen slutade med bortavinst för ett slagkraftigt Sikeå, som tog sista chansen att hålla sig kvar i division 2. Likväl är ingenting klart än, utan Sikeå måste besegra Sundsvall samtidigt som Hornskroken besegrar Malmberget (beroende på segermarginalen kan det räcka med att ta en poäng mer än Malmberget i den avslutande omgången). Mot ett Sundsvall utan någonting att spela för är detta ingen omöjlighet och det sätter Malmberget i en knivig sits. Tankarna verkar inte vara vidare värst positiva hos de gröna och det måste ändras under veckan om man ska ha någon chans i Boden. Malmberget vann ju faktiskt mot Hornskroken i det förra mötet lagen emellan så chansen finns. Det blir hur som helst en riktigt rafflande avslutning på bottenstriden.

* * *

Vassunda IF - Kungsängens SK, lördag 16:00 Alsikehallen

Slutresultat: 29 - 29

Mitt tips: 33 - 29

Gladhs tips: 37 - 27

Från ett rafflande serieavslut till ett annat. Arrangemanget fungerade i det mesta prickfritt och matchen infriade alla förväntningar när det gällde inramning och spänning. Det oavgjorda resultatet innebär att striden om tredjeplatsen lever en vecka till. Nu med den skillnaden att även HK Cliff vill ha ett finger med i spelet.

Kungsängen avslutar hemma mot Jakobsberg och vid seger där är man i kvalet under förutsättning att Cliff vinner i Alsikehallen. Vi har således det bästa utgångsläget, då poäng i den avslutande matchen ger oss kvalplatsen. Dock kan vi räkna med ett heltaggat Cliff -- som vid seger och jakobsbergspoäng i Ekhammarhallen tar platsen -- och det kommer garanterat krävas en toppinsats från vår sida nästa lördag. Ovisst var ordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar