lördag 17 mars 2012

U-laget bäst när det gällde

Det har blivit dags att lägga dagens handbollshändelser till handlingarna och vi gör det i kronolgisk ordning.

Inför en med division 4-mått mätt stor publik tog u-laget emot HK 71 B i en direktavgörande match om den -- åtminstone från vår sida -- så hett eftertraktade andraplatsen. Dock överraskades nog flera med mig när USIF:s a-pojkar inte skrevs in i matchprotokoll. Förklaringen stod att finna i att dessa killar var iväg och spelade match i Rimbo. Istället var det en något äldre, men tapper skara spelare som entrade Alsikehallens blå golv. Dessa inledde också mycket inspirerande och trots betydligt högre fart under dojorna förmådde inte u-laget att rycka ifrån i målprotokollet. I en första halvlek präglad av många extremt korta anfall lyckades u-laget till sist skapa en liten lucka nedåt och i halvtid kunde en smånöjd hemmapublik konstatera en hemmaledning med 21-16.

Så långt hade det också varit en match som många andra, men andra halvlek ville annat. Första 10 minuterna av andra akten var väl egentligen helt i sin ordning, men ett rött kort på en bortaspelare förändrade det mesta. HK 71 hade nämligen -- sedan ett tidigare rött kort -- ingen avbytare och med ytterligare en förmåga på läktaren tvingades man spela med fem utespelare sista 17 minuterna. Hur det gick? Tja, innan det röda kortet stod det 29-22 till Vassundas fördel och slutresultatet skrevs till 46-29. I en inte alltför tuff tillställning lyckades HK 71 med konsstycket att få alla spelare utom en noterade i utvisningskolumnen. Toltalt blev det 24 minuter på botbänken för bortalaget och märkligast av allt var kanske att de både spelarna som förvisades upp på läktaren lyckades få fyra utvisningar.

Från utvisningar till någonting helt annat, nämligen spelarkritik. Eric Engström fortsätter ösa in mål (21 stycken den här gången) och man kan bara hoppas att han får ordning på handleden och kommer till spel i högre divisioner framöver. Till dess gör han hyfsat bra ifrån sig i division 4. Självklart sticker Erics målfyrverkeri ut, men laget i sin helhet ska prisas. En riktigt fin kollektiv insats med i övrigt mycket bra spridning i målprotokollet. Extra plus utgår till vikskottarnas vikskottare Lars Stålberg, som bjuder publiken på nio mål från fyra olika positioner och till det levererar några mästerliga inspel till Emil Persson på linjen (för övrigt var även han mycket bra i dagens match). Att Lars sedan är en skicklig försvarsspelare gör inte saken sämre. Också vänsterkantens Jonatan Trense förjänar beröm. Härlig kyla i avslutningslägen resulterade i fem mål för hans del. Sist men inte minst får vi inte glömma Johnny Åberg, som gör sin bästa insats för säsongen och stundtals är omutlig i målet. I andra halvlek växte han ut till ett riktigt spöke för motståndarna.

Dagens match var också den sista för den här säsongen för u-laget och förhoppningsvis blir det inget mer division 4-spel på ett bra tag framöver. Efter Ludvikas seger mot HK 71 idag (i division 3) står det nämligen klart att Upsala IF och Fjärdhundra SK får börja om i division 4 nästa säsong och det borde med all logik innebära att även u-laget får ta klivet upp i division 3. Nu håller vi tummarna för att det verkligen blir så.

Slutresultat: 46 - 29 (21 - 16)

Målskyttar:

Vassunda HK: Eric Engström 21 (1), Lars Stålberg 9, Jonatan Trense 5, Robert Söder 4, Emil Persson 3, Ludvig Andersson 2 och David Joelsson 2.

HK 71 B: Andreas Wikensjö 8, Jonas Norrblom 7 (2), Fredrik Appelkvist 4, Tomas Persson 4 (1), Björn Kardell 3, Erdinc Doganay 2 och Fredrik Sandqvist 1.

Utvisningar:

Vassunda HK: 6 x 2 min (varav ett direktrött kort)

HK 71 B: 12 x 2 min (varav två direktröda kort)

Resultat division 4 östsvenska östra omg. 22:

Sala HF - HK Ceres 13 - 32
Avesta Brovallen HF - Films SK 25 - 34
Vassunda HK - HK 71 B 46 - 29
Enköpings HF B - Upplands Tuna IK 34 - 22

8 kommentarer:

  1. David Joelsson VIF18 mars 2012 kl. 00:32

    Rättelse : David Joelsson 3 mål

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det trodde jag också, men protokollet säger två och det följer jag slaviskt. ;)

      Radera
  2. David Joelsson VIF18 mars 2012 kl. 09:07

    Vilka människor man arbetar med ! ;)

    SvaraRadera
  3. Samir tar i med hårdhandskarna! Synd att han ska vara så dålig sista matchen när han varit rätt bra tidigare under säsongen

    SvaraRadera
  4. David Joelsson VIF18 mars 2012 kl. 21:12

    Och man kan ju säga att han gick vissa spelare (främst i bortalaget) på nerverna :P

    SvaraRadera
  5. Var ett jävla gnäll. Samir var bra i båda matcherna igår. Var inte heller han som drog fram det röda i a-lagets match.

    SvaraRadera
  6. Även om vi i HK förtjänade många minuter på bänken så kan nog alla hålla med om att vissa av dem var tveksamma alternativt att de vinröda skulle fått några till. Vill ändå passa på att tacka för en kul match, humöret mellan spelarna var gott trots HK's mer och mer trötta fötter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som alltid kan många utvisningssituationer diskuteras i det oändliga och med den mänskliga faktorn riskerar det att slå lite snett. Den här gången påverkade de eventuella felaktigheterna emellrtid inte utgången av matchen (resultatet möjligtvis, men vi hade greppet ändå) och Erdinc röda kort var nog inte mycket att diskutera. I själva verket ska han nog vara glad att han slapp undan ytterligare påfäljder med tanke på att han skrek så att taket höll på att lyfta. ;)

      Vi som satt på läktaren håller också med om att det var en riktigt trevlig match.

      Radera