fredag 2 mars 2012

Sjöberg tippar (div. 4ÖÖ omg. 20)

Sista tipset ut den här veckan blir det för vår kära herrfyra. Förra omgångens resultatrad var allt annat än munter läsning för oss vassundaiter, men den här veckan siktar vi på att snabbt studsa tillbaka. Seriesegern kan vi glömma nu, men vi har en andraplats att försvara och det ska vi också göra.

Vassunda HK - Strands IF, lördag 15:00 Alsikehallen

Efter förra veckans förlust mot Avesta Brovallen HF väntar långväga besök i form av hudiksvallslaget Strand. Höstens möte lagen emellan slutade med uddamålsseger (26-25) för vår del och den här gången blir det knappast lättare. Till följd av reglerna om låsta trupper framemot slutomgångarna finns det ingen möjlighet att flytta spelare mellan seniorlagen och u-lagets matchtrupp blir därmed tunnare än tidigare.

Strands IF är otvivelaktigen ett av seriens bästa lag och sett till spelarmaterialet har man underpresterat den här säsongen. Laget hade säkerligen som målsättning att direkt ta sig tillbaka till division 3 (som man åkte ur föregående säsong), men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Topplagen i fyran har varit kolossalt bra i år (för att vara i division 4 bör väl kanske tilläggas) och då har Strand helt enkelt inte räckt till.

Likväl är det ingen tvekan om att det är ett bra och spelande lag som gästar Alsikehallen på lördag och det kommer att krävas en gemomgående bra prestation för att besegra hälsingelaget. U-laget vinner en jämn match och är fortsatt utan poängtapp i årets herrfyra.

Mitt tips: 27 - 25

* * *

Enköpings HF B - HK 71 B, lördag 16:30 Bergvretens Sporthall

Svårtippat möte där Enköping nog har en viss skrällchans nu när HK 71 till följd av ovan nämnda regler inte har samma möjligheter att hämta in förstärkning från a-laget. Dock är HK 71 ett bättre lag och risken är att det unga enköpingslaget väger lite för lätt. Matchen blir i huvudsak jämn, men några, som alltid, oförklarliga mål från Fredrik "Äpplet" Appelkvist räddar båda poängen åt uppsalalaget, som därmed även fortsättningsvis har andraplatsen inom räckhåll.

Mitt tips: 27 - 32

* * *

Sala HF - Lagunda Allmänna IK, lördag 17:00 Sala Idrottshall

En från omgång 13 framflyttad match och frågan alla (nåja) ställer sig är om LAIK sin vana trogen ska försöka kringgå ytterligare en lördagsmatch. Blir matchen spelad är det ingen tvekan om att poängen stannar i Silverstaden. Sala är bättre på alla plan och när man numera även har lagt sig an en småtrevlig handboll är framtidsutsikterna godare än på mycket länge. Sala HF kämpar på i skuggan av käppfäktningen och efter lördagen gör man det två poäng rikare.

Mitt tips: 30 - 16

* * *

Sala HF - Films SK, söndag 16:00 Sala Idrottshall

Svårtippat så det förslår. Film är aningen vassare, men utanför sin egen hemmahall är man ett mycket beskedligare motstånd och stärkta av lördagens insats kan nog Sala hota Film ordentligt. Frågan är dock om man klarar av det i 60 minuter. Jag tvivlar på det och tippar därför bortaseger.

Mitt tips: 25 - 29

* * *

Lagunda Allmänna IK - Upplands Tuna IK, söndag 16:00 Örsundsbro Sporthall

Även LAIK spelar alltså två matcher den här helgen och är det några matcher man ska ha en chans i är det dels mot Bålsta, dels mot UTIK. Den här matchen blir knappast någon fröjd för handbollsögat, så vi får väl hoppas att den vanligtvis mycket lätträknade publiken i Örsundsbro åtminstone får se en jämn tillställning. Bortalaget borde vara lite starkare och får därför bära favoritskapet.

Mitt tips: 22 - 28

2 kommentarer:

  1. Synd att vi inte fick ihop ett slagkraftigare lag och en riktigt målvakt då hade Enköping åkt på pumpen

    SvaraRadera
    Svar
    1. ps. Jag kallas Froppe nu och inte "Äpplet" :)

      Radera