fredag 30 mars 2012

Inför Gauthiod - Vassunda

Halvtid i kvalet och vi kan väl säga att utgångsläget inte är av det fördelaktigare slaget för vår del. Nio bollar ska hämtas upp och det på bortaplan. De flesta hade nog sett det som en helt omöjlig uppgift, men i motsats till vad vissa uppenbarligen tror kan jag lova att vi inte kommer att ge oss i första taget.

Onsdagens debacle till trots var stämningen god på gårdagens lättare träning och vi är fulla av tillförsikt inför morgondagens match. Vi kommer att ge oss själva chansen och oavsett varthän det barkar imorgon ska vi stå för en helgjuten prestation i 60 minuter. Blir matchen imorgon säsongens sista ska vi åtminstone avsluta snyggt. Vi har efter förutsättningarna presterat över förväntningarna den här säsongen och då ska vi också se till att vi kan gå rakryggade av planen efter den sista matchen. Den behöver emellertid inte bli imorgon.

Man hamnar ganska snabbt i ett argumentativt underläge om man påstår att vi ska vända underläge med nio bollar till seger. I synnerhet när vi åker till betongen i Västertorp för match på vad som förmodligen är en stenhård, osviktande och knäförstörande plan. Det sista kan vara fördomar, men genom åren har man upplevt såväl klinkersgolv som ribbstolar på planen när man spelar i Stockholm, så jag tippar på att så är fallet. Hur som helst är det inte mycket som talar för oss, men det är å andra sidan just det som talar till vår fördel. Ingen förväntar sig annat än att Gauthiod defilerar sig vidare tiill nästa runda och får jag gissa har nog både ledare och spelare i hemmalaget tankarna på matcherna mot Sollentuna. Får vi det lillfingret gäller det att vi tar hela handen. Handboll är sporten vi spelar och får vi en femmålsledning direkt kan det vända oerhört snabbt.

Förra matchen var -- oavsett om det berodde på att motståndarna gjorde oss dåliga eller inte -- vår sämsta insats på länge och det är väldigt lovande i mina ögon. Försvarsspelet, som brukar vara vår styrka, var som bortblåst och framåt flyttade vi oss ungefär lika snabbt och ofta som ett gäng schackpjäser. Kan vi råda bot på detta och ta med oss de lovande tendenserna från andra halvlek senast är jag övertygad om att vi har alla chanser i världen att vända detta. Nu gäller det bara att plocka fram det.

Vi sa redan i onsdags att vi skulle se kvalet som en bonus och gå ut på planen med inställningen att ha roligt. Det gick sådär. Nu är det inte mycket att fundera på. Även om man inte vill tänka så finns det en risk (tolka nu inte det här som att vi har gett upp, tack) att morgondagens match blir säsongens sista och då skulle det vara riktigt tråkigt om vi inte går därifrån med känslan att vi gjort vårt yttersta och fösökt ha roligt. Nästa tävlingsmatch kan gå av stapeln först i september, glöm inte det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar