söndag 4 mars 2012

Sjöberg summerar (div. 2N omg. 20)

Ännu en helg lider mot sitt slut och handbollsmässigt levde den mer än väl upp till de på förhand uppställda förväntningarna. Nog för att man hade kunnat önska att Brännan åtminstone hade fixat en poäng mot Kungsängen, men gjort är gjort och nu får vi istället se fram emot säsongens match i Alsikehallen.

Matchen med stort M blir det garanterat, men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Omgångarna ska summeras och den här gången lägger vi omgång 20 till handlingarna.

Sikeå SK - Lidingö SK, lördag 14:00 Jenningshallen

Slutresultat: 17 - 24

Mitt tips: 17 - 31

Gladhs tips: 18 - 28

Tack vare ett bra målvaktsspel från Peter Hansson var Sikeå med bra första kvarten, men ett olyckligt rött kort på kämpen Henrik Skoglund blev början på raset för hemmalagets del. Andra halvan av första akten fördes helt och hållet av Lidingö som kunde gå ifrån till 15-10 i paus. Andra halvlek blev en transportsträcka och plötsligt var det bara för ö-laget att invänta slutresultatet från matchen mellan Kungsängen och Brännan.

Det föll som bekant Lidingö i smaken och nu kan all kraft läggas på förberedelserna inför återkomsten i division 1. Lite tankar om det äventyret kommer framöver, men redan nu är det ju intressant att spekulera i vad Lidingö ska göra för att undvika en ettårig sejour. Målvakts- och försvarsspelet har man, men några förstärkningar med offensiva kvaliteter skulle knappast skada. Rent spontant kan jag känna att Erik Nordman behövs på M6. Av rapporterna att döma har Oscar Andersson varit ordentligt het i helgen och han kommer säkerligen att bli en mittsexa av god division 1-klass, men frågan är om han är där redan nästa säsong. Andersson har dessutom sina främsta kvaliteter defensivt (där han får ta stort ansvar och gör det med bravur), men att ha en mittsexa med offensiva egenskaper utöver det vanliga gör så mycket för spelet och övriga spelare, som får mer tid och utrymme. Nordman har i mina ögon de egenskaperna.

För Sikeå finns det ingen anledning att misströsta alltför mycket. Det var inte denna match man skulle vinna, utan de två sista. Nu finns det dock ingen återvändo; det bara måste bli seger i de två avslutande matcherna. Malmberget på bortaplan är det som gäller nästa helg. Huva!

* * *

Jakobsbergs GoIF - Kiruna HK, lördag 15:45 Viksjö Sporthall

Slutresultat: 35 - 24

Mitt tips: 37 - 18

Gladhs tips: 34 - 24

Kanske att Jakobsbergs segermarginal känns lite i underkant, men i övrigt är det inte mycket att orda om. Jakobsberg kommer att bli nia och det mest positiva nu är att man får ett par goda resultat som ger skjuts åt självförtroendet. Det är inte helt fel när man ska gå in i ett kvalspel med allt vad det innebär.

* * *

Kungsängens SK - Brännans IF, lördag 16:00 Ekhammarhallen

Slutresultat: 34 - 33

Mitt tips: 31 - 29

Gladhs tips: 27 - 31

Precis så jämnt och spännande som man kan förvänta sig när seriens två formstarkaste lag drabbar samman. Självförtroendet var det inget fel på hos något av lagen, men någonstans tappade man bort försvarsspelet. Trevligt för oss på läktaren, men knappast hälsosamt för ett tränarhjärta.

Kungsängen vann till slut och det ger oss den redan så omskrivna matchen i Alsikehallen nästa lördag. Vinnaren där avgår med en kvalbiljett till nästa säsongs division 1. Vilken helg vi har att vänta. Malmberget mot Sikeå, sponsormatch i Öbacka-templet (publikrekord?) och som grädden på moset kvällsmatchen i vår egen gympasal. Huva, huva, huva!

* * *

HK Cliff - Kiruna HK, söndag 11:45 Skärholmshallen

Slutresultat: 33 - 20

Mitt tips: 34 - 14

Gladhs tips: 24 - 11

Planenlig hemmaseger i en match där det mest intressanta var att Kiruna lyckades med det många i tabellen bättre placerade lag har misslyckats med, nämligen att göra 20 mål borta mot Cliff. Dock kan det kanske tänkas att hemmalaget inte fann det lika intressant som annars att dra ut på anfallen och att Kiruna därför fick fler anfallsmöjligheter än vad som är brukligt i Skärholmshallen.

Cliff passerade tack vare segern AIK i tabellen och fortfarande har norrtvåan sydligaste bidrag chansen att nå en kvalplats. Dock har man ett inte alltför fördelaktigt spelchema med matcher på bortaplan mot ettan och trean i serien. Det troliga är snarare att man faller tillbaka något under slutomgångarna.

* * *

AIK Handboll - Brännans IF, söndag 12:00 Råsta Park

Slutresultat: 22 - 24

Mitt tips: 28 - 27

Gladhs tips: 25 - 23

Två poäng och säkrad kvalplats, men jag gissar att det kanske skönaste beskedet för Brännans del är att man nu vet att det går att besegra AIK. Känslan av att kunna prestera resultat i stockholmsområdet kan inte överskattas inför det stundande kvalet. Hemma i Öbacka vet Brännan att man är bra, men man är också smärtsamt medvetna om att det krävs åtminstone en seger i "Fjollträsk" för att division 1-drömmen ska bli verklighet.

För AIK:s del gick kvalchansen upp i rök och ska man tro "Gnagets" eget tipsorakel Björn Bodén är tankarna redan på nästa års säsong. En utförligare summering av säsongen kommer efter dess slut, men man kan nog lugnt konstatera att säsongen 2011/12 inte riktigt har blivit vad AIK hade tänkt. Jag kan inte tänka mig att man hade kalkylerat med annat än en topp 3-placering och det om något talar för ett riktigt revanschsuget AIK kommande säsong. Varningen är utfärdad.

* * *

Hornskrokens IF - Lidingö SK, söndag 13:00 Hildursborg

Slutresultat: 23 - 21

Mitt tips: 23 - 28

Gladhs tips: 24 - 28

Lidingö inkasserade säsongens blott tredje förlust och därmed fick också Hornskroken äran att sälla sig till skaran av lag som har besegrat seriesuvärenen. Gårdagens besked om seriesegern påverkade säkerligen laddningen i bortalaget en aning, men det går likväl inte att komma ifrån att det är starkt av "Kroken" att vinna. Ännu en gång visar man hur svårslagna man är i "Borgen" och utmaning till nästa säsong blir att hitta en stabilitet som sträcker sig även utanför Boden. Då blir Hornskroken livsfarliga nästa år.

Måste också säga att den här knallen (för det får man väl ändå lov att kalla Krokens seger) sitter extra bra för en vassundait. Inte för att det någonsin kommer kunna läka såren efter Mattias Söders konstnummer, men det visar ändå vilken otroligt stark insats vi stod för förra helgen. Det tar vi med oss in i slutomgångarna.

* * *

Resultatet från helgens tipsomgång trillar som vanligt in under måndagen. Vill inte påstå att jag har genomgått någon metamorfos när det gäller tippningen, men den här gången ser det bättre ut än på länge...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar