fredag 16 mars 2012

"Dövinkel" spränger gränser -- med Korab Selmanaj

Efter en tid i Sigtunabygdens frysbox har handbollen i Vassunda nu uppmärksammats två gånger på tre dagar. Den här gången kan man i en relativt utförlig artikel läsa om de nya turerna kring avstängningen, som drabbade vår lagkapten David Mihajlovic efter en incident i bortamatchen mot AIK den 15 januari. Exakt vad det handlar om kan ni läsa om här, men det kan kortfattat sammanfattas i att Stockholms handbollförbund genom att handlägga ärendet har begått ett processuellt (formellt) fel som strider mot förbundets föreskrifter. Vad detta landar i får tiden utvisa, men för vår del skulle det naturligtvis inte skada om avstängningen upphävs eller skjuts på framtiden.

* * *

Den duktige målvakt som han är kom Korab Selmanaj upp till diskussion under tisdagens träning, vilket föranledde att vår senioransvarige för sitt höga nöjes skull letade reda på lite information om cliffaren.

Resultatet var häpnadsväckande. Det visade sig nämligen att en medlem i "Albforumi" (med inriktning mot albansk sport) har lagt upp någon form av screenshot från bloggen med tillhörande uppmaning om att lägga en röst på Korab i omröstningen till säsongens all-star team. Ganska otippat får man väl lov att säga och det förklarar nog den raketspurt Korab stod för under slutet av omröstningstiden.

Klicka in på forumet här för att läsa texten. När man ser rubriken blir man för övrigt lite förundrad över hur enkelt det kan vara att förstå främmande språk ibland. Texten under är möjligtvis lite mer svårbegriplig, men översatt till svenska har jag fått veta att texten lyder: "Forumdeltagare, vänligen besök den här hemsidan och rösta på denna handbollsspelare från Kosovo i Sverige!"

Där hade man kunnat tro att det roliga tog slut, men icke. Mannen bakom spridingen -- som för övrigt kommer från samma stad (Pejë) som Aldrin "Dini" Zekaj (världen är bra liten ändå) -- har därutöver spridit budskapet på ett flertal andra albanska hemsidor. Däribland den i Tyskland hemmahörande dardania.de samt på Pejës egen facebooksida.

Kännedomen om "Dövinkel med Gladh och Sjöberg" sprider sig!

* * *

Senast var det H 43 och nu har SHF:s liganämnd beslutat att Hammarby IF HF:s dagar i elitserien är räknade för den här gången. Rent spontant undrar åtminstone jag om vi kan vara helt hundra på att det verkligen blir så den här gången?

1 kommentar:

  1. David Joelsson VIF16 mars 2012 kl. 16:26

    Måste säga det själv, även fast jag inte varit så förtjust i Hammarby, att jag hoppas att de håller sig kvar i Elitserien nästa säsong. Det tycker jag av samma andledning till att jag hoppas även att Djurgården håller sig kvar i Elitserien i Hockey, att de helt enkelt är för bra för allsvenskan och inte har nå där och göra ...

    SvaraRadera