lördag 3 mars 2012

Grattis Lidingö!

Lidingö SK är efter eftermiddagens resultat nu definitivt klara för spel i division 1 säsongen 2012/13. Efter en stabil insats -- seger 24 - 17 mot ett förstärkt Sikeå -- uppe i Jenningshallen tidigare idag kunde lidingöspelarna från bussen läsa sig till hur resultatet från den nervkittlande tillställningen i Ekhammarhallen till slut föll ö-laget i smaken.

Visserligen har såväl Brännan som vi själva snuvat Lidingö på poäng den här säsongen, men inget lag har varit i närheten av samma stabilitet som Lidingö. För att vinna en serie krävs det att man presterar i match efter match och sett över hela säsongen är det bara Lidingö som har gjort det. Ett väloljat försvarsmaskineri samt ett lysande målvaktsspel har legat till grund för framgången och man kan inte säga annat än att segern är fullt rättvist. Återigen ett stort grattis och lycka till med förberedelserna inför comebacken i landets tredje högsta serie!

Nu till dagens stora begivenhet, matchen mellan Kungsängens SK och Brännans IF i Ekhammarhallen. Det blev precis så spännande som man kunde förvänta sig. Lagen följdes åt matchen igenom och turades om att ha ledningen. När slutsignalen ljöd var det Kungsängen som fick anledning att jubla, men det ska ärligt sägas att det lika gärna hade kunnat bli seger för Brännan.

Matchen som sådan var ganska fartfylld och för den neutrala åskådaren var det säkert en trevlig tillställning. Dock var det inte så många neutrala åskådare på läktaren, så det kan gå på ett ut. För tränarna var det antagligen rena rama mardrömmen. Försvarsspelet var under all kritik från båda lagen och det gav heller inte målvakterna tillfälle att glänsa. Henrik Fälldin i bortamålet räddade 29 procent av skotten medan Djalmar Dorado stannade på 23 procent. Dock tog den sistnämnde det viktigaste skottet när han med tio sekunder kvar med god hjälp av stolpen lyckades avvärja Emil Westerlinds skottförsök.

Kungsängen fick i övrigt ut mer av laget. Jag vidhåller att Brännan har både en bredare och bättre trupp, men skillnaden lagen emellan idag var att hemmalaget hade fler spelare som klev fram och bidrog. Spelare som i vanliga fall för en förhållandevis undanskymd tillvaro kliver fram och agerar matchvinnare och ingen faller ur ramen. Extra plus i hemmalaget för Andreas Györk, som nog dubblar säsongens totala målskörd i och med dagens insats, och Simon Jonasson, som är stark i kontringsspelet under den första halvan av matchen. I Brännan kretsade det mesta kring niometersspelarna och antagligen slog man någon form av rekord i försök till linjeinspel. Kanterna var mer eller mindre osynliga och mer bredd i spelet hade absolut varit att föredra. Dock får man ju en chans att rätta till det redan i morgondagens match mot AIK.

Även om resultatet enbart gjorde tabellen än mer förutsebar fick vi svar på en hel del frågor under matchen gång. Dan Höglund visade att han är en man även för de stora matcherna. Det är inte bara mot de på pappret svagare lagen som han presterar. Sju mål idag blev det för högernian. Lika självklart är det numera att Marcus Claesson är den enskilt viktigaste spelaren för sitt lag. Om inte Brännans segersvit efter hans återkomst talade sitt tydliga språk gör 13 mål på 15 avslut idag definitivt det. Den utdelningen som vänsternia är makalös.

Så till det riktigt roliga, statistiken. Det man omedelbart kan utläsa av den är att Kungsängen hade betydligt jämnare och bättre spridning på målskyttet. Sådant brukar löna sig.

Målskyttar:

Kungsängens SK: Dan Höglund 7 (1), Anton Möller 5, Joakim van Leeuwen 5, Ingvar Nguesseu 4, Ahmed Ramic 4, Andreas Györk 3, Markus Kvarnefalk 3, Simon Jonasson 2 och Fredrik Lennerstedt 1.

Brännans IF: Marcus Claesson 13 (3), Emil Westerlind 7, Mathias Andersson 3, Daniel Sjödin 3, Eric Tjernberg 2, Jonathan Tjernberg 2, Oskar Westerlind 2 och Niklas Johansson 1.

Utvisningar:

Kungsängens SK: 1 x 2 min

Brännans IF: 1 x 2 min

Resultat division 2 norra omg. 20:

Sikeå SK - Lidingö SK 17 - 24
Jakobsbergs GoIF - Kiruna HK 35 - 24
Kungsängens SK - Brännans IF 34 - 33
HK Cliff - Kiruna HK söndag
AIK Handboll - Brännans IF söndag
Hornskrokens IF - Lidingö SK söndag

* * *

Kungsängen gav i och med segern sig själva chansen att nå kval till division 1. Hur det blir med den saken kommer till stor del att avgöras nästa helg då vi och Kungsängen drabbar samman i en direkt avgörande match i Alsikehallen. Vi satsar stort på arrangemanget så missa för all del inte att ta er till Alsikehallen nästa lördag. Matchstart kl 18.30 och det kommer att bli en show vi alla sent ska glömma. Välkomna!

* * *

Måste säga att det är fantastiskt roligt att sitta ned och prata handboll över klubbgränserna. Precis som "Jesse" nämnde i en kommentar här på bloggen är jag övertygad om att stämningen lagen emellan i norrtvåan är något utöver det vanliga. Hoppas det kan fortsätta så.

* * *

Damernas a-lag har idag spelat match borta mot handbollens Åshöjden, det vill säga Rimbo HK (deras u-lag Team Rimbo närmare bestämt). Matchen slutade oavgjort 25-25 och det får betraktas som ett fint resultat mot tabelltvåan. Damerna förlängde i och med segern sin fina poängrad och har nu femte platsen inom räckhåll.

* * *

Det blir spännande att se om även AIK blandar sig i kampen om tredjeplatsen.

8 kommentarer:

  1. Enligt mina rapporter så slutade jag på 35,86 % idag! Ska inte påstå att jag gjorde bästa
    Insats
    Men det räckte dock till vinst! Kul att ni live rapporterade matchen! Ses nästa lördag!

    SvaraRadera
  2. Då kan vi nog ha räknat på lite olika sätt Djalmar! När jag, som Sjöbergs sidekick, skrev upp målskyttar, skott och räddningar räknade jag inte "missade" skott (alltså skott som går i ramen eller utanför) som målvaktsräddningar. Det är mycket möjligt att Brännans skottprocent var 64,14%, men räddningsprocenten blir inte densamma som *100% - skottprocent*.
    Om det nu däremot faktiskt är så att jag har räknat fel så ber jag om ursäkt för att en mindre glorifierande räddningsprocent hamnade på bloggen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tro mig min målvakts coach som sitter
      På bänken räknar icke stolpe eller missar som räddning! Men hursomhelst väldigt kul att ni var
      På plats ! Får helt enkelt visa att jag
      Är
      Bättre än det ni fick se idag!

      Radera
    2. Gärna inte nästa helg bara.

      Det bör väl kanske sägas att även om ingen av er målvakter var direkt bländande igår, så blixtrade ni till med ett par riktigt bra räddningar. Att procenten blev mindre bra berodde ju mer på respektive lags försvarsspel.

      Radera
  3. Har ni koll på hur många mål Claesson gjorde från linjen??

    SvaraRadera
  4. Tack för gratulationerna. Skönt att det redan är klart. Hoppas det går vägen för er. Vore kul att mötas i ettan nästa säsong. Tack för en Superbra blogg. Nu hoppas jag att "mina" grabbar vinner resten också. //Mia från ön

    SvaraRadera
    Svar
    1. Återigen tack för uppskattningen och ja, vi är nog fler som skulle vilja se matcher mellan Lidingö och Vassunda i ettan.

      Radera
  5. Claesson gjorde 9mål från m6 varav 7 i första halvlek.
    Från mitt perspektiv vann Djalmar målvaktsmatchen med stor favör.

    Vill plussa för Ingvar som måste haft minst +10 i plusminusstatistiken.
    De perioder Ingvar var inne vann Kungsängen dessa med minst 3+.

    / Björn Bodén, AIK

    SvaraRadera