lördag 3 mars 2012

Det var den hemmasviten det

Hemmamatch för det stolta u-laget har under den gångna säsongen konsekvent inneburit två poäng. Det fanns innan match inte någon egentlig anledning att tro att Hudikpojkarna ifrån Strand skulle kunna bryta vår svit. Förstärkta med demoncoach Gladh och spelarna Aristedes och Aldrin ifrån a-laget räknade i alla fall undertecknad med en bra match.

***

Matchen började precis motsatt mot hur u-lagsmatcherna brukar utspela sig. Det fanns inte någon som helst vilja att springa, och kontra sönder motståndet så som det brukar se ut. Vi är trots det med skapligt bra länge och leder halvvägs in i första halvlek med två mål. Då händer någonting. Anfallspelet går bokstavligen i stå, och gåhandboll skulle i det läget i det närmasta vara att betrakta som ett framsteg. Vi står helt stilla vareviga gång vi fångar bollen. Detta resulterar i en klart minskad målskörd samtidigt som Strand lyckas skjuta sönder oss ifrån sina (2) niometersspelare. I halvtid ligger vi under med hela fem bollar och det ser uppgivet ut i omklädningsrummet.

I paus snackas det om de klassiska klyschorna. "Upp i bolltempo", "möt bollen i fart", "täpp till bakåt" och så vidare. Ja ni förstår vad jag menar.

Andra halvlek går igång och bollen går som på ett snöre i första halvlek *YES*. Tyvärr lyckas vi inte göra mål i det anfallet, men känslan är god. Strand lyckas i sitt första halvlek att göra ett klassiskt skitmål där vi har dem bakåt i säkert en minut innan ett skitläge kommer till. Jaja inte mycket att göra, nu kör vi!

Trodde vi ja. Efter detta kom ståhandbollen tillbaka igen. Ingen tar en löpning för en annan spelare. Ingen offrar ett blåmärke för sitt lag. Nej här är vi inte bra helt enkelt. Demoncoach Gladh slänger in kortet -- kanske för sent -- med 4 minuter kvar och beordrar dubbelpunkt på Strands två skyttar. Det känns som ett lyckat drag men vi hinner aldrig ikapp.

Slutresultat: 29-33 (14-19)

Målskyttar:

Vassunda HK: Aldrin Zekaj 9(2), Aristedes Sanchez 8, Erik Engström 6(1),Jonathan Trense 3, Emil Persson 1, Robert Söder 1, David Joelsson 1.

Strands IF: Albin Larsson 10, Niklas Eriksson 9(2), Jasco Pavicevic 4, Gustav Strandell 4, Fredrik Jakobsson 3, Fredrik Jonsson 1, Pelle Åström 1.

Utvisningar:

Vassunda HK: 2 x 2 min

Strands IF: 2 x 2 min

***

Tack till Adam, Shaffiki, Söder, Engan, Lars och Arvid för att ni hjälper till att fylla ut laget såhär i slutskedet när vi har dåligt med folk.

***

Demoncoach Gladh kanske aldrig mer får förnyat förtroende när det ska till att coachas? Hur kan vi förlora med ett lag som på pappret lätt skulle hålla sig kvar i tvåan?

***

Coach Öhmans UIF får det svårt, om inte omöjligt att hålla sig kvar i trean. Öhman, dags att dominera i Vassundatröjan igen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar