söndag 18 mars 2012

Massakern i Alsikehallen

Efter många om och men är kvalplatsen slutligen i hamn -- och det blev till slut en riktigt bekväm resa mot två poäng.

Med premiäromgångens match i Skärholmshallen och Cliffs starkt uppåtpekande formkurva i minne var det kanske läge att vara lite orolig inför dagens möte, men från samlingen och framåt var känslan att en cliffseger inte fanns ens i närheten av kartan. Inför matchen hade vi fått två sena besked om att febersjuka duon Oskar Ageborg och Oskar Liljebris tvingades kasta in handduken. En något tunnare trupp till trots lät vi oss inte bekommas, utan slog direkt an tonen. Några enkla räddningar och ett lysande fas 2-spel gav oss direkt en ledning med 4-1, men därefter föll vi mer och mer in i Cliffs tempo och började med den gåhandboll vi är direkt urusla på. Vi håller visserligen ledningen under hela halvleken, men Cliff får helt i onödan viss känning innan pausvisslan ljuder. Med bara sekunder kvar av första halvlek drabbas vi dessutom av ett olyckligt rött kort på "Aris" och till råga på allt kan Cliff efter ett klassiskt flickfrikast reducera ställningen till 15-12, som också blir paussiffrorna.

Med försvarsbjässen på läktare (att sitta ned tyst och stilla var det aldrig fråga om, istället manade Aris på från sidlinjen hela andra halvlek) hade det lätt kunnat rasa ihop, men istället knyter vi näven och andra halvlek är en total överkörning. Vi börjar med att vinna ett numerärt underläge med 3-0 och därefter rycker vi till oss en betryggande ledning. Som mest hade vi ledningen med 12 bollar. Nyckeln till rycket återfanns i försvarsspelet som var brutalt bra under den första kvarten i andra halvlek. Inhoppande Andreas Ericson släpper tillsammans med Robin Wahlgren inte en cliffspelare över bron och räknade jag rätt åstadkom Cliff två mål i zon 3 i hela andra halvlek (i uppställt spel bör kanske tilläggas). Det är ett sådant försvarsarbete som får en att tro på ett lyckat kvalspel. Andreas inhopp går knappt att sätta ord på. Snacka om att älska läget!

För första gången (?) den här säsongen såg krigarna från Skärholmen faktiskt lite slagna ut och trots envetna försök med olika försvarsuppställningar (man-man, 3-3, dubbelpunkt, enkelpunkt, 5-1 och 6-0) ville det sig inte riktigt. Vi var helt enkelt för bra och det utgruperade försvaret var kanske inte optimalt mot snabba och tekniska vassundaiter.

Cliff snyggar till siffrorna en aning på slutet när vi tappar skärpan en aning och passar på att njuta lite extra av de stående ovationerna från den 200 personer stora publiken. Återigen får vi ett fantastiskt publikstöd och vi hoppas att den här matchen har givit mersmak som räcker över kvalet. Onsdag den 28 mars kliver vi in i kvalets första runda och förhoppningsvis gör vi det inför en öronbedövande kuliss och läktare fyllda till bristningsgränsen.

Andreas och Robins instats i mittförsvaret har redan nämnts, men det var fler som var bra. Aldrin "Dini" Zekaj har kvaliteter som ingen annan spelare i norrtvåan har och ibland kan det se löjligt enkelt ut när han gör mål. För egen del blev det 11 mål på 12 avslut och med det börjar man närma sig de nivåer man med fog kan förvänta sig. Trollgubbarna Gladh (Andreas och Magnus) bjöd på handbollsmagi från högersex idag. Fyra tummskruvar stod de för tillsammans varav den sista föregicks av en 360 graders snurr i luften från dövinkel av Magnus. Magiskt! Med ett vattentätt försvar framför sig fick Simon en ganska behaglig eftermiddag i målet och han kunde vandra hem genom mörkret med 54 procent räddningar i bagaget. Att han sedan enhandslimmade en straff gjorde nog inte lördagkvällen sämre.

I bortalaget var Rickard Johansson helt outstanding, men ett lag som aspirerar på kvalplats måste ha fler spelare som bidrar offensivt. Visserligen kom vänsternian Robert Törnroos igång i andra halvlek, men i övrigt var det för många alibispelare i Clifflägret (vilket en flyktig överblick av matchprotokollet också visar, se målskyttar nedan). När vi sedan fick ordentligt övertag på säsongens bäste spelare i HK Cliff, målvakten Korab Selmanaj, var loppet kört för Tellanders mannar.

Nu väntar ett ovisst kvalspel. Vilka vi får möta avgörs först imorgon, men klart är i alla fall att vi inleder på hemmaplan. Se därför till att boka in onsdagen den 28 mars. Den tillställningen som väntar då vill ingen missa.

Slutresultat: 34 - 25 (15 - 12)

Målskyttar:

Vassunda IF: Gabriel Sjöberg 11, Aldrin Zekaj 9 (1), Magnus Gladh 5, Aristedes Sanchez 4, David Mihajlovic 2 (2), Robin Wahlgren 2 och Andreas Gladh 1.

HK Cliff: Rickard Johansson 11, Robert Törnroos 6, Javier Navarrete 3, Miguel Gomez 1, Magnus Gudmandsen 1, Anthony Kamarad 1, Max Nordgren 1 och Joakim Önnhage 1.

Utvisningar:

Vassunda IF: 6 x 2 min (varav ett direktrött kort)

HK Cliff: 4 x 2 min

Resultat division 2 norra omg. 22:

Lidingö SK - AIK Handboll 26 - 18
Hornskrokens IF - Malmbergets AIF 27 - 24
Kiruna HK - Brännans IF 19 - 25
Sikeå SK - Sundsvall HK 23 - 18
Vassunda IF - HK Cliff 34 - 25
Kungsängens SK - Jakobsbergs GoIF 31 - 28

* * *

Ett Malmberget utan Simon Jonasson lyckades inte besegra Hornskrokens IF på bortaplan och fick därmed se sig passerade av Sikeå SK i sista stund. Den negativa metamorfos MAIF har genomlidit under våren är i det närmaste obegriplig om man betänker vilka skalper man tog under hösten. Nu blir det division 3 nästa säsong och det kanske är lika bra med tanke på de problem man tydligen har brottats med i form av dålig träningsnärvaro och annat. Av den anledningen känns det heller inte helt ologiskt att Sikeå som hela tiden kämpat och stått i får chansen att kvala sig kvar.

Sikeås och Jakobsbergs kvaläventyr punktmarkeras givetvis av bloggen. Medan Jakobsbergs motstånd avgörs imorgon står det redan nu klart att Sikeå får möta målmaskinen Enköping. Första matchen (i en serie i bäst av tre matcher) spelas i Idrottshuset i Enköping den 1 april och det blir något att bita i för Övermarks grabbar. Enköping vann idag mot Team Rimbo HF (allsvenska Rimbos utvecklingslag) med 50-23 och det var fjärde gången i år laget noterades för 50 mål eller fler. Det vill till att Övermark gör sin läxa och hittar ett medel för att hantera i första hand Gustav Odeheim, Lars Samuelsson och Viktor Berg von Linde.

9 kommentarer:

  1. Hoppas ni torskar kvalet vore tråkigt för division 2 o bli av med eran blogg ;-)

    SvaraRadera
  2. Jakobsberg möter norrfjärden som vann sista omgången mot umeå igår

    SvaraRadera
  3. Nu ska vi inte dra för stora växlar om över att Jonasson inte spelade mot Hornskroken, ett bra kämpade Malmberget hade gott och väl kunnat klara sig utan uppskrivna Jonasson. Avsaknaden av försvarsbjässen lindahl och snabbe Fredrik Isaksson känns tyngre än någon som bara spelar för sig själv.

    SvaraRadera
  4. Stort Grattis till kvalplatsen. Borde inte Aldrin varit avstängd igår efter sitt tvivelaktiga uppträdande förra helgen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej. Dom har inte fallit i ärendet, och han är spelklar tills vidare.

      Radera
  5. Vi som såg Lidingös match fick se varför Lidingö kan bli ett lag att räkna med i ettan också. De presenterade t.ex några ynga hungriga förmågor som en ny målvakt som stod hela matchen och blev matchens lirare.

    SvaraRadera
  6. http://www4.idrottonline.se/NorrfjardensIF-Handboll/Handbollslagen/Herrar/Gastbok/

    Enligt skribenten tackar Jakan nej till att kvala vilket innebär att Norrfjärden spelar division 2 nästa år!

    Mer info lär dyka upp i frågan!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Skulle inte tro att det inlägget kommer från någon i Jakobsberg.

      Radera