torsdag 29 mars 2012

Sjöbergs all-star team div. 4ÖÖ säsongen 2011/12

Jag utlovade tidigare ett stjärnlag från årets division 4 östsvenska östra och eftersom löften ska hållas får ni här mitt lag. Som ni märker blir det få klubbar representerade, men det är närmast oundvikligt när serien är så ojämn. I topplagen finns det spelare med meriter från allsvenskan (utan att de på något vis är avdankade) och många skulle defintivt göra bra ifrån sig i högre serier. Uttagningen blir därefter. Möjligen kan jag tänka mig att vissa division 4-fantaster -- i synnerhet sådana som är bosatta längs ostkusten -- har synpunkter på att inte HK Ceres Johan Blomqvist finns med i laget. Förklaringen till detta är dock enkel: Johan kom till Ceres sent under säsongen och jag har inte sett Ceres spela sedan dess. Att han kommer från spel med Rimbo i allsvenskan kan jag tyvärr inte ta hänsyn till. Med detta sagt är det dags att förkunna laget och det ser ut som följer.

Målvakt: Simon Bergström, Vassunda IF

Motivering

Överflödig. Simon har inte bara varit pålitlig i division 2, han har också stått majoriteten av u-lagets matcher. Om han är bra i tvåan är det ingenting emot vad han är i division 4. Simon har ätit upp den ena motståndaren efter den andra och i segermatchen hemma mot Ceres innan jul var han omänskligt bra. Det kanske är lite tråkigt att ta ut honom här med, men målvaktsposten är inte vidare väl besatt i herrfyran och Simon är överlägsen i klassen.

* * *

Vänstersex: Andreas Gladh, Vassunda IF

Motivering

"Lill-Gladh" har den senaste tiden tagit plats i a-laget (med den äran), men större delen av säsongen har han mätt krafterna i division 4. Andreas har ett upphopp som få spelare i allsvenskan matchar och med sin okonventionella spelstil är han svårhanterlig för vilken försvarare som helst. Dessutom gör han väl runt 11 sekunder på 100 meter, så han är duglig i kontringsspelet också. Jag har själv lite svårt för det här med att man säger att någon är för bra för en viss division, men i Andreas fall undrar jag om inte så är fallet. En spelare vi kommer att få stor nytt av framöver och en viktig kugge i jakten på spel i högre divisioner.

* * *

Mittsex: Eric Engström, Vassunda IF

Motivering

Ni börjar säkert se en tendens, men jag lovar att den snart är över. Det finns några duktiga mittsexor i serien, men Eric är i en klass för sig. Hade det inte varit för en handledsskada hade han varit ett givet inslag i a-laget. Nu har han istället varit med och lyft de yngre spelarna i u-laget samtidigt som han själv har passat på att göra sannslöst många mål. Jag tror faktiskt inte att han har gått av planen med mindre än tio gjorda mål någon gång den här säsongen och då har han ändå spelat mittnia större delen av säsongen. Senast det blev spel på linjen, borta mot Enköping, slutade det med 17 mål och i serieepilogen mot HK 71 B stod han för 21 mål. Sa jag att han har flera säsonger bakom sig i allsvenskan. Jag tror att det räcker där.

* * *

Högersex: Fredrik Appelkvist, HK 71 B

Motivering

Högersexpositionen är väl inte den starkaste i serien och egentligen är det hugget som stucket vem som ska få platsen. Jag väljer därför seriens kanske mest svårlästa spelare. Alla lag behöver en spelare som kan trolla in bollarna. "Äpplet" är en sån och frågan är om han själv alltid vet hur bollen letar sig in i mål. Hur som helst är det oerhört underhållande att titta på och ett bra lag behöver en trogen publik.

* * *

Vänsternio: Albin Larsson, Strands IF

Motivering

Hudiksvallsklubben har haft en småtung säsongen, men en spelare får man likväl med i detta lag. Albin Larsson har man mötte ett antal gånger genom åren i allt från USM till division 3 och 4 och detta är en skolad spelare med bra blick och skott. Han har alltid fått ta ett stort ansvar i klubbens 92-lag och nu gör han detsamma i a-laget. Att Albin håller mycket god division 3-klass vet vi redan, men han skulle knappast göra bort sig i högre serier. Kanske kan det vara något för Sundsvall att fundera på. Avstånden är överkomliga och SHK skulle ju knappast bli sämre av ett bra komplement till Gill och Nordholm. Hur som helst är Larsson given i mitt all-star-lag.

* * *

Mittnio: Jesper Lidberg, HK Ceres

Motivering

Vindsnabbe målspottaren Lidberg är ensam en stor del i Ceres framgångar och då är han så klart även given här. I hemmamötet med Ceres punktmarkerade vi Jesper från start, men han gjorde ändå 8 mål om jag inte minns fel. Han har ett tempo i sig som få spelare kan matche i den här serien och någonting säger mig att han kommer att vara lika dominant i division 3 kommande säsong.

* * *

Högernio: Oskar Liljebris, Vassunda IF

Motivering

Många är de som har underskattat honom för sin relativa litenhet för att sedan fått erfara vilken magnifika bössa vår högernia har. Oskar har spelat i norrtvåan hela säsongen, men till följd av hans unga ålder har han även spelat med u-laget fram till dess att spelartrupperna låstes för en tid sedan. I division 4 blir det stundtals parodiskt att se honom springa åttor runt försvararna. Just snabbheten tillsammans med det rappa tillslaget är hans absoluta styrkor och det gör honom till en favorit för vilken tränare som helst. Vid flertalet tillfällen har han noterats för runt 15 gjorda mål och han är, om jag får gissa, en av få spelare i den här divisionen som har fått en notis i tidningen enbart på grund av ett storslaget måslkytte i samband med en match.

* * *

Mycket Vassunda blev det, men det är å andra sidan ganska logiskt när man tänker efter. Hade vi ställt upp med bästa möjliga lag i samtliga matcher den här säsongen hade vi på sin höjd förlorat en match (borta mot Ceres), men kanske hade vi kunnat gå rent. Ceres å sin sida vinner serien fullt rättvist, men bortsett från Jesper Lidberg (och Johan Blomqvist) är det ett ganska profillöst lag (dock är det en otrolig lagmaskin bör kanske tilläggas). I hemmamötet med Ceres blev det ganska tydligt att det förhåller sig på det viset.

2 kommentarer:

  1. kan ju vara så att Sjöberg inte känner till ceres så pass bra att det därför ter sig profillöst?
    I övrigt så är vi en lagmaskin definitivt. Men profiler har vi flera det kan jag lova. Och med en trupp på 34 man så är det klart att kanske lättare att försvinna in i den blå massan, hehe! En liten miss måste jag nog säga är att Högernio allstar borde gå till den explosiva skytt och genombrott-spelare vi har i ceres Fredrik Blomqvist, alltså lillebror Blomqvist.

    SvaraRadera
  2. Som ledare i HK 71 B måste jag säga att jag är glad och lite förvånad över att även vi är representerade i Ert allstar team. Men det är helt rätt att Froppe tar en plats i laget. Han kanske inte är urtypen för en handbollsspelare men han har en unik förmåga att alltid få in bollen i mål, något som vi i HK 71 sett vid åtskilliga tillfällen. Det tyder på kunskap och en känsla för vad som är viktigt hos skribenterna av denna blogg när de tar ut honom i all-star teamet. Tack för en initierad och underhållande blogg förresten.

    SvaraRadera